szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A molekuláris konyha képviselője eddig  szardínia sorbetjéről és csigakásájáról volt ismert, most azonban tudósokkal...

A molekuláris konyha képviselője eddig  szardínia sorbetjéről és csigakásájáról volt ismert, most azonban tudósokkal karöltve azon dolgozik, hogy finomabbá tegye a gyakorta íztelen kórházi menüt.
   
Blumenthal a Reading Egyetemmel és a Royal Berkshire Kórházzal működik együtt a feladat során. A cél pedig, hogy az édes, a savanyú, a sós és a keserű után az ötödik ízt, a japánul umamiként emlegetettet erősítsék. Az umami szót elsősorban a húsok ízlelésének leírására használják. Ennek megfelelően az első szakaszban a vagdaltat tennék finomabbá, sitake gombával, parmezánnal és algákkal.
   
A fogásokat jövő évtől idősebb páciensek próbálhatják ki először. A korosabb betegeknél ugyanis a rossz étvágy fokozott problémát jelent. "Az ember idősebb korára elveszítheti ízlelését. A betegségek és a gyógyszerek pedig csak még tovább ronthatják a helyzetet" - mondta az egyik tudós. Amennyiben sikeres lesz, a programot egész Nagy-Britanniára kiterjesztik.

Elkészült a váci Duna-híd hatástanulmánya, még a készítői szerint sem jó ötlet a projekt

Elkészült a váci Duna-híd hatástanulmánya, még a készítői szerint sem jó ötlet a projekt

Vitézy Dávid 10 alkalmas Bubi-bérletet is adna a digitálisan vásárolt havibérlet mellé

Vitézy Dávid 10 alkalmas Bubi-bérletet is adna a digitálisan vásárolt havibérlet mellé

Terence Hill-dokumentumfilm készül

Terence Hill-dokumentumfilm készül

„Van egy nagy közös tervünk: építünk egy olajvezetéket” – Vucsics–Orbán-sajtótájékoztató a Karmelitában

„Van egy nagy közös tervünk: építünk egy olajvezetéket” – Vucsics–Orbán-sajtótájékoztató a Karmelitában