A kecsegén túl
A professzionális szintre fejlesztett szabadidős tevékenységekkel, teszem azt a gyeplabdával, a ping-ponggal vagy szánkózással ellentétben a főzés egy valódi szakma.
A professzionális szintre fejlesztett szabadidős tevékenységekkel, teszem azt a gyeplabdával, a ping-ponggal vagy szánkózással ellentétben a főzés egy valódi szakma.
Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata főz.
A világ leghíresebb séfje 1926. február 11-én született, és a klasszikusokhoz visszanyúlva megújította a gasztronómiát az elmúlt évtizedekben.
Világos pörkölésű, speciality kávék illatától sűrűsödik a budapesti levegő. Egyre nagyobb a jó kávéra szomjazó vendégkör, és mind összetettebb a kávékkal szemben támasztott követelményrendszer is. Az utóbbi egy évben nyílt újhullámos kávézókból kerestünk fel néhányat.
Receptek között keresgélve az internetes oldalakon, vagy étlapokat böngészve is gyakran találkozhatunk pár olyan kifejezéssel, aminek jelentése nem teljesen világos. Az egyik ilyen a gratin, vagy au gratin, ami nem más, mint csőben sült étel.
Hódító útjára indult a szivárványkenyér.
Élő főzőműsorokat lehet készíteni és nézni azon az oldalon, amelyet a YouTube alapítója hozott létre. Itt mindenki lehet tehát Jamie Oliver, ráadásul kérdezni is lehet a szakácsoktól.
Még soha nem járt Budapesten a "pucér szakácsként" is ismert Jamie Oliver, akinek étterme elvileg májusban a Várban nyílik majd meg. A szakács imád magyarokkal dolgozni, szerinte nagyon intelligensek és sokat dolgoznak.
Ha unjuk már a burgonya és a rizs édeskettesét, és nem egyszer időszűkében vagyunk, akkor legyen otthon mindig kuszkusz. Az arab konyha mindennapos alapanyaga egyre több helyen kapható itthon, és a bisztrók egyik kedvenc körete is lett. Amellett, hogy gyors , nagyon finom saláta és desszert is készíthető belőle.
A világ egyik legnagyobb gasztroguruja, a sokcsillagos francia séf, Gordon Ramsay mentora, Guy Savoy tért be Valentin-napkor a budapesti Costesbe vacsorázni. Szerinte három Michelin-csillagot érdemelne a hely.
Hat magyar szakács versenyez február 18-án azért, hogy k képviselhessék Magyarországot a Bocuse d'Or európai döntőjében.
Az állami pénz mellett megjelent a bennfentesség is, és a rendszereken átívelő szakértők, akik minden körülmények közt tudnak építkezni – mondta Molnár B. Tamás a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) elnöke a Chef&Pincér című szaklapnak.
A gasztroblog és az Instagram modern egyesülése ez az alkalmazás, amelyen szó szerint teljes képet adhatunk arról, hogy milyen volt a legutóbb kóstolt étel.
A Virgin Kitchen angol gasztrobloggere Barry Lewis, YouTubeos vlogjában magyar ételeket kóstolt.
Czinkné Poór Judit a Mézesmanna cukrásza bámulatos kézügyességgel varázsol csodálatos süteményeket egy egyszerű mézeskalácsokból is.
Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.
A franciákat is legyőzte a dél-koreai pékválogatott a pékek világbajnokságán. A franciák csak a bronzérmet szerezték meg, Tajvan lett a második.
Ezentúl nem Bicsár Attila lesz az Alabárdos séfje, tizenöt év után megválik az étteremtől, sőt elmegy az országból is. Úgy látja, nem biztosított itthon egy séfnek a biztos nyugdíjaskor.
Pierre Jury, a legmeghatározóbb kanadai gasztronómiai magazin, a Le Droit főszerkesztője elragadtatott cikkben számol be magyarországi útjáról és a magyar gasztronómia csodálatos átalakulásáról.