szerző:
hvg.hu

Vizsgálat lesz abból az esetből, amikor egy németországi autópálya-szerencsétlenségnél a tűzoltóknak elege lett a videózó autósokból.

Nagyon súlyos, három halálos áldozattal járó baleset történt az A3-as autópályán a napokban Németországban.

Sajnálatos módon egyre gyakoribb az a jelenség, hogy mindent azonnal meg akarunk örökíteni, ezért még az ilyen helyzetekben is a mobilozás a legfontosabb. A tűzoltók, akik a helyszínre érkeztek, egy idő után nem csak a baleseti helyszínnel foglalkoztak, hanem elegük lett a folyamatos videózásból, fotózásból, ahogyan sok autós a helyszínen viselkedett. Elkezdték őket vízzel locsolni.

A locsolás miatt viszont valaki feljelentést tett, mondván balesetveszélyes, amely miatt eljárás indul a tűzoltók ellen. A helyi tűzoltóság szóvivője visszatekintve elismerte, nem volt szerencsés, amit kollégáik csináltak, de kiemelte mindez éles érzelmi helyzetben történt, ahol nem hoztak jó döntést. Megjegyezte, hogy a bámészkodók kezelése a rendőrség dolga ilyenkor, ugyanakkor nekik is sokkal fontosabb dolguk lenne. Vélhetően vizsgálat fog dönteni, kapnak-e valamiféle fegyelmit az ügy miatt a tűzoltók.

Elkezdtek takarófalakat használni a baleseti helyszíneléseknél is.

Mindeközben egy rendőrségi szakértő jogosan vetette fel, hogy ez a katasztrófafilmezés egyre gyakoribb jelenség, amely nemcsak hogy lelassítja a terület teljes forgalmát, de közben szabálytalan is. A jelenség miatt, egyes helyeken elkezdtek mobilfalakat használni a baleseti helyszínelésnél, hogy véget vessenek a bámészkodásnak.

Az autósok szemszögéből talán annyi vethető fel, hogy ezt az egyébként tényleg irritáló viselkedést nem a rosszindulat, hanem a döbbenet vezérli, amit később meg akarnak osztani másokkal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
45 ezer gyerek vállalását ígérték meg a csokot igénylők

45 ezer gyerek vállalását ígérték meg a csokot igénylők

Puzsér: Az MSZP ne legyen habonyabb a Habonynál

Puzsér: Az MSZP ne legyen habonyabb a Habonynál

A repülés történetének legsúlyosabb katasztrófáját sikerült elkerülni – videó

A repülés történetének legsúlyosabb katasztrófáját sikerült elkerülni – videó

Megszűnik az egyik legnépszerűbb hazai nyelvvizsga

Megszűnik az egyik legnépszerűbb hazai nyelvvizsga

A nap videója: kis Matiz rossz irányban a 10-es úti körforgalomban

A nap videója: kis Matiz rossz irányban a 10-es úti körforgalomban

Vizsgálatot kezdeményez az LMP néhány tagja Ungár ellen a Mészárossal közös biznisze miatt

Vizsgálatot kezdeményez az LMP néhány tagja Ungár ellen a Mészárossal közös biznisze miatt