#gasztronómia

Kovásztalan kenyerek
 

Kovásztalan kenyerek

A kenyér nálunk főleg kelt tésztából készül, pedig őseink kezdetben a kovász nélküli, vízből és lisztből sült kenyeret ismerték csak. A világ több táján még ma is a kovász nélkül sült, általában kerek, lapos tésztakorong jelenti a kenyeret. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, a csak alapvetően két-három hozzávalóból készülő mindennapi betevő egy kis fantáziával igazán izgalmas harapnivalóvá változtatható.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó



A tökéletes házikenyér – recept
 

A tökéletes házikenyér – recept

Régen az otthoni kenyérsütés teljesen mindennapos dolognak számított. Szerencsére manapság újra kezd divatba jönni a saját kezűleg, vagy a kenyérsütő gép bevetésével készített kenyér. Érdemes belefogni, nemcsak az alapanyagokat választhatjuk meg, de kedvünk szerint ízesíthetünk is.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

A tökéletes szilvás gombóc – recept
 

A tökéletes szilvás gombóc – recept

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy igazán jó szilvás gombócot csak tapasztalt, nagy konyhai múlttal bíró nagymamák tudnak készíteni – pedig nem ördöngösség. Kezdjünk is neki a gombócolásnak!

Haulitus Anikó Haulitus Anikó



A tökéletes lecsó – recept
 

A tökéletes lecsó – recept

Nem kell ahhoz szakácsnak, de még csak gyakorló háziasszonynak sem lenni, hogy az ember meg legyen győződve arról, hogy övé a tökéletes lecsó elkészítésének titka. Így a közös lecsófőzés könnyen temperamentumos, tüzes vitába torkollhat, mert ahány ház, annyi féle módon készül a tökéletes lecsó. Talán egy dolog van amiben megegyezhetünk: a lecsót sokféleképpen variálhatjuk, és elrontani nehezebb, mint jót készíteni.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

Málta késsel-villával
 

Málta késsel-villával

Málta igen kedvelt úti cél a nyári szezonban (is). Nézzünk kicsit körül az egykori lovagok konyhájában, ahol az olasz, arab és természetesen a brit hatás is tetten érhető.

Sz. J. Sz. J.


Becsokizott oldalas
 

Becsokizott oldalas

Ön hogyan szokta elkészíteni az oldalast? Hagyományos módon, vagy éppen visz bele valami egyediséget? A Malackaraj blog írója becsokizta az oldalast, és úgy sütötte meg.

hvg.hu hvg.hu






Milyen az igazi fröccs? Mitől fröccs a fröccs?
 

Milyen az igazi fröccs? Mitől fröccs a fröccs?

Szigorú értelemben fröccsnek csak az a boros ital nevezhető, melynek készítéséhez szódát használnak. De mitől olyan különleges a szóda? Többek között erre a kérdésre is választ ad a Serteperte blog szerzője legfrissebb bejegyzésében.

hvg.hu hvg.hu