Samsung Electronics Magyar Zrt.

Aranykorukat élik az online játékok, de másra is hatott a világjárvány

A világjárvány miatti korlátozásokon ugyan már lazítottak hazánkban is, ám ennek ellenére jelentősen felértékelődött az otthoni szórakoztató-elektronikai gépparkunk. A korlátozások időszakában ez jelenti a kulcsot a tanuláshoz, a kikapcsolódáshoz, de a barátainkkal, családtagjainkkal való „találkozáshoz” is. Lássuk, milyen lehetőségek közül válogathatunk.

Ballai Vince - Joó Hajnalka Itthon

Csapdában az önkormányzatok: egyre többen vinnék a gyereket az oviba, de nincs hova

Egy továbbra is hatályban lévő korlátozással gyakorlatilag saját maga blokkolja a kormány, hogy az óvodáskorú gyereket nevelők visszatérhessenek a munkába: hiába nőtt meg az igény gyerekek napközbeni felügyeletére, a vírus terjedésének akkor még aggasztó statisztikái alapján hozott létszámkorlát miatt egyelőre csak kapacitásaik töredékén tudnak üzemelni az óvodák.

HVG360 hvg360

Home office: Így élték meg ők, 53-an a karantén 8 hetét

A járvány okozta karantén minden napján jelentkeztünk egy-egy beszélgetéssel a Home office sorozatban. 53 ismert ember beszélt viszonyáról a különleges helyzethez. Megszólaltak a fiatalabb és az idősebb generáció képviselői, jobboldaliak és baloldaliak egyaránt. Magánélet, egészség, politika, művészet, humor - M. Kiss Csaba sorozatzáró összefoglalóját látják.

Csatlós Hanna Gazdaság

Egy teljesen másik munkahelyre kellene visszatérnünk a járvány után

Nagyon úgy néz ki, hogy a közeljövőben meg kell tanulnunk együtt élni a koronavírussal. Ez például azt jelenti, hogy az irodaházak nagy részét át kellene strukturálni, új anyagokat kellene beépíteni, és valószínűleg a műszakokat is újra kéne tervezni ahhoz, hogy minél kisebb valószínűséggel kapjuk el a fertőzést a kollégáktól. Az irodai munka pandémia utáni jövőjét kutattuk.

hvg.hu Tech

Új szolgáltatást indított a Telenor, itt az Otthonline

Korlátlan böngészés és e-mailezés otthon vagy az irodában, távmunkás Office és biztonsági megoldások találhatók a Telenor hétfőn bejelentett új, Otthonline nevű csomagjában. Az operátor szerint az ajánlat rugalmasságából kifolyólag a mikrovállalkozásoktól a nagyvállalatokig minden cég számára érdekes lehet. Segítségével a munkavállalók bárhová magukkal vihetik a céges netet és az irodájukat.

HVG360 hvg360

Lovász László a Home office-ban: "A járvány terjedése apró, véletlenszerű eseményektől függ"

Az MTA elnöke szerint a járvány bizonyítja, hogy "nem lehet a tudománynak hátat fordítani". Azonban sok a bizonytalanság, egy racionálisnak tűnő döntés lehet rossz döntés végül - véli a matematikus. Ígéretes kutatások zajlanak idehaza a koronavírus tünteinek enyhítésére, az év vége hozhat áttörést gyógyszer fronton. A populizmust kifejezetten veszélyes iránynak látja Lovász, s beszél a miniszterelnöki vizitről és arról is, mi a jó a Zoomon bonyolított családi találkozóban.

HVG360 hvg360

Baranyi Krisztina a Home office-ban: "Egy teljes politikai garnitúrát kellene lecserélni"

Márciusban még mutatkozott együttműködés a kormány és az önkormányzatok között, aztán visszatért a vagdalkozás – mondja Baranyi Krisztina. A ferencvárosi polgármester szerint 30 év gyakorlatától nehéz eltérni egy világjárvány idején is, ezért gyökeres változásokra lenne szükség a politikában. A pandémia után szeretne egy nagy ünnepséget a kerületben, mert szerinte mindent megérdemelnek az ott lakók – vallja Baranyi.

HVG360 hvg360

V. Naszályi Márta a Home office-ban: "Megpróbálják ránk tolni a felelősséget"

"Úgy voltam vele, ha már bent van az országban a vírus, akkor valószínűleg megkaptam " – mondja V. Naszályi Márta, aki elmondása szerint a járvány ellenére is folyamatosan dolgozott, napi 8-9 találkozóval. Az I. kerületi polgármester szerint a kormánynál vannak az adatok, így nekik is kell dönteni a fővárosi lazításokról. 3 milliárdos mínusszal számol a városrész, miközben alapjövedelmet vezettek be azoknak, akik a válság miatt vesztették el munkájukat.

1 2 3 4 5 6 7 8
Orbán lényegében ismét különleges felhatalmazást kér

Orbán lényegében ismét különleges felhatalmazást kér

Orbán Viktor maszkot kapott a "sárdobálók ellen"

Orbán Viktor maszkot kapott a "sárdobálók ellen"

Farkas Örs: Már péntektől lehet étteremben enni Budapesten

Farkas Örs: Már péntektől lehet étteremben enni Budapesten

Pénteken újra kinyithatnak az osztrák szállodák és fürdők

Pénteken újra kinyithatnak az osztrák szállodák és fürdők

Koronavírus: lehetőségek a válságon túl

Koronavírus: lehetőségek a válságon túl

Autósmozivá alakítja stadionját a Miami Dolphins

Autósmozivá alakítja stadionját a Miami Dolphins

Látványosan gyengül a Föld mágneses mezeje

Látványosan gyengül a Föld mágneses mezeje

Megszünteti a Nemzeti Eszközkezelőt a kormány

Megszünteti a Nemzeti Eszközkezelőt a kormány

A címlapról ajánljuk