MTI Itthon

Kövér László elmondta, hogy toleránsabbnak kellene lennünk

Miközben a külföldi migránsok befogadásáról vitázunk, sok teendőnk van még magyar polgártársaink befogadása és elfogadása kapcsán, a magyar társadalomban meg kellene tanulnunk jobban elfogadni egymás fizikai, szellemi vagy éppen politikai különbözőségeit – ezt mondta Kövér László házelnök a Befogadó magyar település díjak átadásán a Parlamentben.

hvg.hu Itthon

Kövér látványosan húzza az MNB-törvény aláírását

Bár az Országgyűlés Hivatala szerint a házelnök az ötnapos határidőn belül aláírja az MNB-alapítványok pénzügyeinek eltitkolhatóságáról szóló törvényt, feltűnő, hogy Kövér napokkal késlelteti azt a folyamatot, hogy a közpénzek átlényegülhessenek magánvagyonná. Különösen, hogy a törvényt hipersebességgel fogadtatták el a parlamenttel, és Kövér Lászlónak is volt különvéleménye az abban foglalt elvekről.

MTI Itthon

Kövér László: polgárháborús állapotok alakultak ki 2006-ra Magyarországon

Kövér László szerint 1990 után a kommunizmus kisöpréséhez szükséges minimális konszenzus sem jött létre a rendszerváltó erők között. Ez vezetett oda, hogy 2006-ra "polgárháborús állapotok" alakultak ki Magyarországon – vélte a házelnök azon a pódiumbeszélgetésen, amelyet a III. Ökopolisz Nyári Akadémián tartottak szombaton Felsőtárkányban.

MTI Itthon

Kövér: nem várhatóak a Jobbiktól értelmes elképzelések az ország jövőjéről

A házelnök úgy látja, hogy bevált az Országgyűlés új ülésezési rendje, mert valamelyest bővültek a kormány ellenőrzésének eszközei és kiszámíthatóbb lett a törvényhozás működése. Kövér László erről péntek este beszélt az M1 műsorában. Azt is mondta, hogy az invázió, vagyis a tömeges bevándorlás miatt szerinte Európa veszélyben van, illetve itthon pedig a Jobbik nem való alternatíva a választóknak.

MTI / hvg.hu Itthon

Még több bevándorlóval és terroristákkal riogat Kövér László

Ez az invázió a mainál akár sokkal nagyobb is lehet, ezért most kell lépni, amíg egyáltalán lehetőség van a hullám feltartóztatására – így fogalmazott az illegális bevándorlással kapcsolatban Kövér László a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban, ami kedden jelent meg. A házelnök attól tart, hogy a migránsokkal együtt terroristák is beszöknek az országban. Arról is beszélt, hogy a 15 helyi Fidesz-szervezet feloszlatása régóta ért már, és szerinte ez nem különösebben drámai fejlemény.

hvg.hu Itthon

Kövér: A netadóval kezdődtek a bajok, nem a Simicska-üggyel

A házelnök szerint a jó kormányzás ellenére nincs igazán jól működő kormányzati és pártkommunikáció, de úgy látja, hogy nincs törésvonal a Fideszben és a kormányban. Kövér László erről csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. Szerinte a kormánypárt számára kedvezőtlen folyamatok az elmúlt egy évben nem Orbán Viktor és Simicska Lajos elhidegülésével, hanem az internetadó belengetésével kezdődtek.

hvg.hu Itthon

Kósa nem szavazata miatt bukott meg a nem létező kétharmad a parlamentben

A kétharmadot igénylő közigazgatási törvény módosítása átment, egy másik kétharmados módosítót azonban elbukott a ma már egyszerű Fidesz-többség kedden a parlamentben. A második esetben 130 igen szavazat született, bár a Fidesz-frakció 131 főből áll, és Rogán Antal hétfőn megkérte őket, hogy mindannyian szavazzanak. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke nemmel szavazott.

MTI Világ

Egykori kémfőnök lett a házelnök Koszovóban

A Koszovói Demokrata Párt alelnökét, a koszovói titkosszolgálat egykori vezetőjét választották hétfőn a pristinai parlament házelnökévé. Kadri Veseli egyebek mellett a koszovói albánok egykori gerillahadserege, a Koszovói Felszabadítási Hadsereg egyik alapító tagja is volt Hashim Thaci mellett.

MTI Itthon

Verbális hidegháborút emlegetett Kövér

Az Országgyűlés elnöke szerint verbális hidegháború zajlik Magyarország ellen. Kövér László erről a HírTV Magyarország élőben című vasárnap esti műsorában beszélt. Azt is mondta, hogy Brüsszel nem diktálhat úgy, mint korábban Moszkva.

hvg.hu Itthon

Elnöki szavazattal biztosítaná a kétharmadot Rogán Antal

A magyar Országgyűlésben régóta szokás, hogy az ülést vezető elnök csak akkor voksol, ha szavazategyenlőség áll elő. Rogán Antal most ezzel szakítana, állítólag az elnök és az alelnökök jogainak biztosítása érdekében. Valószínűbb azonban, hogy a szűken meglévő kétharmados többséget akarja bebiztosítani ilyen trükkös módon.

MTI Itthon

Kövér: megmentettük az államot az összeomlástól

Magyarország 2010 óta új utat jár – ezt mondta az Országgyűlés elnöke kedden Kiskunfélegyházán, Návay Lajos egykori képviselőházi elnök emlékművének avatásán. Kövér László szerint megmentették az államot az összeomlástól, és a polgárok, a nemzet szolgálatába állították. Emelkedő pályára állították a gazdaságot, rendbe tették az ország pénzügyeit, munkahelyek százezreit védték és teremtették meg - tette hozzá.

MTI Itthon

Kövér: minden elveszhet, ha visszajönnek a Gyurcsányékhoz hasonló Mekk Elekek

A házelnök szerint az áprilisi országgyűlési választás legnagyobb tétje az, hogy a mostani kormány kap-e felhatalmazást a 2010-ben megkezdett munkája folytatására. Kövér László kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban azt mondta: április 6-án az forog kockán, hogy "ha még egyszer visszajönnek a Bajnai-féle szakértők, a Gyurcsány-féle igazmondók, meg a hozzájuk hasonló Mekk Elekek, akkor nagyjából keresztet vethetünk mindenre, amit ez az ország huszonnégy éven keresztül elért".

hvg.hu Itthon

Kövér nem engedi ma Ujhelyit a pulpitusra

Kövér László döntése értelmében nem Ujhelyi István szocialista alelnök fogja vezetni a hétfői plenáris ülést a Parlamentben, erről szóban értesítették Ujhelyit – írja a Népszabadság hétfői száma.

MTI Világ

Magas rangú osztrák politikus jelentette be, hogy rákos

Barbara Prammer, az osztrák parlament elnöke az elmúlt két hétben átmenetileg visszavonult a nyilvánosság elől. Kedden a bécsi központi kórház rákdiagnosztikai osztályának vezetőjével közösen számolt be arról, hogy daganatot diagnosztizáltak a szervezetében

1 2 3 4 5 6
Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Varga Judit talált egy ürügyet, hogy meghívja George Clooney-t

Varga Judit talált egy ürügyet, hogy meghívja George Clooney-t

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Súlyosan visszaveti a női egyenjogúságot a járvány

Súlyosan visszaveti a női egyenjogúságot a járvány

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Átadták a megújul P+R parkolót a II. kerületben

Átadták a megújul P+R parkolót a II. kerületben

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával