#gasztronómia




Ennyiért kapta Zsidai a várbeli ingatlant, hogy Jamie'st nyisson benne
 

Ennyiért kapta Zsidai a várbeli ingatlant, hogy Jamie'st nyisson benne

Az I. kerület hónapokra elengedte a bérleti díjat, ezzel is segítve Zsidai Zoltán Roy érdekeltségét abban, hogy Jamie Oliver ízlése szerint átalakítsa az önkormányzat Mátyás-templomhoz közeli ingatlanját. A hvg.hu birtokába jutott a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező Zsidai több szerződése, amelyet a Budavári Önkormányzattal kötött, és ami alapján a gasztrovállalkozó több mint kedvezőnek tűnő feltételekkel használhatja a közvagyont.





Széll Tamás köszöni, ennyi volt számára a Bocuse d'Or
 

Széll Tamás köszöni, ennyi volt számára a Bocuse d'Or

Felhagy a versenyzéssel, és saját bisztrójára összpontosít mostantól Széll Tamás. A magyar séf, aki negyedik lett és különdíjat kapott a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d’Ornak a világdöntőjében, a Pénzcentrumnak adott interjúban arról is beszélt: nem szereti azt hallani, hogy Magyarország felkerült a világ gasztrotérképére.

hvg.hu hvg.hu

Kapitulált a Zsidai-konyhával keménykedő Budavári Önkormányzat
 

Kapitulált a Zsidai-konyhával keménykedő Budavári Önkormányzat

Totális visszavonulót fújt a Zsidai-csoport konyhájával szemben nemrég még kifejezetten szigorúan fellépő Budavári Önkormányzat. A felbontott bérleti szerződést csendben újrakötötték, és úgy tűnik, fátylat borítottak arra, hogy pár hete még nyíltan mószerolta a komoly politikai kapcsolatokkal rendelkező étteremtulaj az önkormányzatot. Zsidaiék a lejárt tejszín és egyéb szabálytalanságok okán kiszabott bírságot sem hagyják annyiban, inkább perelnek.







Vomberg Frigyes: 40 évesen a szakács mehet a kukásautóra
 

Vomberg Frigyes: 40 évesen a szakács mehet a kukásautóra

A Bocuse d’Or magyar csapatában a coach feladatát ellátó szakács szerint nem fenntartható a szakácspálya. A gasztroforradalomnak a beszállítók között kellene folytatódnia, de vélhetően a szakoktatás területén lenne a legtöbb feladat – derül ki a Chef&Pincér című szaklap interjújából.

hvg.hu hvg.hu


Az év legjobbjai - gasztro díjak
 

Az év legjobbjai - gasztro díjak

Kedden délután felszállt a fehér füst a budai Larus rendezvényközpontból: megjelent a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz 2017-es kiadványa. Most már tudhatjuk, kik lettek az év legjobbjai, melyik étterembe érdemes menni, hol ehetjük-ihatjuk a legjobbat. Szerintük. Mert a döntés, a végső értékelés úgyis a vendégé.

hvg.hu hvg.hu