hvg.hu Gazdaság

Unja a meetingeket? Így dobja fel őket

Minden bizonnyal olvasóink közül is ültek már sokan olyan meetingeken, ahol a harmadik perc után legszívesebben álomba szenderültek volna, vagy csak néztek ki a fejükből bambán, és legszívesebben a termen kívül lettek volna. Egy friss amerikai kutatás szerint már a munkaidő 15 százaléka meetingelésre megy el. Most itt van pár tipp arra, hogyan legyenek ezek a tanácskozások kevésbé szerencsétlenek.

hvg.hu Gazdaság

Így káromkodjon a munkahelyén

Sokak számára, akiknek örömöt okoz a káromkodás, a munkahelyen tesztelni az ezzel kapcsolatos határokat minden bizonnyal igencsak kielégítő és egyszerre ijesztő is. Egyes szakértők szerint ugyanakkor megérheti egyszer-egyszer elővenni egy káromkodást a munkahelyen több okból kifolyólag is, ám túlzásokba nem érdemes elmenni. Káromkodási kisokos a munkahelyre.

hvg.hu Gazdaság

10 cég, ahol hihetetlen boldogok a munkavállalók

Eltúlzott az, hogy az ingyenebéd, gyümölcs, esetleg a grátisz hajvágás miatt szeretnek az emberek egy munkahelyre járni. Egy amerikai kutatás szerint sokkal fontosabb az, hogy családias legyen a légkör, egy csapatként dolgozzanak a munkavállalók, és olyan értékeket képviseljen a cég, amelyet a dolgozók is magukénak éreznek. Természetesen ugyanakkor a fizetés nagyságát sem lehet elhanyagolni a listáról. 10 cég, ahol az amerikai dolgozók a legboldogabbak, legelégedettebbek.

hvg.hu Gazdaság

7 jel arra, hogy ön munkamániás

Sok munkavállaló büszkén hirdeti, hogy milyen sokat dolgozik, és azt is előnynek tartják, hogy munkamániásak. Egy friss tanulmány szerint ugyanakkor a munkamánia túlságosan elvonja az illető figyelmét minden egyébről, ami nem a munka, a folyamat pedig az ember egészségére is hatással van.

hvg.hu Gazdaság

Így lehet sikeres az első munkahelyén

Magabiztosság, a visszautasítás elfogadása, tenni akarás, szervezettség – ezek azok a pontok, melyeket érdemes betartani az első munkahelyre érkező fiataloknak.

Nagy Gergő Gazdaság

Az ön munkáját is gép fogja hamarosan elvégezni

Húsz éven belül az EU országaiban a jelenlegi munkahelyek felét igen nagy eséllyel automatizálják. Vagyis nem lesz szükség a különböző szektorokban humán munkaerőre, az emberek helyett robotok, gépek, szoftverek végzik majd el a munkát. Nyakunkon egy hatalmas munkanélküliségi hullám, lehet aggódni, és nekiállni munkát keresni? Vagy jöhet a géprombolás új korszaka? A drámainak tűnő helyzet ugyanakkor egyben lehetőség is, új feladatok is adódnak, amelyeket akár azok az emberek végeznek majd el, akiket más munkakörből robotok túrnak ki. Nem mindegy azonban, hogy az egyes országok honnan indulnak. Magyarország, nem meglepő módon, nincs az élvonalban.

hvg.hu Gazdaság

Négy jel, amiből látszik, túl okos a munkájához

Ha túlságosan sokat unatkozik a munkahelyén, nem találja munkáját kihívásokkal telinek és a kollégái sem inspirálják, akkor elképzelhető, hogy túl okos ahhoz a pozícióhoz, melyben jelenleg dolgozik. Négy jel, hogy ez tényleg így lehet.

hvg.hu Plázs

Orgazmusokkal gyarapszik a családi vagyon

Cara Houiellebecqé valószínűleg a világ legjobb állása. Évi 15 ezer fontot keres, és mindehhez ki sem kell mozdulnia otthonról. Hogy mivel foglalkozik? Nos, Cara egy keresett szexjátékszer-tesztelő.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Alig túlórázik a magyar

Az európai uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak a magyar munkavállalók, akik közül a teljes munkaidőben dolgozó nők átlagosan heti 40,2 órát, a férfiak 41,1 órát dolgoztak tavaly - derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a munkaidővel kapcsolatos elemzéséből. Más kutatások szerint ugyanakkor mi vagyunk az egyik olyan nemzet, mely a legtöbbet dolgozik az EU-ban.

hvg.hu Gazdaság

Így lehet mindenkit leverni egy névjegykártyával

Sokan már egyáltalán nem hordoznak magukkal névjegykártyát, pedig nem csak arra jó, hogy átadjuk elérhetőségeinket, hanem kapcsolatokat is tudunk velük létesíteni. Tippek arra, milyen is egy jó névjegykártya.

hvg.hu Gazdaság

Akar sorban állással heti kétszázezret keresni?

Gondolkozott már azon, hogy egyes termékekért, szolgáltatásokért mennyit kell sorban állni, miközben más hasznos tevékenységeket is végezhetne? New Yorkban van egy illető, aki megteszi a sorban állást helyettünk, és ezzel heti ezer dollárt is össze tud szedni.

hvg.hu Gazdaság

Három lépés, amivel hazavághatja karrierjét

Mindenki vét apró hibákat a munkahelyén, melyek legtöbbjét a kollégák, illetve a főnök is hamar elfelejtik. De mi történik akkor, ha tényleg nagyon durván elrontunk valamit és rendkívül negatív reputációt építünk ki magunknak? A legdurvább munkahelyi katasztrófák, amiket elkövethetünk.

hvg.hu Gazdaság

8 munkahelyi szokás, ami tönkreteheti karrierjét

Elgondolkodott már azon, hogy miért nem tud előrelépni munkahelyén, vagy miért nem kap fizetésemelést? Lehet, hogy ennek nem feltétlenül a cég nehéz helyzete az oka, hanem a saját, karrierépítést visszafogó viselkedése.

hvg.hu Vállalkozás

Így lépjen ki elegánsan munkahelyéről

Biztos a legtöbb munkavállaló életében eljön az a pont, amikor felmond a munkahelyén. Ugyanakkor koránt sem mindegy az, hogy a kilépést hogyan is tesszük meg. Tippek az elegáns távozásra.

hvg.hu Gazdaság

Így mondjon fel méltósággal munkahelyén

Bármilyen okból is döntünk úgy, hogy ott hagyjuk munkahelyünket, a döntést közölni kell a munkaadónkkal is. Itt van pár tipp arra, hogyan is távozhatunk emelt fővel a cégtől.

1
4 5 6 7 8
23
Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Lovagkeresztet kapott a Hír Tv tévéostromos riportere, és az MTI volt igazgatója

Lovagkeresztet kapott a Hír Tv tévéostromos riportere, és az MTI volt igazgatója

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Már arról is pletykálnak, milyen lesz a kijelző kialakítása a Samsung Galaxy S21-nél

Már arról is pletykálnak, milyen lesz a kijelző kialakítása a Samsung Galaxy S21-nél

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

2020 legütősebb Huawei mobilja: kipróbáltuk a Mate 40 Prót

2020 legütősebb Huawei mobilja: kipróbáltuk a Mate 40 Prót

A címlapról ajánljuk