Áprilisi tél: veszélyben-e a szőlőtermés?
A hirtelen jött áprilisi havazás hiába látványos, a száraz fagyok sokkal inkább jelenthetnek veszélyt a szőlőtermésre.
A hirtelen jött áprilisi havazás hiába látványos, a száraz fagyok sokkal inkább jelenthetnek veszélyt a szőlőtermésre.
Közel tucatnyi óbort pattintott ki Bock József a minap Villányban egy exkluzív vacsora kísérőiként. Az este céljáról, az apa-fia barátságos boros pengeváltásról, a villányi muzeális tételekről és életmódváltásáról is faggattuk az ismert borászt.
Víz alatt érlelt borokat kínál egy horvátországi borászat, ahol búvárkodás közben meg is lehet nézni a víz alatti borászkodást.
Borral és cigarettával a kezében szerette volna megnézni a naplementét. A férfiről megrendítő fotó készült.
Több, mint 20 millió forint értékű bort kínálgatnak szét az ezen a hétvégén zajló VinCE Budapest mesterkurzusain a Hotel Corinthiában. Jegyzetünkben igyekszünk bemutatni, milyen érdekességekre bukkanhatott a többé-kevésbé civilizált borissza.
Sebestyén Balázs és Vadon Jani a Reggeli Show pénteki adásában először kóstolhatta meg az amerikai elnök borászatának produktumait. A rádiósoknak nem igazán ízlett a nedű, ami szerintük kicsit íztelen, az pedig ki sem derült a hiányos feliratozásból, egyáltalán hány százalékban tartalmaz alkoholt.
Egy nagy becsben tartott bordeaux-i szőlészet márkás termékét, a Comte de Talem címkéjű vöröset 0,96 euróért, azaz 96 centért árulják március negyedike óta a Carrefour áruházlánc franciaországi üzleteiben.
Minden évben ez idő tájt már felfokozott érdeklődéssel várják a szakma képviselői, szakújságírók és borkedvelők egyaránt, vajon sikerül-e a korábbi évek programjaihoz hasonló intenzitású mesterkurzusokkal, bemutatókkal, rangos kiállítókkal előrukkolnia a VinCE Budapestnek.
Gyertyafényes vacsora az alkalomhoz illő pohár borral, ami akár egy vallomással is felérhet. De mit válasszunk? Tuti tippjeink vannak. Azoknak is, akik csak most ismerkednek a borok világával, és olyanoknak is, akik már a címkével üzennének szerelmüknek.
"Egy olyan estét szeretnénk most, amit sosem fogtok elfelejteni" - ígérte a svéd, aki kiugrott messzeföldön híres nordic konyhájából és a budapesti Belvárosban landolt.
Még két hét, s ha -sajnos- nem is a vízcsapból fog folyni, de töménytelen sok pohár megtelik furminttal februárban. A fajta eredete ugyan nem tisztázott, de a sajátunknak tekinthetjük.