#Németh Lászlóné

Szabó M. István Gazdaság

Távozott az orbáni rezsiharc kíméletlen tábornoka

Nem vezetheti tovább az állami rezsicéget, sőt állami alkalmazotti státusától is megválik a 2010 utáni orbáni energiapolitika szürke, de könyörtelen végrehajtója. Horváth Péter a simicskátlanítás és a Lázár–Seszták-párharc vesztese.

hvg.hu Itthon

Visszadobta az ügyészség a Spéder ügyében érkezett feljelentést

A feljelentés nem az FHB és az Index tulajdonosa ellen, hanem azok ellen az állami döntéshozók ellen irányult, akik segítették Spéder Zoltán befolyásszerzését a Magyar Postánál. Főként Németh Lászlóné lélegezhet fel, miután az ügyészség úgy látja, az MSZP-s feljelentő nem elég pontosan jelölte meg, milyen belső szabályzatra alapozza a hűtlen kezelés gyanúját.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Lázár János úgy érezhette magát, mint az egyszeri ligetvédő

Egy nap, öt hír – amiről ma este beszélnek: Lázár János kapott egy jókora gyomrost Orbán Viktortól; a Városligetben a rendőrök, Baán László és a Fidesz-frakció szelleme szállt szembe a tüntetőkkel; elmeséljük egy nagyon ügyes magyar gyerek, illetve bátor családja történetét; Messit börtönre ítélték; mi már tudjuk, önök mit mondanak a kvótanépszavazáson.

hvg.hu Gazdaság

L. Simon leváltása mint félrevezető hadművelet

Hiába volt hónapok óta feszült Lázár János viszonya államtitkárával, L. Simon Lászlóval, és hiába készülhetett már egy ideje a leváltására, valószínű, hogy a költő bukásának időzítése egy nagyobb játszma része. Egyébként nem tudni, hogy a kéthetes szabadságára induló Orbán Viktor aláírta-e a felmentését.

Szabó M. István - Gergely Zsófia Gazdaság

Lázár kapott egy kormánybiztost, meg egy jókora gyomrost Orbántól

Az MNB-ből jön, és viszi Lázár János jogköreinek egy részét, ráadásul olyanokat, amiben sok pénz és sok kormányzati ambíció van – Bártfai-Mager Andrea szakmai múltja rendben van, Matolcsy is felbukkan a képben, minden adott egy különleges kormánybiztossághoz.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor barátság ide vagy oda, Lázár kirúgta L. Simont

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: váratlan személycserék a Miniszterelnökségen; magyarokat is sújt a Brexit nyomán tetőző idegengyűlölet Nagy-Britanniában; egy hónap után is szörnyű állapotok vannak a sárospataki kutyatelepen; eltemették Bud Spencert.

MTI Gazdaság

Ősztől csak az államtól kaphat gázt, ha akarja, ha nem

Októberig átveszi a teljes lakossági földgázpiacot az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ) szakmai irányítása alatt álló Főgáz – közölte Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára. Arról is beszélt, hogy újabb bevásárlásra készül az állam, most egy távhőcéget vennének meg.

MTI Gazdaság

Tovább államosítja a kormány az energiaszektort

További érdekeltségeket vásárolna a kormány a kereskedő cégek mellé, és más elosztócégekben is. Egy infrastruktúra-alapot hoznának létre az infrastruktúrát tulajdonló társaságokból, az üzemeltetők a gáz esetében a Főgáz szakemberei lennének.

hvg.hu Gazdaság

Mégis Némethné csuklóztatja az energiahivatalt

Meglehetősen furcsa hátraarcot hajtott végre a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), mely miután szeptemberben 30 millióra bírságolta a nemzeti közműszolgáltató gázcégét, a Főgázt azért, mert az az átveendő egyetemes (értsd: lakossági) gázfogyasztókról szó tervéhez nem adott be üzleti tervet, most simán tudomásul veszi, hogy ez a továbbiakban sem történik meg. Az a bizonyítás nem létezik így, melyből látni kellene, hogy a Főgáznál e szolgáltatás hogyan lesz rentábilis. A birság indoklásában a hivatal az ellátásbiztonságra hivatkozott – most ez az érv elő sem került.

hvg.hu Gazdaság

Bukóra áll az állami rezsicég

A Főgáz (illetőleg a mögötte álló ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.) egymás után falja fel a lakossági gázszolgáltatókat, és jövő ilyenkorra akár 3,3 millió fogyasztóval is rendelkezhet, de továbbra sem tudni, hogy a korábban a külföldi tulajdonú cégeknél tetemes éves veszteséget okozó szolgáltatás mitől és hogyan lehetne kezelhető.

Szabó M. István Gazdaság

Lázár egyengeti az utat az áramszolgáltatók kapitulációja előtt

A egyetemes gázszolgáltatók után az áramszolgáltatók is csak nyugodtan dobják be a törölközőt – ebben segítheti a cégeket a villamos energia törvényhez (vet) hétfőn benyújtott módosító csomag. Jogszabályi rásegítéssel dagadhat tovább az állami közműcég.

Szabó M. István Gazdaság

Hungaroring: Miért jönnek még mindig ide?

Imola 26 futam megrendezéséig jutott, Magny-Cours 18-ig, Isztambul viszont csak 7-ig – mi pedig a hétvégén megrendezhetjük sorrendben a 30.-at. Van-e olyan jó pálya a Gödöllő és Mogyoród közti völgybe épített Hungaroring, és hoz-e annyit a konyhára a Forma–1-es magyar nagydíj, hogy mindez megérte?

hvg.hu Shake

Fotó: Simicska 50 kilót leadott a Figyelő címlapján

És Németh Lászlóné sem panaszkodhat látványosan megváltozott külsejére. A Figyelő legfrissebb számának címlapján a stockfotók tökéletességmániás világa találkozik a Simicska-féle szupercsoporttal, ami parádés előtte-utána fotók elkészítésére inspirálta képszerkesztőnket. A hetilap címlapján a szokatlan testalkatválasztással talán tényleg azt akarták illusztrálni, hogyan _tűnnek el_ Simicska Lajos emberei.

MTI Vállalkozás

Máris újít a frissen állami kézbe került Budapest Bank

Új szolgáltatásokat vezet be vállalati ügyfelei számára a hitelezés élénkítése érdekében a Budapest Bank – mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára kedden.

hvg.hu Gazdaság

Videó: hogyan döntött Orbán és Némethné a pályázatokról?

Megszólalt Németh Lászlóné, akit a volt amerikai nagykövet hozott hírbe könyvében azzal, hogy Orbán Viktorral kettesben döntöttek a nagyobb összegű pályázatokról. Nem ketten, hanem négyen vettek részt a szerdai megbeszéléseken - mondta a volt fejlesztési miniszter. A négytagú fejlesztéspolitikai kabinetet a 444 szerint részben azért hozták létre, hogy megfékezzék a közbeszerzéseken diadalmaskodó Közgépet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést

Merkely: Most semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk

Merkely: Most semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk

Így kéri meg egy igazán romantikus tűzoltó a párja kezét

Így kéri meg egy igazán romantikus tűzoltó a párja kezét

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

Nemcsak űrhajósokat toboroz, maga is visszatér az űrbe jövő tavasszal az első olasz űrhajósnő

Nemcsak űrhajósokat toboroz, maga is visszatér az űrbe jövő tavasszal az első olasz űrhajósnő

Duma Aktuál főzőshow: Németh Szilárd tésztája vagy Gyurcsány rántottája?

Duma Aktuál főzőshow: Németh Szilárd tésztája vagy Gyurcsány rántottája?

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

A címlapról ajánljuk