#gasztronómia






 Wolfgang Puck a hvg.hu-nak: Az, hogy híres egy séf, még nem elég a sikerhez
 

Wolfgang Puck a hvg.hu-nak: Az, hogy híres egy séf, még nem elég a sikerhez

Mindig lesz, aki a fehér tányért várja el egy étteremben, de a vendéglátás ma már egészen más irányba megy el - erről is beszélt a hvg.hu-nak adott interjúban Wolfgang Puck. A már Budapesten is vendéglőt nyitó világhírű séf-étteremtulajdonos mesélt arról is, miért tartja fontosabbnak Kim Kardashiant az étteremkritikusoknál, és mit mondott, amikor találkozott Ariana Grandéval.



Búcsút mondhatunk a legjobb fagyiknak a drágulás miatt?
 

Búcsút mondhatunk a legjobb fagyiknak a drágulás miatt?

Aki a jégkrémnél és az ízesítőkkel, színezékkel telenyomott fagylaltnál többre vágyik, egyre kevesebb helyen talál majd ilyet. Az alapanyagnak már itt is napi árfolyama van, az energia pedig csak annak nem drágult, akit még köt a szerződése. Ráadásul csalódnia kell annak is, aki úgy spórolna, hogy lemond a minőségről: a silányabb minőségű fagylaltot készítők is felzárkóznak árban a drágákhoz.

Kákos Anna Kákos Anna



Olasz fantáziára még nem csorgattuk így a nyálunkat
 

Olasz fantáziára még nem csorgattuk így a nyálunkat

A gasztrobirodalmat felépítő Mimi Thorisson egy olyan életet fedezett fel magának Olaszországban, ahol elvnek számít az, hogy az ételt nemcsak vásárolni, hanem elkészíteni is lehet, ebből pedig egy csodálatos könyvet gyúrt össze, legalább olyan lelkesedéssel és elmélyüléssel, ahogy a tésztát tanulta meg gyúrni. Az Itália ízei kedvcsináló álmodozáshoz, tervezéshez, nyaraláshoz, vagy csak úgy: az édes élethez.


Létezik-e gluténmentes sült hekk? Megpróbáltunk egészségesen enni a balatoni strandokon
 

Létezik-e gluténmentes sült hekk? Megpróbáltunk egészségesen enni a balatoni strandokon

A nyaralás alatt könnyedén felszökhet pár felesleges kiló, főleg, ha a balatoni strandbüfékben eszünk minden nap. A hvg.hu a Balaton déli partján négy strandot látogatott meg, ahol annak jártunk utána, hogy egyáltalán választhatunk-e a strandon egészségesebb ételek közül? A választék lassan változik, de még mindig nem a diétázók mekkája a magyar tenger.

Gonda Gréta Gonda Gréta




Hasbeszélő: Egy hely a város peremén, ahol ebédidőben hétköznap is telt ház van
 

Hasbeszélő: Egy hely a város peremén, ahol ebédidőben hétköznap is telt ház van

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Pestszentlőrincen, a Zilában jártunk.

GyéZsé GyéZsé



Hasbeszélő: Egy titkos kert Budán, a Vár alatt, amit napokig emlegettünk
 

Hasbeszélő: Egy titkos kert Budán, a Vár alatt, amit napokig emlegettünk

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Vár aljában, az UMO-ban jártunk.

GyéZsé GyéZsé

Hasbeszélő: Az út a Rómába vezetett, ahol a legenda helyett a valósággal találkoztunk
 

Hasbeszélő: Az út a Rómába vezetett, ahol a legenda helyett a valósággal találkoztunk

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Budán, a Csalogány utcában.

GyéZsé GyéZsé