#főzés







Julia Child élete Franciaországban – 1. rész: Tehát így néz ki egy igazi francia férfi
 

Julia Child élete Franciaországban – 1. rész: Tehát így néz ki egy igazi francia férfi

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául, és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe. A HVG Könyvek által megjelentetett szórakoztató memoárjából most több részt is közlünk.

hvg360 hvg360








Csak riogatás, hogy az USA és az EU betiltaná a gáztűzhelyeket, pedig valamit tényleg kezdeni kellene velük
 

Csak riogatás, hogy az USA és az EU betiltaná a gáztűzhelyeket, pedig valamit tényleg kezdeni kellene velük

Az amerikai jobboldali álhírgyárosok már azzal hergelnek, hogy Joe Biden betiltaná a gáztűzhelyeket, Európába is kezd átszivárogni a hír az uniós tiltásról, amiből csupán annyi igaz: több egészségügyi és fogyasztóvédelmi tanácsadó is azt javasolja, hogy az új tűzhelyekre szigorúbb biztonsági előírásokat vezessenek be, annyi egészségügyi kockázatuk van a mostaniaknak. De tényleg lehet-e baj a gáztűzhelyekkel, és ha igen, mekkora az esély arra, hogy megpróbálják kivezetni ezeket?



Magyar startup forradalmasíthatja a stresszmentes karácsonyi főzést
 

Magyar startup forradalmasíthatja a stresszmentes karácsonyi főzést

Bevásárlással, főzéssel, mosogatással órák mehetnek el, nem véletlen, hogy miközben egyre nagyobb divat az otthoni főzés, világszerte terjednek a receptdobozok, amelyekkel radikálisan csökkenthető ez az idő és persze a ma már inflációs kockázatnak számító élelmiszer-felesleg. Magyarországon még gyerekcipőben járnak az ilyesfajta kezdeményezések, a nyár végén alapított Hamm ezen változtatna.

Gonda Gréta Gonda Gréta

Többet főznek és tévéznek a magyarok, de vajon miért?
 

Többet főznek és tévéznek a magyarok, de vajon miért?

Az elmúlt évek vitathatatlan lenyomatot hagytak a mindennapi életünkön, a pandémia és a gazdasági helyzet mellett a soha nem látott mértékben történő technológiai fejlődés és digitális újdonságok erősen formálták azt, hogyan töltjük el a szabadidőnket. Kevesebbet járunk moziba vagy koncertekre, gyakrabban nyúlunk a távirányító után és főzésre is egyre több időt szánunk. A Samsung legújabb kutatása azt vizsgálja, hogyan változtak a hazai tartalomfogyasztási, vendégvárási és kikapcsolódási szokások, valamint arra is keresi a választ, hogyan képzeljük el a jövő szórakozási formáit.

hvg.hu hvg.hu