Mi az egyedi ételfotó titka? Megkérdeztük egy profitól
Az autodidakta és öntörvényű fotós, Szendeff Lőrinc látványosan újította meg a hazai gasztrofotózást. Különleges hangulatú fotói itthon és külföldön is ismertté tették a szakmában.
Az autodidakta és öntörvényű fotós, Szendeff Lőrinc látványosan újította meg a hazai gasztrofotózást. Különleges hangulatú fotói itthon és külföldön is ismertté tették a szakmában.
Kedden délután felszállt a fehér füst a budai Larus rendezvényközpontból: megjelent a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz 2017-es kiadványa. Most már tudhatjuk, kik lettek az év legjobbjai, melyik étterembe érdemes menni, hol ehetjük-ihatjuk a legjobbat. Szerintük. Mert a döntés, a végső értékelés úgyis a vendégé.
Öt eurót kell kicsengetni a jövő digitális menzáján a ... kinek is? Pincér ugyanis, nincs, de pénztáros sincs a Data Kitchenben. A menüt azért szakácsok főzik.
A liba szezonja ma már hosszabb, és nem csak egy napig tart, de jó tudni, hogy ha otthon nekiállunk a sütésnek, akkor milyet vegyünk.
Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg a Hotel Gellért november 10-13. között.
A főzőműsorok és a receptek által oly sokszor emlegetett textúra felismerése nem is olyan egyszerű, mint gondolná. Ha nem hiszi, akkor töltse ki a Buzzfeed legutóbbi tesztjét, amin még a mestercukrászok is könnyedén elvérezhetnek.
A Laci! Konyha! főszakácsa már inkább másfelé néz, ha a konyhán valaki valamit elront, mert nem biztos, hogy talál mást a helyére. Mogyorósi Gábor úgy véli, az úgynevezett gasztroforradalomnak vége van Magyarországon.
Az idén hazánk is felkerült arra a világtérképre, amelyet a San Sebastian-i Gastronomika kongresszus és kiállítás rendezői rajzolnak meg évről évre. A nagyszabású rendezvény hat díszvendége közül az egyik Magyarország volt.
A főzés szeretete, végtelen lelkesedés, alázat, szenvedély és egy kiváló csapat - ez a kulcsa egy sikeres gasztronómiai birodalom felépítésének – vallja Nobu Matsuhisa mester, a NOBU étteremlánc névadója és társtulajdonosa, aki a napokban Budapesten járt, s interjút adott a hvg.hu-nak a Hospice Alapítványt támogató jótékonysági vacsoraesten.
A nyalókákat gyártó San Francisco-i vállalatot, a Lollyphile-t biztosan nem lehet gyávasággal vagy épp fantáziátlansággal vádolni, ugyanis nem rég piacra dobták pizza ízű nyalókájukat.
A világhírű séf nem fest, de a kulinária Salvador Dalijaként emlegetik. A különc festőből nem lett sztárséf, de írt szakácskönyvet és képeinek egyik visszatérő motívuma a tükörtojás. A párhuzamra reflektálva a minap kiállítást és gasztronómiai rendezvénysort nyitottak.
Eldugott kertek varázslatos díszletei között egy privát séf nyújtotta gasztroélményben elmerülni – ebből csinál itthon üzletet a Konyhakör vándorvacsorák ügynökségi formája, a Dinner club. Ma már a pop-up vacsorák mellett más események hangulatáért és ételeiért is felelnek, terveik pedig még ennél is távolabb mutatnak.
Pályázaton választották ki láger, búza és barna sör kategóriákban az itlalhoz illő legfinomabb falatokat. Tudta, hogy a csokitorta is jó a sör mellé?
Mindenkivel előfordult már, hogy egy finom étel mellé sört ivott volna, de nem tudta, milyen illik hozzá. Ebben nyújt segítséget a Sörszövetség sörkalauza, amely megmutatja az egyes elő- vagy főételek, illetve desszertek mellé milyen sört érdemes választani.
Betiltotta a szamárbőr exportját Burkina Faso, mivel akkora a termék iránti kereslet Ázsiában, hogy az már az ország szamárpopulációjának fennmaradását fenyegeti.
Tulajdonképpen bármit kinevezhetünk sörkorcsolyának, ami ízlik, egyszerű és nem kell hozzá a nagymama porcelánjával megteríteni. A sörgasztronómus szerint mindenesetre nem kell zsíros, nehéz és bonyolult dolgokban gondolkodnunk, hogy feldobjuk az esti sörözésünket, miközben drukkolunk olimpikonjainknak.
Télen is 26-27 alkalmazott dolgozik a legendás balatonszemesi Kistücsök étteremben, amelyet 1992 óta Csapody Balázs visz. A tulajdonos nem gasztroforradalmárnak, hanem vendéglősnek vallja magát, hisz benne, hogy Somogynak van egy sajátos íze, illata. Ezt próbálja minél jobban megmutatni vendégeinek.
Közel 15 milliós víz, hatszázezres pizza - egy online lottócég, a Lottoland állította össze azt a listát, melyen a leginkább túlértékelt ételek és italok szerepelnek a világ minden tájáról.
XVI. Lajos francia király 1789. július 14-én azt írta a naplójába: „semmi’ – vagyis szerinte semmi érdemleges nem történt. 2016. július 14-én aligha jegyezhette volna ugyanezt bárki, lett légyen bármiféle potentát. Annál nagyobb úgysem lehetett volna, mint aki aznap elment: Esterházy Péter, akitől augusztus 2-án vettek végső búcsút a gannai temetőben. Búcsúzunk mi is – a magunk módján.
A Barcelona sztárja testvéreivel indított közös vállalkozása reményeik szerint hamarosan a katalán főváros egyik legvonzóbb úti célja lesz.