szerző:
hvg.hu

A Forma–1-ben olyan gyorsan cserélnek kereket, hogy lassítás nélkül nehéz követni, pontosan mi is történik. De vajon mi 2018 és minden idők rekordideje?

2015 óta minden Forma–1-verseny után kiosztják a "DHL Fastest Pit Stop Award" elismeréseket, az év végén pedig bajnokot is hirdetnek, vagyis kiderül, hogy az adott évben mely csapat végezte a legjobb munkát a kerékcserék során.

Az idei szezonban eddig Sebastian Vettel németországi kerékcseréjéhez kellett a legrövidebb idő. Konkrétan 2,09 másodperc.

Tavaly azonban volt egy ennél is gyorsabb kerékcsere, amikor is Felipe Massa Williams versenyautójának négy kerekét a brit nagydíjon alig 2,02 másodperc alatt cserélték le.

2016-ban pedig ugyanennél a csapatnál és ugyanennél a pilótánál sikerült egy 1,92 másodperces rekordot elérni.

A Williamsnél ezzel beállították azt a rekordot, amit Mark Webber szerelői a Red Bullnál a 2013-as amerikai nagydíjon hoztak össze.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!