szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A molekuláris konyha képviselője eddig  szardínia sorbetjéről és csigakásájáról volt ismert, most azonban tudósokkal...

A molekuláris konyha képviselője eddig  szardínia sorbetjéről és csigakásájáról volt ismert, most azonban tudósokkal karöltve azon dolgozik, hogy finomabbá tegye a gyakorta íztelen kórházi menüt.
   
Blumenthal a Reading Egyetemmel és a Royal Berkshire Kórházzal működik együtt a feladat során. A cél pedig, hogy az édes, a savanyú, a sós és a keserű után az ötödik ízt, a japánul umamiként emlegetettet erősítsék. Az umami szót elsősorban a húsok ízlelésének leírására használják. Ennek megfelelően az első szakaszban a vagdaltat tennék finomabbá, sitake gombával, parmezánnal és algákkal.
   
A fogásokat jövő évtől idősebb páciensek próbálhatják ki először. A korosabb betegeknél ugyanis a rossz étvágy fokozott problémát jelent. "Az ember idősebb korára elveszítheti ízlelését. A betegségek és a gyógyszerek pedig csak még tovább ronthatják a helyzetet" - mondta az egyik tudós. Amennyiben sikeres lesz, a programot egész Nagy-Britanniára kiterjesztik.

Vészesen felgyorsult a Balaton vizének melegedése

Vészesen felgyorsult a Balaton vizének melegedése

Lengyel példán látjuk: a NER-t nem lehet lebontani jogállami eszközökkel – Domány András a Fülkében

Lengyel példán látjuk: a NER-t nem lehet lebontani jogállami eszközökkel – Domány András a Fülkében

Majka hatalmasat nyert egy pókerversenyen

Majka hatalmasat nyert egy pókerversenyen

Ezeken az eszközökön nem működik többé a YouTube

Ezeken az eszközökön nem működik többé a YouTube