Dercsényi Dávid Itthon

A Jobbik nemzetbiztonságilag világítaná át a kockázatos egyházakat

Társadalmi egyeztetés előtt az egyházügyi törvény módosítása, melyre azért kell sort keríteni, mert az állam jogsértő módon vonta el egyes kisegyházak egyházi státuszát. Az őket védő ügyvéd szerint az új javaslat változatlanul diszkriminatív. A Jobbik viszont még titkosszolgálati eszközöket is igénybe venne az egyházak ellenőrzésére.

hvg.hu Itthon

Reagált Erdő Péter beszólására a szaktárca

Nem titkolta a szaktárca, hogy új egyházügyi törvényen dolgoznak, de még csak az előkészítő fázisnál tartanak, így csak ezután kerülhet sor az egyeztetésre a kormányzati szervekkel, illetve az érintett egyházakkal. Az Igazságügyi Minisztériumot Erdő Péter kifakadására reagáltattuk.

MTI Itthon

Elutasították a magyar kormány fellebbezését Stasbourgban

A kormány az egyházügyi törvény elmarasztalása ellen fellebbezett. Az Emberi Jogok Európai Bírósága honlapján közölte: törvényerőre emelkedett az áprilisi elsőfokú döntésük, amely kártérítést ítélt meg a kisegyházaknak.

Domány András Vélemény

Ha kicsi vagy, pusztulj!

Miért tagadja meg a kis egyházak állami elismerését a Nemzeti Együttműködés Rendszere? Az illetékes bizottság válasza: csak.

MTI Itthon

A kormány hipergyorsan válaszolt Áder aggályaira

A kormány szerda estig két visszaküldött törvény - az egyházügyi jogszabály módosítása és a takarékszövetkezeti integráció - esetében is megfogalmazta és az Országgyűlés elé terjesztette válaszait az államfő kifogásaira.

HVG Itthon

Új egyházügyi törvény: tilt, tűr, támogat

Kormányzása három éve alatt három új egyházügyi törvényt alkotott a Fidesz–KDNP. A múlt héten elfogadott legújabb a felekezetek 1895. évi egyházügyi törvényben alkalmazott tipizálásához hasonló szabályozást hoz vissza: a vallási gyülekezeteket lényegében már akkor is a támogatott, tűrt, illetve tiltott kategóriák valamelyikébe sorolták be.

MTI Itthon

Örül az egyházügyi törvény visszadobásának az Emmi

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága szerencsésnek tartja, hogy az egyházügyi törvényjavaslatot csütörtökön ismételten tárgyalhatja az Országgyűlés, és el is fogadhatja.

MTI / hvg.hu Itthon

Áder visszadobott két törvényt

Visszaküldte a parlamentnek megfontolásra Áder János köztársasági elnök az alaptörvény negyedik módosításával összefüggő törvénycsomagot és az egyházügyi törvény módosítását.

Kovács Áron Itthon

Kossuth tér 1-3.: nyaralni menne a parlament, vagy mégsem?

A legújabb megszorító csomag, illetve a kormánypártok hezitálása miatt a tervezetnél hosszabbra nyúlt a parlament nyári ülésszaka, és elképzelhető, hogy még mindig nem fejezik be a törvényalkotást a képviselők. A képviselők várhatóan csütörtök dél körül végeznek a szavazásokkal, majd a választókerületek hirtelen átdolgozása miatt újra összeülhetnek a jövő héten.

Kovács Áron Itthon

Kossuth tér 1-3. - Négyórányi tömény kommunistázás és fasisztázás jön

Kezdődik a nyári nagy hajrá, alig győzi a parlament a törvényjavaslatok tárgyalását. A képviselők kitömik a trafikosok zsebét, elfogadják a nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályait, és megpróbálják rendezni a kisegyházak egyszázalékos adófelajánlásainak kérdését is. Csütörtökön nagy vitát rendeznek arról hogy az iskolásoknak hová kellene ellátogatni, hogy okuljanak a XX. század bűneiből, egyszerre tárgyalják az MSZP-s, fideszes és jobbikos javaslatot.

Kovács Áron Itthon

Kossuth tér 1-3. - Hajszálrepedés látszik a kormánypárti egységen

Ha valami éket verhet a Fidesz és a KDNP közé, akkor az csak az oktatás ügye lehet, legalábbis a köznevelési törvény legújabb módosításából erre lehet következtetni. Az Országgyűlés hétfőn megüzeni Viviane Redingnek, hogy törődjön a saját dolgával, és elfogadja a fideszes csodafegyverről, a rezsicsökkentésről szóló törvényt is. Az ülés elején pedig biztosan szóba kerül a legújabb slágertéma, a trafikpályázatok ügye is.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk