#gasztronómia



Hasbeszélő: Kerthelyiségben, hagyományosan, a nagyság legendájának nyomában
 

Hasbeszélő: Kerthelyiségben, hagyományosan, a nagyság legendájának nyomában

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen kockás abroszos régi vendéglőben, Náncsi néninél voltunk.

GyéZsé GyéZsé






A Gundel-palacsinta receptjét mindenki tudja, a Centrálban pedig mindenki járt - egy budapesti grand café újjászületése
 

A Gundel-palacsinta receptjét mindenki tudja, a Centrálban pedig mindenki járt - egy budapesti grand café újjászületése

Nyugdíjasklub helyett pezsgő és fiatalos helynek látja új üzemeltetője a Centrál kávéházat, ahol egyszerre él tovább a grand café hagyománya és a száz évvel ezelőtt itt tanyázó írók, hírességek újító szelleme. De hogyan is érnék ezt el, és hogyan kerül az asztalra egy gyűrű alakú Dobos-torta? A Centrálban jártunk.


Hasbeszélő: Modernizált erdélyi konyha és csalódás az Andrássy úton
 

Hasbeszélő: Modernizált erdélyi konyha és csalódás az Andrássy úton

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen az Andrássy úton, a SZÉK étteremben voltunk.

GyéZsé GyéZsé


Hasbeszélő: Egy klasszikus vendéglő a város felett
 

Hasbeszélő: Egy klasszikus vendéglő a város felett

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Újlakon, a Gléda volt soron.

GyéZsé GyéZsé




Már vidéken is díjazza a legjobb éttermeket a Michelin
 

Már vidéken is díjazza a legjobb éttermeket a Michelin

Az idei évtől nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon keresi a legjobb éttermeket a Michelin. Az országos Michelin Kalauz megjelenése az év második felére várható, és összegyűjti, illetve különböző kategóriák szerint díjazza a legjobb hazai vendéglátóhelyeket.

hvg.hu hvg.hu



6 módszer étrendünk megtisztítására
 

6 módszer étrendünk megtisztítására

Alig kell változtatnunk a bevásárlási, főzési és táplálkozási szokásainkon, hogy átalakítsuk az étrendünket. Kezdjük az alábbi hat lépéssel, így rövid időn belül tisztábban táplálkozunk és egészségesebbnek érezzük majd magunkat.

HVG Könyvek HVG Könyvek