#gasztronómia


Az év legjobbjai - gasztro díjak
 

Az év legjobbjai - gasztro díjak

Kedden délután felszállt a fehér füst a budai Larus rendezvényközpontból: megjelent a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz 2017-es kiadványa. Most már tudhatjuk, kik lettek az év legjobbjai, melyik étterembe érdemes menni, hol ehetjük-ihatjuk a legjobbat. Szerintük. Mert a döntés, a végső értékelés úgyis a vendégé.

hvg.hu hvg.hu






Baszkföldi kulináris világatlasz magyarokkal
 

Baszkföldi kulináris világatlasz magyarokkal

Az idén hazánk is felkerült arra a világtérképre, amelyet a San Sebastian-i Gastronomika kongresszus és kiállítás rendezői rajzolnak meg évről évre. A nagyszabású rendezvény hat díszvendége közül az egyik Magyarország volt.

T.S. T.S.

Nobu San: “Elég, ha mindig az adott pillanatban a legjobb vagy” - interjú
 

Nobu San: “Elég, ha mindig az adott pillanatban a legjobb vagy” - interjú

A főzés szeretete, végtelen lelkesedés, alázat, szenvedély és egy kiváló csapat - ez a kulcsa egy sikeres gasztronómiai birodalom felépítésének – vallja Nobu Matsuhisa mester, a NOBU étteremlánc névadója és társtulajdonosa, aki a napokban Budapesten járt, s interjút adott a hvg.hu-nak a Hospice Alapítványt támogató jótékonysági vacsoraesten.

SZJ SZJ


Hogyan kerül a konyhaművészet a Dalí Múzeumba?
 

Hogyan kerül a konyhaművészet a Dalí Múzeumba?

A világhírű séf nem fest, de a kulinária Salvador Dalijaként emlegetik. A különc festőből nem lett sztárséf, de írt szakácskönyvet és képeinek egyik visszatérő motívuma a tükörtojás. A párhuzamra reflektálva a minap kiállítást és gasztronómiai rendezvénysort nyitottak.

Tóth Sándor Tóth Sándor

Különleges vándorvacsorák eldugott pesti kertekben
 

Különleges vándorvacsorák eldugott pesti kertekben

Eldugott kertek varázslatos díszletei között egy privát séf nyújtotta gasztroélményben elmerülni – ebből csinál itthon üzletet a Konyhakör vándorvacsorák ügynökségi formája, a Dinner club. Ma már a pop-up vacsorák mellett más események hangulatáért és ételeiért is felelnek, terveik pedig még ennél is távolabb mutatnak.

HVG Extra Business HVG Extra Business


Itt a tuti megoldás, mit együnk a sör mellé
 

Itt a tuti megoldás, mit együnk a sör mellé

Mindenkivel előfordult már, hogy egy finom étel mellé sört ivott volna, de nem tudta, milyen illik hozzá. Ebben nyújt segítséget a Sörszövetség sörkalauza, amely megmutatja az egyes elő- vagy főételek, illetve desszertek mellé milyen sört érdemes választani.

hvg.hu hvg.hu


Sörkorcsolyázunk - recept
 

Sörkorcsolyázunk - recept

Tulajdonképpen bármit kinevezhetünk sörkorcsolyának, ami ízlik, egyszerű és nem kell hozzá a nagymama porcelánjával megteríteni. A sörgasztronómus szerint mindenesetre nem kell zsíros, nehéz és bonyolult dolgokban gondolkodnunk, hogy feldobjuk az esti sörözésünket, miközben drukkolunk olimpikonjainknak.

hvg.hu hvg.hu


Ezek a világ legdrágább ételei és italai
 

Ezek a világ legdrágább ételei és italai

Közel 15 milliós víz, hatszázezres pizza - egy online lottócég, a Lottoland állította össze azt a listát, melyen a leginkább túlértékelt ételek és italok szerepelnek a világ minden tájáról.

hvg.hu hvg.hu

In memoriam: Esterházy borról, gasztronómiáról
 

In memoriam: Esterházy borról, gasztronómiáról

XVI. Lajos francia király 1789. július 14-én azt írta a naplójába: „semmi’ – vagyis szerinte semmi érdemleges nem történt. 2016. július 14-én aligha jegyezhette volna ugyanezt bárki, lett légyen bármiféle potentát. Annál nagyobb úgysem lehetett volna, mint aki aznap elment: Esterházy Péter, akitől augusztus 2-án vettek végső búcsút a gannai temetőben. Búcsúzunk mi is – a magunk módján.

hvg.hu hvg.hu