#Fürjes Judit

hvg.hu Gazdaság

A főváros a kerékbilincselésről: Fürjes és Vitézy téved

Olyan esetekben alkalmaz kerékbilincset a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, amikor a közterületen szabálytalanul elhelyezett jármű balesetveszélyt nem jelent, és a forgalmat nem akadályozza – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Horn Andrea Ingatlan

Minden, amit az új Puskás Arénáról tudni érdemes

Hatvanhat év után újra nemzeti stadiont avatnak Budapesten: az este hét órakor kezdődő Magyarország–Uruguay barátságos mérkőzéssel hivatalosan megnyílik Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb ilyen létesítménye, a Puskás Ferenc Stadion. Az új stadion valódi különlegességét az adja, hogy nemcsak a külsejében, hanem az alapanyagában is benne van a régi. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni róla.

Fürjes Judit Vélemény

Koltay Gábor: Ha elbukom, elbukik a József Attila Színház is

„Ha [a pályázatommal] elbukom, elbukik a jelenlegi József Attila Színház is, azaz vége az 55 éves történetének, és valami egészen új kezdődik, amelyben talán nem is elsősorban a gondolatoké, hanem az épületé a főszerep”, fejtette ki Koltay Gábor, a József Attila Színház volt megbízott igazgatója, film- és színházi rendező a hvg.hu-nak adott interjúban.

Fürjes Judit Vélemény

Csaba László: Nem bízom az állam munkahelyteremtő képességében

Csaba László közgazdász, egyetemi tanár nem igazán bízik a kormány közmunkaprogramjának sikerében. „Nagy közmunka-projektekhez nagy beruházások kellenek, ennek fedezete nem látható a Széll Kálmán tervben és a konvergencia-programban -- nyilatkozta a hvg.hu-nak

Fürjes Judit Vélemény

Varju László: Az MSZP visszasüllyedt húsz évvel ezelőtti állapotába

„Az MSZP jelenlegi helyzete a húsz évvel ezelőtti állapotára emlékeztet. Tudjuk, hogy nem könnyű a változtatás, de el kell kezdeni. Mindeddig nagyon kevés kezdeményezés indult ki a pártból, azok végrehajtásáról nem is beszélve”-- nyilatkozta a hvg.hu-nak Varju László szocialista országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció platform operatív vezetője.

Fürjes Judit Vélemény

A Klubrádió jogi lépéseket tesz, ha elveszik frekvenciáját. Interjú Arató Andrással

Élve gyakorlatilag korlátlan hatalmával, most kiderül, a Médiatanács elhallgattatja, vagy életben tartja-e a Klubrádiót, mindenesetre a frekvenciára kiírt pályázat feltételei, illetve a tanács szóvivőjének a nyilatkozata nem sok jóval kecsegtet – derül ki Arató Andrással, a Klubrádió elnök-vezérigazgatójával készült alábbi interjúból.

Fürjes Judit Vélemény

Az érdekegyeztetés ezután színjáték lehet - figyelmeztet a VOSZ

A kormány feloszlatja az Országos Érdekegyeztető Tanácsot (OÉT), ám a létrejövő Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) nem rendelkezik megállapodási jogosítvánnyal, így a résztvevők az érdemi egyezség reménye nélkül fognak egymás mellett elbeszélni - jósolja Dávid Ferenc, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

Fürjes Judit Vélemény

Balázs Péter: „A pályáról lerúgnak minden játékost, és egyedül lövik a gólokat"

A június végén lejáró soros magyar EU-elnökség általánosságban jó eredményeket ért el, de kétségtelenül árnyékot vetett rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök gyakran szembement az uniós szokásokkal, értékekkel. Más országokkal szemben Magyarországon nem állították takarékra a belpolitikát és a pártok között nem született megegyezés - nyilatkozta a hvg.hu-nak Balázs Péter, a Bajnai-kormány volt külügyminisztere, közgazdász, jelenleg a Közép-európai Egyetem (CEU) tanára.

Fürjes Judit Vélemény

Tóth Gábor Attila: "Durván egyoldalúvá válik az Alkotmánybíróság"

Magyarországon csupán egyetlen ember tudja biztosan, hogy ki lesz szeptembertől az Alkotmánybíróság elnöke, ez pedig Orbán Viktor. Ez sok mindent elárul arról, hogy milyen az új alkotmányos berendezkedés: durván egyoldalúvá válik az Alkotmánybíróság, nyilatkozta a hvg.hu-nak Tóth Gábor Attila alkotmányjogász, egyetemi oktató, a szuverén.hu főszerkesztője.

Fürjes Judit Vélemény

Kónya Péter: A sportnyugdíjas Schmitt Pál tudja-e, mit írt alá?

A társadalmat sokáig nem lehet hitegetni, nyilatkozta a hvg.hu-nak Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének vezetője, aki magánemberként bohócforradalmat hirdetett Árok Kornéllal, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének vezetőjével.

Fürjes Judit Vélemény

Magyar Bálint: „Matolcsy egy avítt, kasztosodott társadalom képét vizionálja”

A digitális írástudás minimumának elsajátítása alanyi jogon járna minden rászorulónak, mert enélkül senki sem juthat megfelelő információkhoz, kiszorul az életet egyre inkább szervező közösségi és hivatalos színterekről. Így reagált a Magyar Bálint volt kulturális és oktatási miniszter Matolcsy György törvénymódosító javaslatcsomagjára, amely eltörölné a kötelező informatikaoktatást a felnőttképzésben.

Fürjes Judit Vélemény

Jászapátiban tiszta udvarokat, rendes házakat akarnak látni

Jászapátin két hónappal ezelőtt közhírré tették: a szociális támogatásban, illetve a közmunkaprogramban való részvétel feltétele, hogy az illető portáján rend és tisztaság legyen. Hogyan érvényesül ez a gyakorlatban, mik az első tapasztalatok? – erről nyilatkozott a hvg.hu-nak Pócs János a város fideszes polgármestere és parlamenti képviselője.

Fürjes Judit Vélemény

Neményi Ádám: Irigység, féltékenység miatt támadják a Budapesti Filmfesztivált

Szinte természetes, hogy vannak „ellenlábasai” a fesztiválnak, akik nem szakmai indokok alapján, inkább irigység, féltékenység okán kezdték el vehemensen támadni a születőben lévő BIFF-et, nyilatkozta a hvg.hu-nak Neményi Ádám, a Magyar Audiovizuális Producerek Szövetségének elnöke, az I. Budapesti Nemzetközi Filmfesztivál szervezője.

Fürjes Judit Vélemény

A Bajnai-alapítvány nem akar beállni az MSZP mögé

Nem akarnak a pártok mögé beállni, olyan, aktuális témákat érintő kutatásokat akarnak szervezni, támogatni, amelyeknek eredményei társadalmi vitákat generálnak, befolyásolják a közvéleményt - nyilatkozta a hvg.hu-nak Hegedüs Dóra, a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bajnai Gordon egykori kabinetfőnöke.

Fürjes Judit Vélemény

Osztolykán Ágnes: „Mélyítik a szakadékot romák és nem romák között”

Osztolykán Ágnes, az LMP parlamenti képviselője több ponton bírálta Orbán Viktor és Farkas Flórián néhány napja aláírt megállapodását, amely többek között előirányozza, hogy 2015-ig legalább százezer munkanélküli romát vonjanak be a munkaerőpiacra. Attól tart – mondta el a hvg.hu-nak –, hogy csak azok fognak támogatásban részesülni, akik „kegyeltjei” az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökének.

Fürjes Judit Vélemény

Vincze Tibor: A rendvédelmisek nem tudják elfogadni Pintér javaslatait

A Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) semmilyen formában nem tudja elfogadni Pintér Sándor javaslatát, és határozottan tiltakozik a nyugdíjak megadóztatása ellen. Az Orbán Viktorral való hétfői találkozást szkeptikusan várják, ugyanis a miniszterelnök korábban elutasította a rendvédelmisek „privilégiumait” – nyilatkozta a hvg.hu-nak Vincze Tibor, az RKDSZ elnöke.

Fürjes Judit Vélemény

Pataky Péter Parragh László XIX. századi, újtőkés szemléletéről

Az iparkamara elnökének nyilatkozataiból sokkal inkább egy XIX. századi újtőkés szemlélete, mint egy európai értékeket képviselő, a vállalkozás alkalmazottai és környezete iránt felelősséget érző vállalkozó álláspontja olvasható ki – fejtette ki a hvg.hu-nak Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.

Fürjes Judit Vélemény

Kolosi Péter: Alekosz showja értéket is közvetít

A legnagyobb csatornáknak ugyan az a dolguk, hogy a lehető legtöbb nézőt érjék el, ám még a showműsorok - köztük Alekosz menyasszonykereső showja - is közvetíthetnek valódi értékeket - nyilatkozta a hvg.hu-nak Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

1 2 3 4 5 6
Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

Koronavírus: 84 ember meghalt, 4326 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 84 ember meghalt, 4326 új fertőzöttet találtak

Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről

Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről

Három kilót ledobtak az új Bubiról

Három kilót ledobtak az új Bubiról

Ibrahimovic ott lesz a közönség nélküli sanremói dalfesztiválon

Ibrahimovic ott lesz a közönség nélküli sanremói dalfesztiválon

Idecsalta, majd éhbérért dolgoztatta pakisztáni szakácsait egy vendéglős

Idecsalta, majd éhbérért dolgoztatta pakisztáni szakácsait egy vendéglős

Vonulás közben ráesett egy szarvas egy BMW-re Lengyelorszában

Vonulás közben ráesett egy szarvas egy BMW-re Lengyelorszában

A címlapról ajánljuk