Sziget okosban: hogyan spórolhatunk a fesztiválon?
Kiperkálta a borsos belépőjegyet a Szigetre, és már nincs kedve ételre is ennyit költeni? Megmondjuk, mit tehet.
Kiperkálta a borsos belépőjegyet a Szigetre, és már nincs kedve ételre is ennyit költeni? Megmondjuk, mit tehet.
Augusztustól az európai áruházakban már kapható a növényi alapú vegetáriánus hot dog.
A Forma-1 továbbra is igen drága sport, és nemcsak a csapatok, hanem a nézők számára is. A Hungaroringen járva megnéztük, hogy a legolcsóbb, illetve legdrágább jegyek tulajdonosai mit kapnak a pénzükért.
Ha Rómában jársz, élj rómaiul - tartja a mondás. Így nem is lehet teljes az utazás élménye, ha nem ismerkedünk meg egy ország gasztronómiájával. Az előzetes tájékozódást, a választás lehetőségét könnyíti meg az internetes TasteAtlas, amely segít abban, hogy hol és mit érdemes megkóstolni a nagyvilágban.
Vendéglátóhelyet nyitni alapból is stresszes vállalkozás, amit csak bonyolultabbá tehet az, ha egy egész család megélhetése múlik rajta. A HVG Extra Business három, családi vállalkozásban üzemeltetett gasztrohely megálmodóit kérdezte.
Modenában van, és egy kóstoló menü 80 ezer forintba kerül.
A magyar csapat nyolcadik lett, és ezzel bejutott a 2019-es lyoni világdöntőbe.
Az énmárka egyenlő azzal, amit mások mondanak rólunk, amikor kilépünk a szobából – legalábbis Jeff Bezos, az Amazon alapítója szerint. Cikkünkben három online megmondóembert kérdezünk meg arról, hogyan építik saját brandjüket az online világban.
Reprezentatív jellegű felmérések szerint az úti célok kiválasztásánál manapság már nemcsak a kifejezetten hedonista gourmet turistáknál szerepelnek első helyen a gasztronómiai szempontok, s csak utána a látnivalók, nevezetességek, a szellemi táplálék. Az utazók egyre inkább kíváncsiak egy-egy ország, nemzet konyhájára. Erre alapozva szerveződik most júniusban az El Bulli örökséghét Barcelonában.
Szabadság, egyenlőség, camembert - ez a jelszava a legújabb francia lázadásnak. Harminc, egyenként több Michelin csillaggal rendelkező séf írta alá azt a felhívást, amely eredetileg a Libération című napilapban jelent meg, de az egész francia sajtó átvette. Mert itt komoly nemzeti ügyről van szó.
Igényeseknek kínál egyedi ételt egy New York-i étterem, ráadásul a beszámolók szerint azok is megkóstolhatják, akik nem engedhetnek meg maguknak borsos éttermi számlát.
Nagyon fontos lépést tett Észak-Korea és Dél-Korea pénteken, a két ország megállapodott, hogy atomfegyvermentessé teszik a Koreai-félszigetet. Eme történelmi pillanatban reflektorfénybe került egy gasztrodiplomáciai húzás is: Kim Dzsong Un különleges tésztát kínált Mun Dzse Innek.
Különleges szállások és különleges gasztroélmények a legjobb vidéki vendéglátóhelyeken - két nagyszerű szerveződés, a Stílusos Vidéki Szállodák és a Stílusos Vidéki Éttermiség. Múlt, jelen, jövő közösen.
Chilievő versenyen vett részt egy 34 éves férfi az Egyesült Államokban, de miután megette a világ egyik legerősebbnek mondott chilijét, napokon belül rosszul lett, a sürgősségin kötött ki.
Hatalmas várakozás előzte meg a The Michelin Guide Main Citiez of Europe kiadvány budapesti bemutatóját. A két évvel ezelőtti Bocuse d'Or kontinentális döntő után most ismét Magyarország került a gasztro térkép fókuszába. S megkezdődött a találgatás, a reménykedés, a "jól értesültség vélelme " jegyében osztogatott fülesek 48 órája. Az eredményhirdetés után a Michelin- protokollban gyakorlatlanokban támadt pici zavar. Tisztába tesszük.
Nem csak a csülökről kéne lemondania a magyarnak, ha iszlám hittudósok diktálják, mit szabad megenni. Bajba kerülne Andy Vajna étterme, a Nobu is.
Egy japán farmon egy speciális fagyasztásos technológiával kifejlesztették az ehető héjjal rendelkező banánt. A Mongee banán héját akkor érdemes elfogyasztani, amikor már megjelentek rajta az első barna pöttyök.
Tudjuk, divat a toplistázás. Mindenfelé pontszámozott sorvezetők, rangsorok bukkannak fel, és a lehető legkomolyabbnak tűntetik fel magukat. Nos, nekünk eszünk ágában sincs osztani a zsugát, és kihirdetni a tutit. Csak azt mondjuk: az év során körbenéztünk, tapasztaltunk, és jó szívvel ajánlunk. Olyan helyeket, formációkat - alfabetikus sorrendben - amelyek megérdemlik most és az új esztendőben is a mindenkori vendégek figyelmét magas minőségük, értékteremtő, kiemelkedő tevékenységük alapján. Ja, és nekünk bizony hiánylistánk is van - bezárások - , fájó 2017-es veszteségekkel.
Pénztárca és bankkártya nélkül, mindössze egyetlen NFC képes okostelefonnal indultunk neki, hogy belekóstoljunk a nagyvárosba.