Egy vidéki és egy budapesti étterem is két Michelin-csillagot kapott
A Michelin most először nem csak a budapesti éttermeket mérte fel, hanem az egész országban kutatta a csúcsgasztronómia képviselőit.
A Michelin most először nem csak a budapesti éttermeket mérte fel, hanem az egész országban kutatta a csúcsgasztronómia képviselőit.
A gyorséttermekre viszonylag rövid időn belül jelentős hatást fognak gyakorolni a robotok - véli Martin Ford jövőkutató. Részlet a Jövőnk a robotok korában című könyvből.
Nem hagyományos színészéletrajz, inkább gasztronómiai időutazás és receptgyűjtemény Stanley Tucci Életem az ételeken át című, nemrég magyarul is megjelent könyve, amelyből hamarosan olvashatnak részleteket a hvg360-on.
A háziasszonyok kedvelt Aranyfácán-sűrítményét már az ország leggazdagabb emberének érdekeltsége gyártja.
Arra vállalkoztunk, hogy végigkóstoljuk a Nutellát és a világhírű krém utánzatait. Vakteszten 11 mogyorókrémet próbáltunk ki – alapvetően olyan termékeket, amelyek gyártói a Ferrero receptjét követik. Vajon az igazit kedveltük a legjobban? Vajon rájöttünk, melyik az igazi?
Magyarország egészéről készít étteremlistát a Michelin Guide. Hamarosan kiderül, mely hazai éttermeket talált érdemesnek arra a patinás gasztronómiai kalauz, hogy szerepeltesse a kiadványban, és csillaggal vagy más elismeréssel értékelje teljesítményüket.
Az étteremben a menü egy főre 130 euróba (54 ezer forint) kerül.
Mostantól valódi étcsokoládéval bevont túró rudik készülhetnek.
Milyen örömet találhatunk a zimankós téli napokban? Az ünnepek mellett a legtöbben a síszezonra készülünk: novembertől márciusig magyarok ezrei veszik az irányt a pályák felé. A síelést tölthetjük pihenéssel, bulizással, de intenzív sporttal is. Bármi is legyen az elvárásunk, az osztrák Schladming-Dachstein régióban mindenre van lehetőség: a változatos pályák mellett – többek közt – síjóga, téli túrák és gasztronómiai élmények várják.
Két év kihagyás után megint megtartotta sommelier-bajnokságát a Magyar Sommelier Szövetség.
Egy szép környezetben épült skybar magával ragad és a szó szoros értelemben felemel a hétköznapokból. Mégis kevés hely valósítja meg ezt olyan színvonalon, mint a White Raven skybar & lounge: Budapest legmagasabban fekvő bárja egyszerre nyújt maradandó esztétikai- és gasztroélményt. A Várnegyedben található egyetlen skybarban – nevéhez méltóan – párját ritkító kilátás várja az ide látogatókat, a város színeit pedig az extravagáns koktélok és leleményes bárételek teszik még izgalmasabbá.
A borász cégei korábban nagyobb összegű állami támogatásokhoz jutottak hozzá.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Kéhliben, a legendás óbudai vendéglőben jártunk.
Ki ne hallott volna tuti tippeket arról, hogyan takarékoskodhat a konyhában az idővel és az energiával. Próbára tettünk pár népszerű hiedelmet a bab áztatásától a húspácolásig.
Douglas Ramsey korábban harminc évig dolgozott a húsiparban.
Konyhai eszközeink között van néhány villanyzabáló szerkezet, ám ha jól használjuk őket, akár spórolhatunk is. Rezsicsökkentő tippek és tévhitek.
Stanley Tucci memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget. Részlet a Golden Globe- és Emmy díjas színész-rendező kedvenc receptjeivel fűszerezett visszaemlékezéséből.
Nem használhatják többet a jelenlegi formájában a Royal Warrant megjelölést a termékeiken.
Saját fejezetet kap a legnépszerűbb hazai sajt a Magyar Élelmiszerkönyvben.
Októberben ismét lesznek a francia áruházi polcokon dijoni mustáros üvegek - ígérik a termelők.