Sztárokkal, eperrel és mangalicával csábít az idei Gourmet Fesztivál
A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja.
A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja.
Új történetek mesélésének kényszere, a fairtrade csoki életképességének bizonyítása és a tradíciókon átlépés tűpontos víziója is lehet központi eleme a dizájnmenedzsmentnek. Meg sikeres vállalkozói történeteknek is. Dizájnmenedzsment három magyar vállalkozásnál.
A fafüstön lassan sülő barbecue egyszerre az amerikaiak melósok kajája, és Michelin-csillagos hús – mondta a marketingesből szakáccsá, szakíróvá, majd a hazai barbecue-sütők fejlesztőjévé váló Adorjányi Máriusz a Chef&Pincér című szaklapnak.
A francia színész saját gasztronómiai műsorral jelentkezik a TV Paprikán.
A Dining Guide étteremkalauz megmondta, szerintük melyek most a legjobb street food helyek a fővárosban.
A cápák általában akkor kerülnek be a hírekbe, ha valahol Ausztrália vagy Dél-Afrika partjainál megsebesítenek, netán megölnek egy szörföst. Ilyenkor az egész világsajtót bejáró információ alapján az a benyomás keletkezhet, hogy a cápa fenyegeti az embert. Pedig a valóság éppen fordított.
Megjelent a friss Michelin-kalauz, amelyben öt helyett már csak négy budapesti csillaggal elismert étterem szerepel.
Magyarország összesen 23 díjat hozott el a neves Dublin Craft Beer sörversenyről.
Az I. kerület hónapokra elengedte a bérleti díjat, ezzel is segítve Zsidai Zoltán Roy érdekeltségét abban, hogy Jamie Oliver ízlése szerint átalakítsa az önkormányzat Mátyás-templomhoz közeli ingatlanját. A hvg.hu birtokába jutott a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező Zsidai több szerződése, amelyet a Budavári Önkormányzattal kötött, és ami alapján a gasztrovállalkozó több mint kedvezőnek tűnő feltételekkel használhatja a közvagyont.
Az ipari környezetben megálmodott áruházban többek között étterem, delikátesz, kávézó nyílik, és öt food truck is parkol majd az épületben. A nyitás 2018 nyarán várható.
Az extracsípőset kedvelők és minden magyar gasztromán nyilván örömmel fogadja a legfrissebb tengerentúli hírt: két aranyérmet is nyert a 10. World Hot Pepper Awardson egy hazai chilis márkatermék.
Magyarországon is egyre népszerűbbek a különböző utcai kaják, sőt már Magyar Street Food Egyesület is van, amelynek a vezetője most elmondta, mik a legfőbb trendek.
Felhagy a versenyzéssel, és saját bisztrójára összpontosít mostantól Széll Tamás. A magyar séf, aki negyedik lett és különdíjat kapott a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d’Ornak a világdöntőjében, a Pénzcentrumnak adott interjúban arról is beszélt: nem szereti azt hallani, hogy Magyarország felkerült a világ gasztrotérképére.
Totális visszavonulót fújt a Zsidai-csoport konyhájával szemben nemrég még kifejezetten szigorúan fellépő Budavári Önkormányzat. A felbontott bérleti szerződést csendben újrakötötték, és úgy tűnik, fátylat borítottak arra, hogy pár hete még nyíltan mószerolta a komoly politikai kapcsolatokkal rendelkező étteremtulaj az önkormányzatot. Zsidaiék a lejárt tejszín és egyéb szabálytalanságok okán kiszabott bírságot sem hagyják annyiban, inkább perelnek.
Étkezési zavar lehet az is, ha túl egészségesen akarunk táplálkozni. Az emberek 1-2 százalékát érintő fura betegség neve orthorexia nervosa – írja az e heti HVG.
Biztonságos, környezetbarát, fenntartható, egészséges étkezés – mindenki erre vágyik. A Felelős Gasztrohős csapata már öt éve dolgozik azért, hogy egyre több étterem és háztartás működjön így.
A topéttermek boszorkánykonyháján sokáig a férfiak játszották a fő szerepet, a helyzet némileg változik – írja az e heti HVG.
Egy amerikai luxusétterem csak börtönviselt, szabadult bűnelkövetőket foglalkoztat, hogy segítsen nekik beilleszkedni a társadalomba. A módszer a mellékelt ábra szerint működik.
Pár nagyon menő francia, amerikai meg orosz vendéglő étlapját a Viharsarok egyik eldugott kisvárosa határában, az ott álló jellegtelen hangárokban írják. Az itteni kaviárgyárból vásárolják ugyanis az orosz gasztrokuriózumként híressé lett tokhalkaviárt.