#gasztronómia



Életem az ételeken át – Stanley Tucci történetei és receptjei, 1. rész: „Mert az ember nem csak imádságra éhezik!”
 

Életem az ételeken át – Stanley Tucci történetei és receptjei, 1. rész: „Mert az ember nem csak imádságra éhezik!”

Igazi ünnepek környékére szóló olvasmány Stanley Tucci könnyed stílusú, szellemes visszaemlékezése, melyben sok szeretettel és humorral idézi fel élete fontosabb epizódjait. Mesél a családjáról, felnőtté válásáról, házasságairól, példaképeiről, betegségéről és gyógyulásáról, felejthetetlen filmes utazásairól, kulisszatitkokról. A Golden Globe- és Emmy-díjas színész-rendező magával ragadó memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget, s visszaemlékezéseit kedvenc receptjeivel fűszerezi. Az Életem az ételeken át című önéletrajzot, melyből több részletet is közlünk, a HVG Könyvek adja ki.

hvg360 hvg360




Hasbeszélő: A villamos nem aluszik – a nagy túlélő, a Remiz
 

Hasbeszélő: A villamos nem aluszik – a nagy túlélő, a Remiz

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk kispiszkostól a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Budakeszi út elején, a Szép Ilona villamoskocsiszín szomszédságában jártunk.

GyéZsé GyéZsé









Így lesz a krumplileves krumplileves: receptek nagyszüleink konyhájából árfixált krumplival és tojással
 

Így lesz a krumplileves krumplileves: receptek nagyszüleink konyhájából árfixált krumplival és tojással

Kádár János híres mondása hirtelen korunk valóságává vált azzal, hogy a kormány úgy döntött: a tojás mellett az étkezési burgonya árát is korlátozza. A döntés még a 40 százalékos élelmiszerdrágulás árnyékában sem tűnik túl észszerűnek, hozzásegít viszont minket ahhoz, hogy kötött áron próbáljuk ki a magyar konyha elmúlt bő száz évének kreálmányait.





 

"Ehhez a társasághoz tartozni iszonyatosan nagy dolog"

A tatai Öreg-tónál működő Platán Gourmet étterem is két Michelin-csillagos lett a budapesti Stand bisztró mellett –jelentették be csütörtökön este, amikor kihirdették a csúcsgasztronómia legrangosabb elismeréseit, most először az egész országból. A Platán másik része, a Bisztró szintén bekerült a Michelin szélesebb, majdnem ötven éttermet tartalmazó válogatásába. A díjátadó után az étterem séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk arról, mi az, ami inspirációt adhat a magyar konyhából, és mi az, ami nagyon hiányzik neki belőle.