Gergely Zsófia Itthon

Az Orbánnak hajbókoló NVB-elnök meg akarta fúrni a Tv2 bírságolását

Mindent elmond a hatályos választási rendszerről és az e fölött őrködő NVB-ről, ahogy maga az elnök, Patyi András próbálta megakadályozni a Tv2 megbírságolását. Visszanéztük az ülésről készült felvételt, ami alapján egyértelmű, hogy Patyi és az elvileg független tagok érveltek amellett, hogy teljesen rendben van, ha Marsi Anikóék belemondják a kamerába: Orbán Viktorra szavaznak. Azt is az elnök javasolta, hogy Vajnáéknak végül kisebb bírságot kelljen csak fizetni, sőt véletlenül majdnem megfeledkezett a pénzbüntetésről.

Gergely Zsófia Itthon

1 milliós bónuszt kap az NVI elnöke: nem mond le a pénzről a sorban állás miatt

Kerek egymillió forintos tiszteletdíjat kap fizetésén felül a Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke a vasárnapi országgyűlési választások lebonyolításáért – így jutalmazták már előre egy rendelet mellékletében, elég nehezen kiszúrható módon. Csakhogy a kilométeres sorban állások miatt órákat csúszó voksolást sokan kritizálták, felvetve az elnök felelősségét is. A hvg.hu ezért feltette neki a kérdést: ezek után is jogosnak érzi-e a bónuszt vagy lemond róla. Pálffy még nem döntött, de kitart amellett, hogy nem felelős a hibákért.

hvg.hu Itthon

Erdősiné kopaszai? Nem fűlik a választási bizottság foga a témához

Helyből lesöpörte a Nemzeti Választási Bizottság, hogy akár csak foglalkoznia kelljen az utóbbi évek leghangosabb választási botrányával, a kopaszok ügyével – ez derül ki legalábbis a legutóbbi ülés jegyzőkönyvéből. Ami láthatóan most, épp a népszavazási pankráció harmadik hófordulóján már senkit sem érdekel.

MTI Itthon

Letette esküjét az MSZP és az LMP OVB-delegáltja

Letette esküjét Litresits András, az MSZP és Szabó Miklós, az LMP parlamenti frakciójának az Országos Választási Bizottságba (OVB) delegált megbízottja pénteken; a testület ezzel héttagúra bővült.

MTI Itthon

Az MSZP Litresits Andrást delegálta az OVB-be

Litresits András ügyvédet delegálta az Országos Választási Bizottságba (OVB) a Magyar Szocialista Párt, amelynek országos listáját az áprilisi országgyűlési választásra március 12-én vette nyilvántartásba az OVB. Az új OVB-tag pénteken letette esküjét, így mostantól részt is vehet a testület munkájában.


A címlapról ajánljuk