Ezt nem láttuk jönni - szakácskönyvet adott ki a Modern Talking énekese
Thomas Anders a cím szerint a modern főzéstudomány titkait osztja meg az olvasókkal.
Thomas Anders a cím szerint a modern főzéstudomány titkait osztja meg az olvasókkal.
Októberben újra lesz Országos Étterem Hét.
Bill Gates és jó néhány másik milliárdos, valamint a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági cége is beállt amögé a startup vállalat mögé, amelyik képes néhány állati sejtből is húst "növeszteni". Tehát anélkül, hogy ezt bármilyen állat bánná.
Emlékszik még valaki a cronutra vagy a paleo diétára? Az idő vasfoga kikezdte ezeket a kezdeményeket, ám senki ne gondolja azt, hogy nem léptek a helyükbe újabb kulináris divatok. Összeállításunk az adaptogén növényektől a vajas kenyéren át odáig, hogyan lehet főzéssel fogyni.
Az egyik újításban gint és tonikot tettek a húshoz. De legalább gluténmentes!
Christian Millau újságíró és gasztrokritikus 88 éves volt, társával együtt ő alapította a Gault&Millau étteremkalauzt.
Hány bukás fér bele egy életbe? Miért nem jó üzlet a vendéglátás? Hogyan öli meg a munkaerőhiány a magyar gasztroforradalmat? – erről beszélt a hvg.hu-nak Járosi Tamás, a tihanyi és a füredi Malackrumpli bisztrók tulajdonosa, aki sikeres ingatlancégének elbukása után döntött a romantikus fordulat, a balatoni biogazdálkodás és vendéglátás mellett.
A kicsi szép. Így foodpornózás, vagyis eszeveszett ételfotózás helyett akár alternatíva is lehet kevésbé fanatikus gasztronautáknak, ha inkább bélyegeken viszik haza a más nációknál megismert új ételek emlékét.
Egyre több felmérés jut arra az eredményre, hogy az utazók körében az egyik fő szempont a célpont megválasztásánál, milyen a gasztronómiája egy adott városnak, országnak. Most éppen úgy tűnik, a hongkongi konyhakohó mindent leköröz.
Úgy tűnik, az úszó nem veti meg a hazait.
Andrew Zimmern Bizarr ételek sorozata Budapestre ért. Az epizód kedden 17:30-kor látható a Travel Channelen.
Egy pohár tej, vagy gyümölcslé is több kalóriát tartalmaz, mint egy pohár sör, ami ráadásul nem mindig hidegen, és nem mindig a sörcsapról ajánlott. Öt tévhit Hrabal kedvenc italáról.
Nagyjából ebbe a kissé posztmodernnek látszó címbe lehetne belezsúfolni e cikk témáját: mi köze egy ételnek a nevéhez? Egyértelmű választ sajnos nem adhatunk. Hol sok, hol kevés, és az sem ritka, hogy semmi.
A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street foodjának az idei V. Food Truck Show-n, a szakmai zsűri és a Magyar Street Food Egyesület díját pedig a Che-Che food truckja nyerte el.
Már én is hallottam, hogy oroszok, monte-carlóiak vagy magyar politikusok strómanja lennék. Egyik sem vagyok – mondja a HVG e heti portréjában Hlatky-Schichter Hubert, a Bábel étterem tulajdonosa.
A Millenárison vasárnapig tartó rendezvény központi témája ezúttal a mangalica és az eper.
Mit kell tudnia egy 007-es ínyenc kémnek ahhoz, hogy a világhírű Michelin cég alkalmazza? Hogy lesz valaki élet és halál ura a vendéglátásban, ahol egy Michelin csillag aranyat ér, három pedig a mennyországot jelenti? New York-ban keres csillagosztó kóstolókat a világhírű francia cég.
Igazi tehén-, tej- és sajtünnep van ma a Google kereső oldalán. A hangsúly azonban nem csak az állatokon és tejükön van, éppen ma, április 28-án jön a képbe Marie Harel is.
A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja.