#György István

MTI Kult

Meghalt György István rendező

György István mintegy 200 dokumentum- és tudományos filmet rendezett, legtöbb filmje társadalomtudományi, néprajzi, táncművészeti, képzőművészeti témákkal foglalkozik.

Dercsényi Dávid Itthon

Fideszes összefonódások a Népligetben: nem látják a pénztől az erdőt

Régi adóssága Budapestnek a Népliget rendezése, ám a régóta várt tervek igazán fideszesre sikeredtek. A zöldterülettől bevételeket várnak, egyszerre akarnak szórakoztató helyeket és a kikapcsolódás szigeteit, de végül a fák járhatnak rosszul, a kormánypárthoz köthető személyek pedig jól.

MTI Itthon

Kósa: a választmányi ülésen csak az önkormányzati jelöltekről volt szó

Csak az őszi választáson induló jelöltekről tárgyaltak a Fidesz csütörtöki országos választmányi ülésén, nem került szóba, hogy György István főpolgármester-helyettes vezetné a fővárosi kormányhivatalt, és összeférhetetlenségi kérdésekről sem beszéltek - nyilatkozta a kormánypárt ügyvezető alelnöke.

hvg.hu Itthon

Index: egy napig sem hagyják költségtérítés nélkül Tarlós helyetteseit

A főváros gyorsan gondoskodik arról, hogy a főpolgármester két helyettese ne maradjon költségtérítés nélkül a parlamenti mandátumok megszűnése után – írja az Index. A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán tárgyalná a javaslatot, amellyel rendeznék Bagdy Gábor és György István anyagi helyzetét. A hírportál emlékeztet, hogy Bagdy Gábornak egyebek mellett 21 ingatlana és húszmilliós megtakarítása van.

hvg.hu Itthon

Ilyen kampányautót még biztos nem látott!

Egészen szokatlan eszközzel kampányol György István főpolgármester-helyettes, a Fidesz képviselőjelöltje a budapesti 9. választókerületben (Kőbánya és Kispest egy része). Olvasónk az Örs vezér terén fotózta ezt a miniteherautót, ami a hétköznapokon valószínűleg köztisztasági feladatokra szánt volna a gyártója. Kampányidőszakban azonban mozgó plakáttá alakított, platójára pedig három példányban is rögzítették György István papírfiguráját.

Kovács Áron Itthon

"A választás nem egy valóságshow" – Tarlós is kampányolt György Istvánért

Tarlós Istvánnak három dolog járt a fejében, mikor beszállt a Fidesz kampányába: milyen rossz állapotban vették át a várost 2010-ben, milyen sokat dolgoztak az anarchia felszámolásán, és ebben milyen nagy szerepe volt György Istvánnak. A főpolgármester helyettese idén a parlamentet választaná a városháza helyett, és szerinte nem is lehet gond, ha mindenki a teljesítményt értékeli, és nem a "Fradi-Dózsa effektus szerint szavaz". A városvezetők rengeteg adat mellett a 2002-es vereség rémképével igyekeztek mozgósítani a kispestieket.

hvg.hu Itthon

Folytatódik a BKV-saga: Tarlós helyettese helyreteszi Várszegit

Pénteken Szegvári Péter, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának decemberben kinevezett tagja jelezte, hogy személyi változásokat szeretne elérni a BKV Igazgatóságában, szombaton pedig Várszegi Gyula is közleményben jelezte: fel kell számolni az anomáliákat, ezért személyi változást javasol a BKV Igazgatóságában. Erre válaszolt most nyílt levélben György István főpolgármester-helyettes, aki szerint Várszegi téved és jobban tenné, ha megnyugodna.

hvg.hu Itthon

Fotó: Tarlós helyettese Benkőékkel penget

Két nap múlva jótékonysági koncert lesz a Kőbányai Kőrösi Csoma kulturházban, ennek próbájáról rakott ki fotókat Facebook-oldalára György István főpolgármester-helyettes, aki Benkő László és Póka Egon mellett fog gitározni.

MTI Itthon

Tarlós helyettese: biztonsági okokból nincs gáz több budapesti épületben

A Főgáz azért szünetelteti a gázszolgáltatást 184 fővárosi épület több mint 2500 fogyasztójánál, mert az ingatlanok csatlakozóvezetéke nem alkalmas biztonságos gázszolgáltatásra, vagy a tulajdonos kérte a társaságot a szolgáltatás szüneteltetésére - közölte György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes pénteken az MTI-vel.

MTI Gazdaság

Trafikmutyi: önmagukkal mennek szembe Tarlósék pavilonügyben

Míg korábban a főváros több száz közterületi árusítási kérelmet dobott vissza amiatt, mert a pultok-pavilonok helyett az üzlethelységek kihasználását akarja támogatni, a trafikok esetében mégiscsak engedékenyebb – írja a Népszava Hanzély Ákos független fővárosi képviselőre hivatkozva.

hvg.hu Gazdaság

Kreatív Online: Már vissza is vonták a BKV reklámtenderét

Szerdán bocsátották volna szavazásra a Fővárosi Közgyűlésen a BKV reklámfelületeinek hasznosítására kiírandó közbeszerzés tervezetét, de a délutáni vita után az egyik előterjesztő, György István főpolgármester-helyettes a túl sok felmerülő kérdésre hivatkozva vissza is vonta a tervezetet - írja a Kreatív Online.

hvg.hu Gazdaság

A hvg.hu megvédte a póznákat!

Mégse lesz önkormányzati a pózna, mert a parlament elé került törvénymódosítás - aminek se az okát, se a várható következményét nem tisztázták, ma a beterjesztő kormánypárti képviselő visszavonta.

1 2 3 4
Már Tokió utcáit járja a Panasonic csomagszállító robotja

Már Tokió utcáit járja a Panasonic csomagszállító robotja

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Hatvan napra bezáratta a Központot a rendőrség

Hatvan napra bezáratta a Központot a rendőrség

Titkolja Biden, mit írt neki Trump, mielőtt elhagyta a Fehér Házat

Titkolja Biden, mit írt neki Trump, mielőtt elhagyta a Fehér Házat

Ha otthon szokott edzeni, akkor is kapcsolja be hozzá a számítógépet

Ha otthon szokott edzeni, akkor is kapcsolja be hozzá a számítógépet

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Rétvári szerint február közepén tudhatjuk meg, hány embernek nem jár ingyenes egészségügyi ellátás

Rétvári szerint február közepén tudhatjuk meg, hány embernek nem jár ingyenes egészségügyi ellátás

A kormány mostantól akármennyit félretehet a járvány elleni védekezésre

A kormány mostantól akármennyit félretehet a járvány elleni védekezésre

A címlapról ajánljuk