Fotók: Messi Barcelonában nyitott éttermet
A Barcelona sztárja testvéreivel indított közös vállalkozása reményeik szerint hamarosan a katalán főváros egyik legvonzóbb úti célja lesz.
A Barcelona sztárja testvéreivel indított közös vállalkozása reményeik szerint hamarosan a katalán főváros egyik legvonzóbb úti célja lesz.
Irodalom és gasztronómia - ez a kapcsolat inspirálta a Gourmand World Cookbook 2016 nemzetközi könyvdíj nyertesét. Francisco Fantini újságíró a szerzője a Cocina poética de Chile – Chile költői konyhája című kötetnek, amely a zsűri döntése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
A hungarikumok előszobájába lépett a tiszai halászlé: bekerült a nemzeti értéktárba.
Miért nem lehet papírpoharas kólák helyett elegáns, de legalábbis rendes üvegpohárból bort kortyolgatni a szélesvászon előtt? E kérdés évtizedek óta foglalkoztatja a művészetre is érzékeny borisszákat, s úgy tűnik, élelmes embereknek hála, lassan ezt a problémát is kipipálhatjuk – már Magyarországon is.
A ’Mit csináljunk napközben?’, ’Melyik koncertre menjünk este?’ és ’Mit igyunk?’ kérdéseken túl mindig kardinális momentuma a fesztiválnak a ’Mit együnk?’ is. Főleg ha az ember lánya kénytelen speciális étrendet követni vagy csak egyszerűen ez az alatt a pár nap alatt is diétázni szeretne.
Egy tucat séf lépett ki a Magyar Gasztronómiai Egyesületből, annak vezetőjét azzal vádolva, hogy saját hasznára akarja felhasználni a Bocuse-sikert. A szervezet szerint viszont az egész „vihar a porceláncsészében”.
Az állami pénz mellett megjelent a bennfentesség is, és a rendszereken átívelő szakértők, akik minden körülmények közt tudnak építkezni – mondta Molnár B. Tamás a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) elnöke a Chef&Pincér című szaklapnak.
A gasztroblog és az Instagram modern egyesülése ez az alkalmazás, amelyen szó szerint teljes képet adhatunk arról, hogy milyen volt a legutóbb kóstolt étel.
A professzionális szintre fejlesztett szabadidős tevékenységekkel, teszem azt a gyeplabdával, a ping-ponggal vagy szánkózással ellentétben a főzés egy valódi szakma.
Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata főz.
A világ leghíresebb séfje 1926. február 11-én született, és a klasszikusokhoz visszanyúlva megújította a gasztronómiát az elmúlt évtizedekben.
Világos pörkölésű, speciality kávék illatától sűrűsödik a budapesti levegő. Egyre nagyobb a jó kávéra szomjazó vendégkör, és mind összetettebb a kávékkal szemben támasztott követelményrendszer is. Az utóbbi egy évben nyílt újhullámos kávézókból kerestünk fel néhányat.
Receptek között keresgélve az internetes oldalakon, vagy étlapokat böngészve is gyakran találkozhatunk pár olyan kifejezéssel, aminek jelentése nem teljesen világos. Az egyik ilyen a gratin, vagy au gratin, ami nem más, mint csőben sült étel.
Hódító útjára indult a szivárványkenyér.
Élő főzőműsorokat lehet készíteni és nézni azon az oldalon, amelyet a YouTube alapítója hozott létre. Itt mindenki lehet tehát Jamie Oliver, ráadásul kérdezni is lehet a szakácsoktól.
A Virgin Kitchen angol gasztrobloggere Barry Lewis, YouTubeos vlogjában magyar ételeket kóstolt.
Czinkné Poór Judit a Mézesmanna cukrásza bámulatos kézügyességgel varázsol csodálatos süteményeket egy egyszerű mézeskalácsokból is.
Még soha nem járt Budapesten a "pucér szakácsként" is ismert Jamie Oliver, akinek étterme elvileg májusban a Várban nyílik majd meg. A szakács imád magyarokkal dolgozni, szerinte nagyon intelligensek és sokat dolgoznak.
Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.