MTI / hvg.hu Világ

Rakétákat lőttek a líbiai főváros reptere felé

Kadhafi elzavarása óta nagy a káosz Líbiában. Az országban fegyeveres csoportok harcolnak, korábban tűzszünetben állapodtak meg, azonban múlt héten is több rakéta csapódott be a tripoli reptér közelében.

MTI Világ

Fegyveresek raboltak el egy líbiai minisztert

A nemzetközileg el nem ismert líbiai kormány tervezési miniszterét a belügyminisztériummal kapcsolatban álló egyik fegyveres csoport hurcolta el. Az országot egykor vezető Moammer Kadhafi 2011-es bukása óta Líbia politikai káoszba süllyedt. Tavaly óta két kormány, illetve két parlament működik.

MTI Világ

Halálra ítélték Kadhafi egyik fiát

A Kadhafi fiú nem volt jelent az ítélethirdetésen, mert börtönben sínylődik az északnyugat-líbiai Zintánban. Háborús bűnökért ítélték el. Több más volt kormányilletékes halálos ítéletéről is döntöttek Tripoliban, köztük a volt miniszterelnökéről.

MTI Világ

Kiseperhetik az iszlamistákat Líbia fővárosából

Felkelés kezdődött kedden a líbiai fővárost ellenőrző iszlamisták ellen – jelentette a Sky News Arabíja hírcsatorna. A híradás szerint Tripoli minden városrésze fellázadt, és legalább hat légicsapást érte a szélsőséges Fedzsr Líbia nevű iszlamista szervezet állásait Tripoli déli részén. Az iszlamisták állítólag súlyos veszteségeket szenvedtek, megsemmisült több páncélozott járművük.

MTI Világ

Iszlamistaellenes lázadók bombázták Tripolit

Halifa Haftár lázadó tábornok iszlamistaellenes erőinek harci repülőgépei bombázták a líbiai fővárosban milicisták állásait hétfőn, és megöltek hat embert - közölték a hatóságok, illetve Haftár csapatainak egy parancsnoka.

MTI Világ

Megy a harc a tripoli reptérért

Polgári célpontokat lőttek és ismét lángra lobbantották a főváros üzemanyag-tározóját a tripoli repülőtér feletti ellenőrzésért harcoló fegyveres csoportok. Bengázi egy része felett pedig iszlamista szélsőségesek vették át az irányítást vasárnap, egy nappal a júniusban megválasztott új líbiai parlament első ülése előtt.

MTI Világ

Tripoli reptér: sok a halott, a gépek nagy részét megrongálták

Legalább 47 ember meghalt és körülbelül 120 megsebesült a Tripoli nemzetközi repülőtérnél egy hete dúló harcokban – közölte hétfőre virradóra a líbiai egészségügyi minisztérium. A fegyveresek egy hete ölik egymást, a reptér feletti ellenőrzést próbálják megszerezni.

MTI Világ

Rakétákkal lőtték a tripoli repteret

Újabb heves harcok robbantak ki vasárnap a líbiai főváros, Tripoli nemzetközi repülőterénél. A repülőtér feletti ellenőrzést egymással szemben álló fegyveres csoportok próbálják megszerezni a múlt vasárnap óta.

MTI Világ

Hét halott a líbiai repülőtérnél

Hét ember életét vesztette és harminchatan megsebesültek a líbiai főváros, Tripoli nemzetközi repülőterénél az egymással rivalizáló milíciák között vasárnap kirobbant harcokban – jelentette a helyi sajtó másnap.

MTI Terror

Tripoliban megállt a légiközlekedés

Összecsapások robbantak ki vasárnap reggel a líbiai főváros, Tripoli nemzetközi repülőterénél, ezért a légi járatok közlekedését felfüggesztették.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk