szerző:
kadarm
Tetszett a cikk?

Rémisztő legendák keringenek a világ szinte legnagyobb gasztronómiai elismerésének számító Michelin csillaggal járó megpróbáltatásokról. Lehet ezt azonban lazán és kedvesen is művelni, persze nem nálunk, hanem Svájcban.

A Michelin csillag csodálatos dolog, hatalmas rangot jelent, ám egyáltalán nem biztos, hogy csak csupa kellemes következménnyel jár. Az étteremtulajdonosok és a séfek egy része már régóta panaszkodik, hogy túl sok időbe, pénzbe és munkába kerül megfelelni az elvárásoknak, akadt már olyan szakács, aki a háromból egy csillag elvesztése miatt öngyilkos lett.

Olyan séfről is hallottunk már, aki szándékosan kerüli a Michelin elismerés lehetőségét, mert úgy tartja, azzal véglegesen elveszítené étterme otthonosságát, természetességét.

És valóban, a kifinomult konyha és a tökéletes minőség általában erős feszengést vált ki a vendégek egy részéből, hiszen ezen a szinten általában a design, a teríték és a pincérek viselkedése is meglehetősen kimódolt. Sokunk számára talán túlságosan is.

A Michelin csillag és a GaultMillau magas pontszáma azonban nem feltétlenül jár együtt a mesterkéltséggel és a merevséggel. A kellemes, családias luxusba vetett hitünket Svájcban szereztük vissza, Interlaken mellett, egy aprócska falu szálloda-éttermében.

A folytatást és a fotókat ide kattintva nézheti meg.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!