#gasztronómia

A kecsegén túl
 

A kecsegén túl

A professzionális szintre fejlesztett szabadidős tevékenységekkel, teszem azt a gyeplabdával, a ping-ponggal vagy szánkózással ellentétben a főzés egy valódi szakma.

Hercsel Adél Hercsel Adél

Ma főz a magyar csapat a Bocuse d'Oron
 

Ma főz a magyar csapat a Bocuse d'Oron

Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata főz.

MTI MTI


Kávézó Budapest – „Most piacot és népet kell nevelni”
 

Kávézó Budapest – „Most piacot és népet kell nevelni”

Világos pörkölésű, speciality kávék illatától sűrűsödik a budapesti levegő. Egyre nagyobb a jó kávéra szomjazó vendégkör, és mind összetettebb a kávékkal szemben támasztott követelményrendszer is. Az utóbbi egy évben nyílt újhullámos kávézókból kerestünk fel néhányat.

Hankó Viktor Hankó Viktor


Így készül a tökéletes gratin - recept
 

Így készül a tökéletes gratin - recept

Receptek között keresgélve az internetes oldalakon, vagy étlapokat böngészve is gyakran találkozhatunk pár olyan kifejezéssel, aminek jelentése nem teljesen világos. Az egyik ilyen a gratin, vagy au gratin, ami nem más, mint csőben sült étel.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó




Így tökéletes a kuszkusz - recept
 

Így tökéletes a kuszkusz - recept

Ha unjuk már a burgonya és a rizs édeskettesét, és nem egyszer időszűkében vagyunk, akkor legyen otthon mindig kuszkusz. Az arab konyha mindennapos alapanyaga egyre több helyen kapható itthon, és a bisztrók egyik kedvenc körete is lett. Amellett, hogy gyors , nagyon finom saláta és desszert is készíthető belőle.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó







Tökéletesen krémes, könnyű és ellenállhatatlan - recept
 

Tökéletesen krémes, könnyű és ellenállhatatlan - recept

Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.

Marton Levente Marton Levente



Nagy elismerés a magyar gasztronómiának
 

Nagy elismerés a magyar gasztronómiának

Pierre Jury, a legmeghatározóbb kanadai gasztronómiai magazin, a Le Droit főszerkesztője elragadtatott cikkben számol be magyarországi útjáról és a magyar gasztronómia csodálatos átalakulásáról.

hvg.hu hvg.hu