BrandLab BrandChannel

Cél vagy eszköz a vállalatok számára a digitális transzformáció?

Mostanában szinte a csapból is a vállalati, vállalkozói digitalizáció, illetve annak szükségessége folyik. De mit is nevezhetünk vállalati digitalizációnak? It-beruházások sorozata vagy céges kulturális irányváltás? Miért lenne szükség arra, hogy a kis- közép- és nagyvállalkozások pontosan meg tudják határozni a szükségleteiket és hogy miként induljanak el a digitalizáció útján? Miben segítheti a technológia fejlődése a kkv-kat, vállalkozókat, vállalatokat, miért érdemes a digitális megoldásokat választani, hogyan tudnak alkalmazkodni a megváltozott, vagy éppen bizonytalan helyzetekhez a digitalizáció segítségével?

OTP Bank Nyrt.

65 felett is élünk az újabb megoldásokkal

A koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozások feloldásával lassan kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba. De mik azok a szokások, amiket tovább viszünk ebből az időszakból? Mi az, ami marad a járvány után is? Előző cikkünkben megkérdeztük olvasóinkat a bankolási szokásaik változásáról, az eredményeket az OTP Bank szakértői segítségével elemezzük.

Sztojcsev Iván Vállalkozás

A járvány változtatta meg a szokást a kis cégeknél: a digitális fejlesztést nem a legolcsóbb megoldásokkal próbálják megúszni

A kisvállalkozások több mint kétharmada nagyobb átállásra kényszerült az elmúlt hónapokban – erre jutott a Magyar Telekom felmérése. Az egyik legfontosabb változás az, hogy a digitális megoldásokban a minőség fontosabb lett, mint az ár, sokan pedig már a második hullámra készülnek.

Csányi Péter hvg360

Csányi Péter: A koronavírus lehet a készpénz gyilkosa

A márciusban kirobbanó világjárványnak nem kizárólag negatív gazdasági és társadalmi hatásai voltak. Az emberek extrém gyorsan alkalmazkodtak a helyzethez, egyre többen és többet fizetnek online vagy digitálisan. Az OTP ügyvezetője szerint mindez biztosan hatással lesz a járványt követő évekre, a digitalizáció minél gyorsabb terjesztésére, de a bankok ehhez jogi könnyítésekre is számítanak. A cikk a hvg360 Gondoljuk újra sorozatában jelenik meg.

hvg.hu Tech

Koronavírus-válság: tíz magyar cégből hét digitalizálni fog, de csak felük gondolja át a lépéseket

A hazai vállalatok fele állítja, hogy egyáltalán nem, vagy csak enyhén érinti a koronavírus miatt továbbgyűrűző válság, ötödük pedig kifejezetten lehetőségként tekint rá – derül ki a Stylers friss kutatásából. A felmérés eredményei optimizmusra adnak okot, bár van még hová fejlődni: a döntéshozók többsége tisztában van a digitalizáció szükségességével és hajlandó is erőforrást allokálni erre a területre, azonban közülük is csupán 63 százalék kezeli azt stratégiai kérdésként.

Szabó Yvette hvg360

Nem csak az oktatást fertőzte meg a digitalizáció a járvány alatt

Miközben a kormány még a jó ötleteit is csigatempóban valósítja meg, a koronavírus-járvány olyan megoldásokra veszi rá a gazdasági és társadalmi szervezeteket, amelyeknek az elterjedésére még akár éveket kellett volna várni. A számlaügyintézéstől a munkaerő toborzásig számtalan helyzetben nyújtanak segítséget a digitális technika és a mesterséges intelligencia vívmányai.

MTI Tech

"Lengyelország Európa digitális szívévé válhat" – egymilliárd dollárt fektet be a Microsoft

A Microsoft egymilliárd dollárt fektet be lengyelországi digitális fejlesztésekbe, többek között felhőszolgáltatásokat nyújt új adatfeldolgozó központ keretében. A kedden kötött szerződés aláírói szerint a Lengyelország történetében az eddigi legnagyobb technológiai beruházás terve az innovációs és digitális transzformáció felgyorsítását célozza.

HVG hvg360

Felhőalapú termelés: a járvány után felgyorsulhat a gyárak digitalizációja

A világjárvány miatt bekövetkezett gyárleállások tapasztalatai nyomán új lendületet kaphat a 4. ipari forradalom. Már rövid távon előtérbe kerül az automatizáció és a távvezérlés a termelésben, hosszabb távon pedig a nagy termékválasztékot kis mennyiségben előállító, illetve felhőalapú gyártásé lehet a jövő.

Braining Hub

Óriási a szakemberhiány a digitalizáció miatt

A digitális technológia életünk egyre több területén jelenik meg, ezzel párhuzamosan továbbra is jelentős a kereslet a programozók iránt. Ráadásul még csak matekzseninek sem feltétlenül kell lenni ahhoz, hogy érvényesüljünk ezen a területen. Lássuk, miért éri meg fejlesztőnek tanulni.

Pálmai Erika hvg360

Ha nem alakítjuk át sürgősen a magyar bíróságokat, el fogjuk veszíteni a következő évszázadot

Mesterséges intelligenciával jogi döntések éppúgy elemezhetők, mint állatorvosi nyilvántartások – mondja Gyekiczky Tamás, a digitális társadalom és a jogrendszer összefüggéseit Németországban kutató nyugalmazott bíró, aki szerint a valódi digitális forradalom, az e-akta sokkal gyorsabbá és átláthatóbbá tenné a bíróságok munkáját.

Microsoft

Christopher Mattheisen: A felhő öt éve kockázat volt, ma megkerülhetetlen

Az amerikai-magyar üzletember a szoftvercégből technológiai szolgáltatóvá fejlődő Microsofthoz igazolt 16 évnyi Telekom után, így nemcsak a hazai tech-ipar egyik vezérévé vált, de segíthet is a magyar cégeknek átlendülni a digitalizáció nehézségein. Interjúnkból többek közt kiderül, miben hasonlít a felhőben tárolt adat a csapvízhez, és miért nem kell félni a mesterséges intelligenciától.

hvg.hu Tech

Ön hány kattintásra van a sikertől? Tényleg elég hozzá kattintgatni?

Sokan szeretnék tudni a választ arra kérdésre, van-e valamilyen titka a biztos üzleti sikernek, és ha van, akkor mi az. A Telekom által szervezett Most Fórum csütörtöki rendezvényének résztvevői ugyan senkinek sem adták kezébe a garantált siker kulcsát, de arról beszélgettek, merre érdemes azt keresni.

hvg.hu Vállalkozás

Annyira felgyorsult a világunk, hogy elfelejthetünk mindent, amit eddig tanultuk?

A digitalizáció már minden területen átalakítja az életünket, akár akarjuk, akár nem. A magyar cégek úgy tűnik, hogy egyelőre nem tartják a lépést a vetélytársaikkal, de talán még nem késő lépni. A technológiai fejlődés mindezen felül ahhoz is hozzásegíthet, hogy mi lehessünk a legmenőbb szülők – derült ki az IDC CIO Summit 2019 konferencián.

1 2 3 4
Igazán szerencsés, aki most nyaral: jövő héten is marad a kánikula

Igazán szerencsés, aki most nyaral: jövő héten is marad a kánikula

Brazíliában meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma

Brazíliában meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

Az Uber és a koronavírus – a nyereség és a veszteség

Az Uber és a koronavírus – a nyereség és a veszteség

Verstappené a 70. évfordulós silverstone-i nagydíj

Verstappené a 70. évfordulós silverstone-i nagydíj

Trump kétséges rendeletekkel próbálja élénkíteni a gazdaságot

Trump kétséges rendeletekkel próbálja élénkíteni a gazdaságot

Szinte lehetetlen diplomával részmunkaidős állást találni

Szinte lehetetlen diplomával részmunkaidős állást találni

És akkor egy magyar milliárdosnak lett egy nagyon rossz napja

És akkor egy magyar milliárdosnak lett egy nagyon rossz napja

A címlapról ajánljuk