szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Előzetesbe került a halálos balesetet okozó cserbenhagyó, akinek egyébként is a bíróság elé kellett állnia egy korábbi ittas vezetés miatt.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki Cegléd térségében ittasan vezetve halálra gázolt, majd sorsára hagyott egy kerékpározó lányt.

A bűnügy gyanúsítottja, egy csemői férfi, a múlt héten, szeptember 27-én az esti órákban ittasan vezetett Csemő felől Cegléd irányába. Vezetői engedélye nem volt.

©

Az úttest jobb szélére húzódva, ugyanitt kerékpározott egy fiatal lány és egy fiú. A kerékpárok megfelelően ki voltak világítva. Az ittas állapotban lévő sofőr előzgetni kezdett úgy, hogy valamennyi járműnek fékezni kellett. Az egyik előzés során a férfi az ittassága miatt nem vette észre az úttesten előtte haladó kerékpárosokat, és a gépkocsija jobb első részével előbb lány, majd a fiú kerékpárjának ütközött. A baleset következtében fiatal lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A fiú a baleset következtében súlyosan sérült – írta az esetről beszámolva az ügyészség oldala.

Az autós észrevette mit csinált, ennek ellenére nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a sérültek segítségre szorulnak-e, hanem elhajtott.

Az autót Cegléden hagyta, majd Csemőre ment vissza, ahol a gépkocsi indítókulcsát az út menti árokba dobta. A rendőrök itt fogták el és vették őrizetbe a férfit.

©

A férfinak épp a keddi napon kellett egy korábbi, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is bíróság elé állnia. Az ügyészség most úgy ítélte meg a férfi nem védekezhet szabadlábon, mert a bűncselekmények súlya és a férfi baleset utáni magatartása miatt fennáll annak a veszélye, hogy szabadon hagyva tanúk befolyásolásával veszélyezteti a nyomozás sikerét, és a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

Márki-Zay listát vezet, az ügyeskedéssel pedig nincs baj szerinte

Márki-Zay listát vezet, az ügyeskedéssel pedig nincs baj szerinte

Buzinkay György: Károlyi Mihálynak igaza volt

Buzinkay György: Károlyi Mihálynak igaza volt