hvg.hu Vállalkozás

Mi az, amiből egy év alatt háromszor annyi lett a magyar cégeknél?

Már a mobilon és a tableten történő számlakiállítás is egyre népszerűbb, így nem csoda, hogy megugrott az online számlázóprogramot használó magyar kkv-k aránya. Ugyanakkor ez is arra volt csak elég, hogy kicsit szépítsük a statisztikát, hiszen a cégek 70 százaléka továbbra is papíralapon számláz.

hvg.hu Gazdaság

Átok vagy áldás? Okostelefonnal jobban összemosódik a munka és a magánélet

Munkaidőben is foglalkozhatunk ügyes-bajos privát dolgainkkal, és folyamatosan tarthatjuk a kapcsolatot családunkkal, ismerőseinkkel. Ezzel együtt a munkahelyi teendőinket is bármikor intézhetjük telefonunk segítségével. A dolgozó okostelefon-használók azonban javarészt előnyként élik meg ezt a helyzetet: 78 százalékuk inkább dolgozik szabadidejében is alkalmanként a telefonján, csak munkaidőben is használhassa azt magáncélra. Az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatása az okostelefonoknak a munka-magánélet egyensúlyára gyakorolt hatásaival foglalkozik.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Csaknem egymillió magyart bosszantottak fel karácsonykor a futárszolgálatok

Több mint 900 ezer magyar internetező csak késéssel tudta átvenni a karácsonyi időszakban online rendelt termékeket, az ügyfelek átlagosan öt nappal később kapták kézhez a csomagokat, de 12 százalékukhoz még január első hetében sem érkezett meg – derül ki az eNet Internetkutató 2017. január eleji felméréséből.

hvg.hu Gazdaság

Az internet a karácsonyi ajándékok csomagolása

Az internet összeköt távol lévő szeretteinkkel – és nincs ez másként a karácsonyi időszakban sem. A nethasználat azonban az élő tévéműsorok "használatát" is megváltoztatja – áll egy friss felmérés összegzőjében.

hvg.hu Gazdaság

Képes meglenni mobilnet nélkül? A legtöbben nem

Az okostelefonok és a tabletek terjedésével a mobilnethasználók tábora is folyamatosan bővül: hazánkban számuk eléri a 2 millió 600 ezret. Bár a mobilnet szerepe a nyári pihenés, kikapcsolódás során felértékelődik, az év többi időszakában sem tudtunk már meglenni nélküle: mindig és mindenhol használjuk. Az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” kutatása a mobilinternet-használatot vizsgálta.

hvg.hu Vállalkozás

Nem az érdekel minket, hogy néz ki

Minden tíz mobilnetezőből nyolc rendszeresen belefut mobilhirdetésekbe, de csak minden negyediket érdekli, hogy az formailag passzoljon a megjelenési környezetébe. Tehát az egyáltalán nem mindegy, mit fogadnak el, vagy lépnek át a felhasználók akár gondolkodás nélkül is. Egy friss felmérés szerint a jó mobilreklám legfontosabb ismérve az, hogy tájékoztat.

hvg.hu Gazdaság

Minden száz forintból négyet már a neten költünk el

Szalad az online kisker szekere: tavaly újabb lélektani határon lépett át a webes kiskereskedelmi forgalom, és a rendszeresen internetezők közül már szinte csak tízből egy, aki nem vásárolt digitálisan. A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért keddi konferenciáján mutatta be újabb piacelemzését az eNET.

hvg.hu Gazdaság

Még kérdés, kinek a bicskája törik bele a Netflix eljövetelébe

Januárban Magyarországon is elindult az Egyesült Államokban már évek óta rendkívül népszerű internetes tévézést nyújtó szolgáltatás, a Netflix. Az eNET arra volt kíváncsi a legújabb kutatásában, hogy a Netfix megváltoztathatja-e a hagyományos tévé-előfizetési rendszerünket, és nagyobb teret nyithat-e az online videoszolgáltatásoknak.

hvg.hu Gazdaság

Minden előzetes forgatókönyvet felülír a weben az idei karácsony

Ha úgy döntött, hogy a karáncsonyi ajándékokat az idén (is) a neten rendeli meg, akkor most már húzzon bele! Közeleg ugyanis a napja, hogy az online kereskedők egyre nagyobb hányada maximális kiszolgálási sebességre kapcsol - és akkor már hibába nő tovább a megrendelési roham...

hvg.hu Vállalkozás

Két év alatt heveri ki a Jófogás az OLX-et?

Végérvényesen befejeződött az ingyenes online apróhirdetési verseny nyílt sisakos korszaka, mivel hétfőre kivezették az OLX.hu portált a hazai internetről. A februárban vesztett helyzetből hirtelen nyerésre fordító Jófogás.hu ügyvezetője azért kér még két évet a nyereségessé váláshoz.

hvg.hu Vállalkozás

A vasárnapi zárva tartás felrobbantja az online kiskereskedelmet?

Az elmúlt évekre jellemző növekedési ütemet tartva, az idén is jelentősen erősödött az online kiskereskedelmi piac. Az eNet friss tanulmánya szerint egy év alatt mintegy 50 milliárd forintos forgalommal bővülve, 2014-ben elérheti a 266 milliárd forintos forgalmat. A középtávú előrejelzés egy meredekebb növekedési pályát valószínűsít.

MTI Tech

Felmérik a kormány nagy tervéhez, kinél milyen az internet

Elkezdte a hazai elektronikus hírközlési hálózatok felmérését az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. – mondta a Világgazdaságnak Kis Gergely, a társaság partnere. A munka az újgenerációs széles sávú fejlesztések megalapozásához szükséges.

hvg.hu Gazdaság

Küszködik a tévé a figyelemért

Az internet fejlődése, az okoseszközök elterjedése új korszakot nyit a televíziózás történetében, forradalmasítja a televíziózást és megváltoztatja a tévénézésről alkotott gondolatainkat – állítja friss kutatási eredményeire hivatkozva az eNET.

hvg.hu Gazdaság

Hegylakóként folytatja a Jófogás és az Olx

A „csak egy maradhat” szellemében harcol és költ továbbra is az online apróhirdetési piac két meghatározó szereplője, de egy frissen publikált felmérés szerint az ex-Apród cég áll jobban a gazdasági racionalitást továbbra is mellőző párviadalban.

Szabó M. István Gazdaság

Netes kereskedő nagyágyúk jöhetnek Magyarországra

Nemcsak, hogy egyre többen vásárolnak az interneten, hanem a korábbiakhoz képest elkezdtek másként is vásárolni, ami drasztikus átalakulásokat indított el az online kereskedelmi struktúrákban. A külföldi példákhoz képest még mindig 12-18 hónappal vagyunk lemaradva, ráadásul a magyar vásárlók inkább elmennek egy közeli boltba, minthogy ezer forintot fizessenek a kiszállításért. Kis Gergely, az eNET partnere úgy látja, 2014-ben néhány igazi nagyágyú érkezhet a hazai online kereskedelmi piacra.

Szabó M. István Gazdaság

Apród kontra Jófogás: nem is töltenek, csak lövik egymást

Egyre élesebb háború zajlik az ingyenességével hódító webes apróhirdetési piacon. A két főszereplő szeptemberben helyet cserélt, és azóta folyamatosan egymásnak feszül, hogy csak egy maradjon, aki végül maga árazhatja majd be az egyes tételeket. Ez a terv, ennek érdekében költenek el az idén reklámra úgy másfél milliárd forintot.

MTI / hvg.hu Tech

Egyre több magyar használ táblagépet

Magyarországon 2012-ben több mint 65 ezer táblagép talált gazdára a teljes hazai állomány pedig átlépte a 150 ezer darabot - derül ki az eNET-Telekom, "Jelentés az internetgazdaságról" témájú kutatásából.

1 2
Két év börtönre ítélték a Nemzetközi Atlétikai Szövetség egykori elnökét

Két év börtönre ítélték a Nemzetközi Atlétikai Szövetség egykori elnökét

Boros Tamás: Az a célunk, hogy ez az ország kezdjen végre országként viselkedni

Boros Tamás: Az a célunk, hogy ez az ország kezdjen végre országként viselkedni

Deutsche Welle: Orbán leszalámizta a független sajtót

Deutsche Welle: Orbán leszalámizta a független sajtót

Leáll a Mintaapák forgatása a koronavírus miatt

Leáll a Mintaapák forgatása a koronavírus miatt

Telefon lesz ebből vagy laptop? Új ötlettel állt elő a HP

Telefon lesz ebből vagy laptop? Új ötlettel állt elő a HP

Éjjel-nappali őrség alakult, hogy ne szereljék le a gázórát Iványi Gáboréknál

Éjjel-nappali őrség alakult, hogy ne szereljék le a gázórát Iványi Gáboréknál

Ötvenszer egy mondat az idei könyvhétről

Ötvenszer egy mondat az idei könyvhétről

Adatok, hazugságok és a koronavírus

Adatok, hazugságok és a koronavírus

A címlapról ajánljuk