hvg.hu Itthon

Még mindig nincs vége a West-Balkán ügynek

Pótmagánvádas eljárást indított a 2011. januári tragédia egyik áldozatának családja. Az eljárásban két új személy került a hatóságok figyelmének középpontjába: egy ügyvezető, illetve a biztonsági főnök.

Balkányi Nóra Kult

„Delete gombot nyomtak az elmúlt 25 évre”

Palotai Zsolt a mai napig CD-re írja ki egyesével a számokat. A szobában, ahol beszélgetünk, faltól falig állnak a lemezei. Januárban történt négy éve a West Balkán-tragédia, szerinte azóta biztonságosabbak a helyek, de a kábítószerek hatását például nehezebb követni. Éppen 16 éve játszik a Rewindban, ahol a fele közönséget elvesztették az elvándorlás miatt. Az egykor a Tilos az Á-t és a Tilos Rádiót is beindító DJ Palotai most 53 éves, 25 éve zenél. Interjú.

MTI Itthon

West-Balkán tragédia: másodfokú döntés várható

Várhatóan pénteken hirdeti ki másodfokú döntését a West Balkán nevű szórakozóhelyen két évvel ezelőtt történt, három halálos áldozatot követelő diszkótragédia ügyében a Fővárosi Törvényszék.

MTI Bűnügy

WB-tragédia: Morvai feljelentése a Központi Nyomozó Főügyészséghez került

A Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbította a Budapesti Nyomozó Ügyészség azt a feljelentést, amelyet Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő tett rendőrök ellen a West Balkán-ügyben, segítségnyújtás elmulasztása miatt - közölte Varga Jenő fővárosi főügyészhelyettes pénteken az MTI-vel.

MTI/Magyar Nemzet Bűnügy

West Balkán-tragédia: belső vizsgálat indult a rendőrségnél

Belső vizsgálatot rendelt el Hatala József országos rendőrfőkapitány annak tisztázására, hogy mulasztottak-e azok a rendőrök, akik a West Balkánban bekövetkezett tavaly januári, három halálos áldozatot követelő tragédia idején teljesítettek telefonügyeletes szolgálatot – írta a Magyar Nemzet kedden.

MTI Itthon

A három biztonsági őr közül egy sem volt a West Balkánban

A West Balkán épülete emberi tartózkodásra alkalmatlan volt, ráadásul összesen három biztonsági őr biztosította a helyszínt, a diszkótragédia idején egyikük sem tartózkodott a szórakozóhelyen belül - ismertette a bíróság számára készített szakértői jelentést Németh Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke szerdán az m1 Az Este című műsorában.

MTI Itthon

A West Balkán ügyvezetője szerint becsapták a szervezők

A vádlottak meghallgatásával kezdődött meg a West Balkán-ügy tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) kedden. A január 15-én éjjel három fiatal halálát és többek sérülését okozó tragédiával összefüggésben az ügyészség négy embert gyanúsít.

hvg.hu Itthon

West Balkán-tragédia: nem ül minden felelős a vádlottak padján?

Pótnyomozás elrendelését kérte a West Balkán-ügyben a Legfőbb Ügyészségtől a Bálint Ügyvédi Iroda – jelentették be, hangsúlyozva, hogy az iroda munkatársai szerint a vádhatóság rosszul értékelte a bizonyítékokat, s nem mindenki ül a kedd reggel kezdődő bírósági tárgyaláson a vádlottak padján.

Dezső András (hvg.hu) Itthon

West Balkán tragédia: újra nyomulnak az egykori szervezők

Hiába enyhítették több ponton azt a kormányrendeletet, amelynek célja, hogy biztonságosabbá tegye a zenés, táncos rendezvényeket, a "lex West Balkán" néven ismertté vált szabályozás – változatlan formájában – betarthatatlan, így előbb-utóbb trükközésekre kényszerítheti a szórakozóhelyek üzemeltetőit – állítják maguk az érintettek. Mindeközben a West Balkán tragédiáját előidéző partik reinkarnálódtak.

hvg.hu Itthon

Felpuhítanák a lex West-Balkánt

Több ponton is módosítanák azt a zenés, táncos rendezvényekről szóló jogszabályt, amelyet a Nyugati téri West-Balkánban január 15-én történt tragédiát követően fogadtak el - olvasható abban a tervezetben, amelyet ma tett közzé véleményezésre a Belügyminisztérium.

MTI Itthon

Perbe fogják a jegyzőt a West Balkán-tragédia miatt

A Magyar Hírlapnak nyilatkozó ügyvéd szerint a jegyzőnek jogkörénél fogva kötelessége lett volna ellenőrizni a rendezvény helyszínét. A pert közigazgatási jogkörben okozott kár miatt indítja a család, és több millió forintot kér.

MTI/Népszabadság Itthon

Négyen állnak bíróság elé a West-Balkán ügyben

Bíróság elé kell állnia a West-Balkán Kft. ügyvezetőjének, a Noise Life-bulikat szervező cég főszervezőjének, a zenés rendezvényeket szervező DieselMusic 2010 Kft. nevében eljáró rendezvényszervezőnek és a West-Balkánban rendezett Noise Life Night biztonságáért felelős cég illetékes biztonsági főnökének.

MTI Itthon

Parlamenti téma lett a Tűzraktér, a Trafó és a West-Balkán

Karácsony Gergely LMP-s képviselő hétfőn a parlamentben azt kérdezte a kulturális államtitkártól, hogy miért alkottak olyan kormányrendeletet, amely ellehetetleníti a zenés-táncos szórakozóhelyek üzemeltetését, illetve az állam valóban átvenné-e a fővárostól a Trafó üzemeltetését, illetve mi lesz a Tűzraktérrel? Vágó Gábor szerint a kormányrendelettel "túlbiztosíttatják" a helyszíneket és az új kötelezettségeket a szervezők nem tudják teljesíteni.

1 2 3 4 5 6
Orbán elment a Korányiba megkérdezni, van-e elég lélegeztetőgép

Orbán elment a Korányiba megkérdezni, van-e elég lélegeztetőgép

6 millió forint alá szelídült az új VW Golf hazai ára

6 millió forint alá szelídült az új VW Golf hazai ára

Selmeci János: Klubrádió - hadd szóljon!

Selmeci János: Klubrádió - hadd szóljon!

Novák Katalin miniszterségével folytatódhat Orbánék szelektív családpolitikája

Novák Katalin miniszterségével folytatódhat Orbánék szelektív családpolitikája

Tíz politikai ügy, amelyekben egyszer csak megszólalt az ÁSZ

Tíz politikai ügy, amelyekben egyszer csak megszólalt az ÁSZ

Olcsóbb, könnyebb, erősebb: itt a Facebook új VR-szemüvege, az Oculus Quest 2

Olcsóbb, könnyebb, erősebb: itt a Facebook új VR-szemüvege, az Oculus Quest 2

A koronavírusnak nem sikerült, ami Kádár Jánosnak: mégsem maradt el a könyvhét

A koronavírusnak nem sikerült, ami Kádár Jánosnak: mégsem maradt el a könyvhét

Karanténlistára került Budapest Németországban

Karanténlistára került Budapest Németországban

A címlapról ajánljuk