Hogyan süssünk steaket? – tippek, fortélyok
Volt már volt szerencséjük profi módon elkészített steakhez? S azt tudják, milyen húst kell vennünk? S hogyan fogjunk hozzá otthon a sütéshez? Íme, most minden, amit a steak-sütéshez tudni kell.
Volt már volt szerencséjük profi módon elkészített steakhez? S azt tudják, milyen húst kell vennünk? S hogyan fogjunk hozzá otthon a sütéshez? Íme, most minden, amit a steak-sütéshez tudni kell.
A reklámok alapján úgy tűnhet, hogy nem lehet egyszerű előállítani otthon joghurtot. Honnan is juthatnánk hozzávalókhoz, "barátságos baktériumokhoz” és a bifidus essensishez? Hogy ezek tulajdonképpen micsodák? Ugyan, már a gyerekek is tudják, hogy azok az apró kis sárga pöttyök a hasunk tájékán, amelyeknek áldásos hatása az élet szinte minden gondját megoldja.
Folytatódik receptsorozatunk a life-style.hu gasztro rovatában. A világ legegyszerűbb receptjei - szerintünk.
Nem csoda, hogy a piskóta az egyik legkedveltebb sütemény, hiszen számtalan variációja van a napközis kockától a rafinált tekercsekig. Az alaptészta felhasználását, ízesítésének lehetőségeit csak a fantáziánk határolhatja. Feltéve, ha ismerünk pár egyszerű tippet, trükköt, fortélyt, hogy a piskótánk tökéletesen sikerüljön.
Nem túl divatos madáralkatrész a pulykacomb. Igaz, hogy viszonylag olcsó, de elég ronda a bőre, és nem is lehet olyan ropogósra sütni, mint a csirke-, kacsa- vagy libacombot. Meg aztán ott vannak a szívós inak. Ki tudja, meddig kell főzni. Hogy akkor miért ajánljuk?
A legtöbb ünnepben az a legjobb, hogy ünnepi étel kerülhet az asztalra. Miért lenne a Valentin-nap kivétel? Alkalomhoz illő ételek és receptek.
Igenis szezonja van a befőzésnek. Téli napokon felér egy hangulatjavító fényterápiás tréninggel, ha narancslekvárt készítünk. Az angolok kedvenc lekvárja nemcsak a reggeli pirítóshoz, kalácshoz, de szárnyashúsokhoz is kiválóan passzol.
Még el sem fogyott a karácsonyi bejgli, és máris újabb indokot találhatunk, hogy ismét begyújtsuk a sütőnket.
Mi magyarok a füstölt sonkához vagyunk hozzászokva, pedig az érlelt sokkal jobb - írja a Malackaraj blog szerzője. Friss bejegyzésében beszámol egy kóstolóról, amiből kiderül, hogy mire alapozza véleményét.
Csúsztatások a tűzhelyen, avagy kulináris görbe tükör: körülnéztünk, miket s hogyan készítenek magyar ételként a nagyvilágban. Nem akarjuk senkinek elvenni az étvágyát, állítólag, így is jók. Íme az első merítés.
Csirág, nyúlárnyék vagy egyszerűen csak spárga. A nyugat-európai mellett a hazai háziasszonyok kedvence is lehetne a Homokhátságon megtermelt egészséges zöldségféle, sokan azonban még nem ismerik, pedig előétel, leves, köret és desszert is készíthető belőle.
Jó sok éve annak,hogy működött egy Bajkál nevű vendéglátóhely a Belvárosban, az Astoriánál. Igazi orosz étterem volt, a maga különleges borscs levesével, hússalátájával, Sztroganoff bélszínével és egyéb ínyencségeivel. Az ottani hangulatot, ízvilágot próbálja újjáéleszteni Jaksics József séf és csapata a Mirrorban egy orosz menüsorral.Videósunknak megmutatta, hogyan készíti a borscs levest. Emellett utánanéztünk, milyen orosz élelmiszereket lehet kapni fővárosunkban.
A százötvenedik évfordulóját ünneplő Itáliában könyv jelent meg az ország egyesítőinek étkezési szokásairól. Az olaszok végre megtudták, mi volt a kedvenc étele Garibaldinak.
Újjászületésének huszadik évfordulóját ünnepli 2011-ben a London Clerkenwell kerületében levő Eagle pub. A születésnap gasztrotörténeti érdekességét az adja, hogy 1991-ben nem csupán egy kocsma menekült meg a bezárástól, hanem új fogalom is született, a gastropub.
Tavaly nyáron forgatott Magyarországon a Bizarre Foods, a filmet most a Travel Channelen láthatjuk.
Nincs új a Nap alatt. Közhely, de van benne igazság. A gasztronómia története is ismételgeti önmagát. Például a magyar konyha feletti háborgás ürügyén.
A Klauzál téri Kádár kifőzdében jártunk, ahol a tulajdonossal, Orbán Sándorral beszélgettünk a múltról, a törzsvendégekről, majd megnéztük, hogyan készül a híres sóletjük.
A magyar kaviár most indulhat el világhódító útjára; a termék állítólag a nemzetközi piacon is megállja a helyét - olvasható az Egy nap a városban blogon.
Az űrkorszakról a középkorra vált Heston Blumenthal: a molekuláris gasztronómia fejedelme új, Dinner nevű étterme étlapján olyan fogásokat vonultat fel, amelyeket a középkorban asztalra került ételek ihletnek.
Új év, új módi. Lássuk, mire számíthatunk az idén a gasztronómia világában.