Rákattantunk az ételpornóra
Egyre nagyobb méreteket ölt az ételfotóknak a közösségi médiában való megosztása. Ám bánjunk vele csínján, ugyanis táplálkozási rendellenességeket, de akár kisebbségi komplexust is kiválthatnak a képfeltöltések.
Egyre nagyobb méreteket ölt az ételfotóknak a közösségi médiában való megosztása. Ám bánjunk vele csínján, ugyanis táplálkozási rendellenességeket, de akár kisebbségi komplexust is kiválthatnak a képfeltöltések.
Miközben a gourmet fesztiválra fókuszáltak már a kulinaristák,és várták,hogy nyalhassák a gulyás fagylaltot, kicsit arrébb Budán egy francia és egy magyar séf örömfőzött. Joseph Viola Lyonból érkezett, a házigazda Bíró Lajos volt.
Ha valaki nem tudná, revolúció zajlik utcáinkon. Jártunkban-keltünkben már nemcsak pogácsás zacskót szorongatunk, kiflit majszolunk, almát harapdálunk a hétköznapi hajszát túlélendőn. Tanuljuk a gyorsan, de jót. Forradalmi újítások jegyében csinos dobozokból, decens thermopoharakból villázunk, kanalazunk.
Hamarosan a hazai otthonokba is megérkeznek a Google operációs rendszerét futtató háztartási gépek.
A karácsonyi ünnepek egyik elengedhetetlen és örömteli velejárója a bőséges családi ebéd, vacsora, amely azonban könnyen balul sülhet el a Nébih szerint.
Vajon mi sül ki abból, ha népszerű személyiségek együtt főznek sztárszakácsokkal? Ott voltunk, megnéztük, elragadtatásunk mérsékelt.
Nem állítjuk, hogy a kocsonya a legdivatosabb étel. Pláne, ha nem urizálunk aszpikba bújtatott csirkével, libával, hallal, hanem bevállaljuk a disznóságot. Na, pont ettől lesz állati jó.
A modern anyák sokkal vállalkozóbbak a konyhában és 25 százalékkal több fogást tudnak elkészíteni, mint az édesanyjuk - állapította meg egy brit kutatás.
Gwyneth Paltrow felcsapott szakácsnőnek, és nemrégiben megjelent könyvében ízletes recepteket kínál „az egészséges és boldog élethez”. Kérdés, a közönség mit szól az olyan ételötletekhez, amelyek veganéz, agave nektár és egyéb hozzávalókra alapulnak.
Vegetáriánusnak lenni, de akár csak egyszerűen egészségesen táplálkozni nem könnyű feladat. Kreativitás és találékonyság is szükséges hozzá; most ebben próbálunk segíteni egy különlegesen finom és sokszínű recepttel.
Étkezéseink örök mellékszereplőjére, a köretre mi most ismét főszerepet osztunk. Folytatódik a Life&Style sorozata, amelyből megtudhatjuk, hogy mit együnk krumpli és rizs helyett, s miként hozhatunk új színt étrendünkbe néhány egyszerű tipp segítségével.
Manapság csak pénztárca kérdése, hogy olyan csodamasináink legyenek, amelyeket időzíthetünk, távirányíthatunk, programozhatunk. De mi van, ha tényleg főzni szeretnénk, és még csak nem is a szintén egyre több, mágikus képességű edény valamelyikében?
Ki hinné, hogy a konyhában is ajánlatos volt ismerni ezeknek nemcsak a jelentését, de a mértékét is, mert különben nem készültek volna el a korabeli recipék. Ráadásul az étel bizony italt kíván – de vajon mennyi is egy icce bor?
Tíz magyar nőből 7 szeretne kevesebb időt tölteni a főzéssel, és többet a családjával – derül ki egy legutóbbi kutatásból. A nők nagy része majdnem minden nap főz, és több mint egy órát is eltölt a konyhában.