hvg.hu Gazdaság

Pofátlanul drága a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Az átlagos keresetű magyaroknak szinte luxusnak számít a Vörösmarty téri karácsonyi vásár Budapesten. Már azt is meggondolják sokan, hogy egyenek, igyanak-e valamit az ünnepi forgatagban. Egy pár kesztyűt vagy sapkát pedig inkább a módosabbak engedhetnek meg ott maguknak. Nem csoda, hogy a korzózó tömeg főleg turistákból áll – derül ki a szerdai Magyar Nemzetből.

hvg.hu Gazdaság

Az ország, ahol egy köteg óvszer 200 ezer forintba kerül

Venezuelában úgy néz ki, egyre rosszabbul mennek a dolgok. A gazdaság teljesítménye idén 7 százalékkal zsugorodhat, rengeteg termékből hiány van. Most óvszerből és fogamzásgátlóból alakult ki hiány, a feketepiacon egy 36 darabos óvszercsomagért 200 ezer forintnyi helyi pénzt is elkérnek.

hvg.hu Gazdaság

Egy pohár bor 400 ezerért: ön megvenné?

Hongkongban egy aukción megdőlt az egy borkollekcióért valaha adott legnagyobb összeg rekordja. 114 üveg burgundiért 1,6 millió dollárt fizetett a szerencsés vásárló. Ez azt jelenti, hogy minden egyes pohár bor 410 ezer forintba került.

hvg.hu Ingatlan

Ön dolgozna 120 évet egy parkolóhelyért?

New York legfelkapottabb részein ugyanis egymillió dollárba, átszámítva körülbelül 240 millió forintba kerül egy parkolóhely, ráadásul nem is puccos területen, hanem csak egy teremgarázsban.

hvg.hu Vállalkozás

Itt kapható a legdrágább sör a világon

Hatalmas a szórás a világon a tekintetben, hogy mennyit kell fizetni egy korsó sörért. A legtöbb muszlim országban igen drága a folyékony kenyér, míg Ázsia és Kelet-Európa több országában is rendkívül kedvező árakkal lehet találkozni.

hvg.hu Gazdaság

Ahol piszok drága randizni

A Deutsche Bank azzal igyekszik a különböző országokban, városokban található árszínvonalakat összehasonlítani, hogy mennyibe is kerül szerettünket elvinni randira az adott helyen. Nem meglepő módon a lista élén London szerepel, a végén pedig indiai városok találhatóak.

hvg.hu Gazdaság

Varga Mihály megmondta, miért drága az iPhone

Az iPhone magyarországi áráról érdeklődött Oláh Lajos független képviselő Varga Mihálynál, a miniszter pedig a parlament honlapjára feltöltött írásbeli válaszában elmagyarázta, hogy mitől drága a magyar iPhone.

hvg.hu Gazdaság

Így néz ki egy 70 ezer dolláros tonhal

Japánban 70 ezer dollárnyi japán jenért kelt el el egy 229 kilogrammos kékúszójú tonhal a Tsukiji halpiac első idei aukcióján. Egy tavalyi aukción ugyanakkor még ennél is hajmeresztőbb összeget, mintegy 1,76 millió dollárt fizetett ki egy japán étterem egy hasonló méretű halért.

hvg.hu Vállalkozás

Túl drága a Csalagút?

A Csalagutat üzemeltető Eurotunnel vállalat minden bizonnyal egyes szolgáltatási díjainak jelentős csökkentésére kényszerül, mivel az Európai Bizottság szerint a vasúti cégek rendkívül drágán tudják használni az Egyesült Királyságot és Franciaországot a La Manche csatorna alatt összekötő utat.

hvg.hu Gazdaság

Ezért drága Erdélyben az autópáyaépítés

Az erdélyihez hasonló terepen máshol nem is építenek autópályát, mivel szinte teljesen alkalmatlan erre. Az alagút lenne a legjobb megoldás, de az még drágább. Az észak-, és dél-erdélyi autópályát is az autópályaépítéshez rettentő gyenge alapon kell megvalósítani.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk