bankmonitor.hu Gazdaság

Így lehet rémálom egy sima ügynek gondolt számlamegszüntetés

Amikor az ügyfél megválni készül a bankjától, elvárja, hogy ugyanolyan flottul menjenek a dolgok, mint amikor üzletet kötöttek. Egy számla megszüntetése nem tűnik bonyolult műveletnek, ám a gyakorlatban meggyűlhet vele a banki ügyintéző baja is.

Magyar Országos Közjegyzői Kamara

Átverték, kárt okoztak önnek? Így bizonyíthatja igazát

Sok per indul azért, mert a vitatkozó felek már a puszta tényekben sem tudnak megegyezni: a felső szomszéd nem ismeri el, hogy a beázást a fürdőszobájában eltört vízcső okozta, vagy az építtető tagadja, hogy rosszabb minőségű anyagokat épített be, mint amiről előzetesen megállapodott? Vannak ennél bonyolultabb nézeteltérések is, amelyek rendezését megkönnyítheti, ha az érintett a közjegyzőtől kéri a tények rögzítését, akár szakértő kirendelésével. Ezzel sokszor elkerülhető a pereskedés, de ha mégsem, akkor a bírósági eljárás meggyorsítható.

MTI Itthon

Közjegyző sem kell az ingójelzálog-jog bejegyzéshez

Az új hitelbiztosítéki nyilvántartásba nem a közjegyzők, hanem a zálogszerződés érintettjei, a zálogjogosult és a zálogkötelezett jegyzi be a zálogjogot - döntött a parlament hétfőn. A hitelbiztosítéki nyilvántartásról szóló kormányjavaslatot 294 igen szavazattal, egy nem ellenében és 36 tartózkodás mellett fogadta el a Ház.

MTI Itthon

Közjegyzői közreműködés nélkül is be lehetne jegyezni az ingójelzálog-jogot

Az új hitelbiztosítéki nyilvántartásba maguk a zálogszerződés által érintett felek vagy törvényes képviselőik jegyezhetnék be a zálogjogot, közjegyzői közreműködés nélkül - derül ki a hitelbiztosítéki nyilvántartásról szóló törvényjavaslatból, amelyet pénteken nyújtott be a kormány a parlamentnek.

Gergely Zsófia Itthon

Mindenét bukja, akit közjegyző előtt vernek át

El lehet veszíteni egy egész élet munkájával összehozott ingatlanvagyont egy alig pár milliós hitel miatt? Törvényes, hogy a közjegyző simán végignézi, amint az előtte szerződő fél belesétál a számára előnytelen kölcsöncsapdába? Egyetlen felelőtlen, de jogilag szentesített döntés miatt holtig vonhatják a nyugdíjból a tartozást? A hvg.hu-nak dörzsölt és kíméletlen pénzemberek áldozata mesélt arról, miért igen a válasz mindhárom kérdésre.

hvg.hu Vállalkozás

Hogyan szervezzünk céges szerencsejátékot?

A magyarországi cégek is gyakran élnek különböző promóciós eszközökkel, így fontos tisztában lenni a részletes szabályokkal. Az RSM DTM blogjában a tanácsadó számviteli üzletágának vezetője ismerteti a feltételeket.

1 2

A címlapról ajánljuk