szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már a mobilon és a tableten történő számlakiállítás is egyre népszerűbb, így nem csoda, hogy megugrott az online számlázóprogramot használó magyar kkv-k aránya. Ugyanakkor ez is arra volt csak elég, hogy kicsit szépítsük a statisztikát, hiszen a cégek 70 százaléka továbbra is papíralapon számláz.

Míg tavaly a hazai kkv-k mindössze 8 százaléka használt online számlázót, és 40 százalékuk telepített szoftvert, addig idén az online megoldásokat választók aránya 21 százalékra ugrott. Ezzel majdnem megháromszorozódott azon vállalkozások száma, amelyek online számlázóprogramot használnak, miközben a telepített szoftvereket használó vállalkozások aránya változatlan maradt – derült ki derült ki az eNET és a Számlázz.hu 2019 tavaszán készült reprezentatív kutatásából.

Mindez azt is jelenti, hogy még mindig a kézi számlatömb a legnépszerűbb megoldás a kkv-szektorban, hiszen a felmérés szerint a hazai kkv-k mindössze 9 százaléka szokott okostelefonon vagy tableten számlát kiállítani, és 78 százalékuk nem is tartja fontosnak, hogy erre lehetősége legyen.

A szektoron belül a társas vállalkozások körében a legnépszerűbbek a digitális megoldások, 66 százalékuk számlázóprogrammal számláz, míg az összes kkv-n belül ez az arány csupán 44 százalék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!