Dunába dobta a vadász a lelőtt francia kutyát
A 444-nek még azt mondta a vadásztársaság, hogy a kutyát elhantolta a vadász.
A 444-nek még azt mondta a vadásztársaság, hogy a kutyát elhantolta a vadász.
Nem tudjuk, hány pezsgősdugó röpült a levegőbe kedden este a bordeaux-i Matmut Atlantique stadionban lezajlott osztrák–magyar meccs után. De azt igen, mivel koccinthattak a magyar játékosok és a VIP-páholyok vendégei a győzelemre. A franciaországi labdarúgó-Eb hivatalos pezsgőmárkája a Hédiard.
A 30 éves férfi tárgyakat hajigált ki az erkélyen: szék, kés, kerámiatárgyak repültek a XI. kerületi Kende utcában. A tomboló franciát garázdasággal gyanúsítják.
Egyre több sztárséf vállalja, hogy az „égi konyhák” speciális feltételeinek megfelelően alkosson menüsorokat. Legújabban a francia bisztrókonyha egyik legismertebb képviselője, Yves Camdeborde is a fedélzetre lépett.
Ha nem akarunk kalácsot fonogatni, mi több, inkább valami majdnem olyat, mégis mást szeretnénk, akkor süssünk húsvétra brióst. Nem akármilyet. Nem olyan, mint a bolti, pláne nem úgy néz ki. Mert francia, és nekik szigorú briós-szabályrendszerük van. Viszont a magyar húsvéti sonka békében és örömmel megfér a francúz specialitással.
Ha valakiben van némi gasztronómia affinitás, előbb-utóbb belebotlik egy olyan tányérba, amin az étel már inkább képzőművészeti kompozíciónak látszik. De hol húzódik a határ az öncélú alkotás és a művészi szintre emelt főzés között?
A mindenkori etalon a nagymama főztje. Nosztalgiázunk, keressük s vágyjuk a régi ízeket, s persze az illatokat, a hangulatot, amelyek felidézik a gyerekkorunkat. Valami ilyesmit garantál a franciák legújabb leleménye, a Lou Papé műkedvelő szakácsokból álló gasztronómiai vállalkozás.
Arany és ezüst színekben csillogva tértek haza a magyar borok a világ legnagyobb és legjelentősebb rosé borversenyéről, amelyet április 25-27-én rendeztek Cannes-ban.
Az idén márciusban 22. alkalommal rendezték meg a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyt, amelyen először került be magyar bor a top 10-be. Burgundiában a minap történelmet írt a Nyakas Pincészet 2014-es Budai Chardonnay-je.
A Goût de / Good France program keretében március 19-én öt kontinens 1000 séfje, 1300 vendéglátóhelyen vacsoramenüvel tiszteleg a francia gasztronómiának. Magyarországon tíz étterem vesz részt az Alain Ducasse francia séf és a francia Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett projektben.
Nem akárkinek a menüjét eszik az elkövetkezendő hat hónapban a Párizs - New York járaton a francia légitársaság business osztályának utasai. Anne-Sophie Pic, három Michelin csillagos séf főzte ki az új menüket.
Bármiben lefogadnánk, hogy Valentin napon Vincent Thiessé séf is engedményt tesz, és becsempész a menüjébe valami szívecskés meglepetést. Elvégre Párizs a szerelmesek városa. S momentán az egyetlen hely a világon, ahol városnézés közben szolgálnak fel ebédet és pezsgős vacsorát egy emeletes buszon.
A franciáknak már nem kell izgulniuk. A pár napja megjelent Michelin kalauz 2015-ös francia kiadása szerint továbbra is a három csillagos vezető gasztro nagyhatalmak között vannak.
Nyolcvankilenc éves korában elhunyt Aldo Ciccolini olasz származású francia zongoraművész vasárnapra virradóra Párizs környéki otthonában.
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Thomas Schreiber (Schreiber Tamás), a francia külpolitikai újságírás egyik kiemelkedő, magyar származású képviselője - tudatta vasárnap az MTI-vel a Párizsi Magyar Intézet Baráti Köre, amelynek vezetőségi tagja volt.
A névnapja minden bizonnyal február 5-én lett volna annak a francia kislánynak, akit szülei kedvenc csemegéjük után szerettek volna elnevezni. A törvény éber őre azonban lesújtott. Biztos nem édesszájú.
A francia belügyminiszter szerint nagyon valószínű, hogy egy francia férfi is részt vett Peter Kassig amerikai segélymunkás és legalább 14 szíriai kormánykatona lefejezésében, amiről az Iszlám Állam vasárnap tett közzé sokkoló videót az interneten. Az 1992-es születésű Maxime Hauchard az ország északnyugati részén, Normandiában található Rouenból 2013 augusztusában utazott el Szíriába – mondta Bernard Cazeneuve.
Paolo Basso, a világ legjobb sommelier-je állítja össze az Air France járatok új borlapját. A légitársaság gépeinek fedélzetén évente másfél millió üveg bort, és nyolcszázezer palack pezsgőt szolgálnak fel.
A francia vendéglátósok és szállodások aláírásgyűjtést kezdeményeztek annak érdekében, hogy moderálják az internetes portálokon megjelenő, szerintük alaptalan véleményeket a munkájukról.
Xavier Nielnek nincs diplomája, és 16 évesen alapította első vállalkozását.