#felelősség

Windisch Judit Itthon

Magyar halál az Alpokban: Tudod, kire bízod az életed?

Izgalmas kaland és rendkívüli élmény ismerősökkel valódi hegyet mászni, de cseppet sem mindegy, hogy hol, kivel, mivel, mennyiért. Ezt a Matterhornon történt magyar tragédia után különösen fontos leszögezni, pláne, hogy a hegymászószövetség szerint nem volt oktatói végzettsége a túra szervezőjének.

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Tipizálták a férfifélelmeket

Sok férfinak gondot okoz megbarátkozni az apaszereppel, pláne a családfői felelősséggel, ezért nem kevés nő érzi úgy, hogy a párja nem képes felnőni a feladathoz. E jelenség hátterében gyakran a férfiak tipikus modernkori szorongásai rejlenek. Íme néhány tipikus férfifélelem és tippeket a kezelésükre.

MTI/Népszabadság Gazdaság

Malév-csőd: a pilóták az állam felelősségéért mennek bíróságra

A Malév-pilótákat tömörítő egyesület felelősség-megállapítási keresetet nyújtott be a bíróságon, hogy megvizsgáltassa a felszámolás alatt álló légitársaság legnagyobb, több mint 95 százalékos tulajdonosának, vagyis a magyar állam felelősségét – írta hétfői számában a Népszabadság.

hvg.hu Karrier

Legalább hétszázezret kell keresnie a vezető beosztású dolgozónak

A munkavállaló a munkáltató utasításai szerint, annak ellenőrzése mellett dolgozik. De azok az emberek is munkavállalói a munkáltatónak, akik ezeket az utasításokat adják. E kétarcúságra tekintettel tartalmaz speciális szabályokat a vezető állású munkavállalókra a Munka Törvénykönyve (Mt.).

hvg.hu Világ

Ratzinger szárnyal, mióta nem pápa

Testvére szerint nagy kő esett le XVI. Benedek szívéről, mióta nem ő a katolikus egyházfő. Georg Ratzinger az egyik brit lapnak azt mondta, hogy öccse boldogan él a Castel Gandolfo-i pápai rezidencián, és örül, hogy megszabadult a vezetői feladatokkal járó felelősségtől. A születésnapjára készült, sokak szerint kínos portréval kapcsolatban azonban diplomatikusan nyilatkozott az idősebbik Ratzinger-fivér.

MTI Világ

Elismerte felelősségét Bulgária 11 ezer zsidó kiirtásáért

Bulgária hivatalosan elismerte felelősségét pénteken 11 ezer zsidó kiirtásában, akiket Görögország, valamint a mai Macedónia és Szerbia bolgár igazgatás alatt álló területeiről deportáltak. Az ország ugyanakkor a náci Németország szövetségesei közül egyedüliként megmentette a haláltáboroktól 48 ezer zsidó állampolgárát.

MTI Itthon

Iszapömlés: a Mal-elnök szerint nem mulasztott a menedzsment

Az igazgatóság elnöke szerint a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. menedzsmentje minden hatósági előírást betartott, ezért a munkatársait nem terheli felelősség a vörösiszap-katasztrófa miatt. A tanúként meghallgatott Tolnay Lajos a Veszprémi Törvényszéken folyó büntetőper keddi tárgyalásán kijelentette: nem az üzemeltetés összefüggésben következett be a tragédia.

MTI Világ

Óceánjáró balesete: senki sem tartja magát felelősnek

Saját verzióját hangoztatta csütörtökön a bizonyítási eljárás során Francesco Schettino, a Costa Concordia volt kapitánya az óceánjáró január 13-án történt hajószerencsétlenségről, amelyért sem ő, sem a Costa Crociere hajótársaság nem tartja magát felelősnek.

hvg.hu Itthon

Romagyilkosságok: a titkosszolgálatok hibáiért jár kártérítés?

Hamarabb elfoghatták volna a romagyilkosságok elkövetőit, ezáltal halálos áldozatokat követelő bűntettek elkövetését akadályozhatták volna meg a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH – ma Alkotmányvédelmi Hivatal) munkatársai – állapította meg Gulyás József. A parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának egykori SZDSZ-es tagja a romagyilkosságok ügyében a nemzetbiztonsági szolgálatok felelősségének kivizsgálására alakult parlamenti tényfeltáró munkacsoport vezetőjeként készített jelentést.

MTI Karrier

Végkielégítés, fizetés: nő a felelőssége a szakszervezeteknek

A Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint az új Munka törvénykönyve (Mt.) hatálybalépésével a korábbiaknál is nagyobb szerep, egyben felelősség is hárul a szakszervezetekre, mivel a törvény a kötelező szabályozás helyett nagyobb teret biztosít a felek megállapodásainak.

1 2
Matolcsy: Az indiai Jóga Minisztérium mintájára Tehetség Minisztériumra lenne szükség

Matolcsy: Az indiai Jóga Minisztérium mintájára Tehetség Minisztériumra lenne szükség

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Valami gond van a Vodafone-nál, sokan nem tudnak telefonálni [frissítve]

Valami gond van a Vodafone-nál, sokan nem tudnak telefonálni [frissítve]

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

A DIGI megvásárlása után tovább terjeszkedne a 4IG

A DIGI megvásárlása után tovább terjeszkedne a 4IG

Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

A címlapról ajánljuk