hvg.hu Gazdaság

Algéria is lelépi Magyarországot

Nem érdemes már Algériára sem úgy tekinteni, mint egy észak-afrikai országra, ahol pusztán a turizmusban próbálnak meg Európához felnőni. Nem érdemes, mert már ők is lelépnek minket zöldenergiában – és nem csak a terveikkel.

MTI Világ

Nők elleni erőszakot büntető törvényt fogadtak el egy iszlám országban

Az algériai parlament felsőháza csütörtökön nők elleni erőszakot büntető törvényt fogadott el, kilenc hónappal azután, hogy az alsóház is megszavazta azt. A törvény módosítja és kiegészíti a büntetőtörvénykönyvet, amelybe beemelik a szexuális zaklatás fogalmát, és büntetendővé tesznek a nőkkel szembeni agressziót, szóbeli molesztálást, testi és lelki bántalmazást, főleg akkor, ha azt valaki visszaesőként követi el.

MTI Világ

Félévi börtönre ítéltek egy bloggert Algériában

Félévi letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy algíri bíróság egy bloggert a hadsereg "megsértéséért" – írta a csütörtöki algériai sajtó. A férfi a büntetést már letöltötte, mert hét hónapot ül előzetes őrizetben.

MTI Világ

Felmentettek egy volt guantanamói foglyot Algériában

Felmentettek az algériai hatóságok hétfőn egy férfit, aki korábban a guantánamói amerikai katonai börtönben raboskodott. Terrorszervezetben való közreműködéssel vádolták, de nem tudták rábizonyítani.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk