hvg.hu Én és a Cégem

Minimálbér-vita: mindenben egyetértenek, csak az összegben nem

A munkaadói és munkavállalói képviseletek az őszi bértárgyalásokon legalább kétéves megállapodást szeretnének kötni. Az összegről azonban komoly viták folynak: a szakszervezetek két számjegyű felzárkózást szeretnének, ez a munkaadók szerint nem indokolt. A cseh minimálbér csaknem 40 százalékkal magasabb a magyarnál.

hvg.hu Vállalkozás

Megszólalt a BKV is a 400 ezres fizetések ügyében

A sofőrök bértárgyalása megrekedt, de a cég már hirdetésbe keres munkatársakat négyszázezerért. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke berágott, levelet írt a vezérigazgatónak. A BKV is megszólalt, szerintük teljesen rendben van a kezdőknek ajánlott magas fizetés, a bértárgyalások sem kezdődtek soha ilyen korán.

hvg.hu Gazdaság

Felbátorította a BKV dolgozóit, hogy máshol is könnyen találnának munkát

A legutóbbi forduló sem hozott eredményt, így folytatódnak a bértárgyalások a BKV Zrt. és az érdekvédelmi szervezetek között. A munkavállalók alkupozícióját a közlekedési ágazatot is sújtó munkaerőhiány jelentősen javította, ráadásul sokan közülük új, vagy legalábbis Magyarországon még szokatlannak számító eszközt is bevetettek.

MTI Gazdaság

Nem lesz sztrájk – megtörtént a bérmegállapodás a győri Audinál

Megállapodott az Audi Hungaria Motor Kft. vezetősége és a vállalat munkavállalóit tömörítő Audi Hungaria Független Szakszervezet a bérek emeléséről pénteken. A megállapodást várhatóan április 4-én írják alá, a részletekről is akkor adnak tájékoztatást - közölte Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője.

hvg.hu Vállalkozás

Lépett az Audi, de maradt a sztrájkveszély Győrben

Fenntartja visszadobott két bérajánlatát az Audi és a Kisalföld szerint már belemenne abba, hogy január 1-től, visszamenőlegesen járjon a fizetésemelés a győri dolgozóknak. Megállapodást viszont tegnap sem sikerült kötni, marad a sztrájkveszély.

MTI Gazdaság

Ötnapos sztrájkot hirdettek a volános szakszervezetek

Nincs bérmegállapodás, ezért március 28-tól öt napig sztrájkolnak a Volán-társaságok szakszervezetei – közölte a résztvevő érdekképviseletek nevében Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke csütörtökön. A sztrájk országos lesz, de még nem tudni, hányan csatlakoznak a volános dolgozók közül. A még elégséges szolgáltatásról megállapodott a két oldal, országos átlagban a járatok 75-80 százaléka járni fog – ígérik.

MTI Gazdaság

Sztrájkot készítenek elő a volános szakszervezetek

Még mindig nem tudtak megállapodni a béremelésről a Volán-társaságoknál, ezért a munkavállalói érdekképviselet folytatja a sztrájk előkészítését és az elégséges szolgáltatásokkal kapcsolatos egyeztetést – közölték a szakszervezetek pénteken.

1 2 3

A címlapról ajánljuk