Szlavkovits Rita Gazdaság

Kinek a szégyene? Amikor a közmunkásnak nincs ideje, hogy lopni menjen

Lázár János bocsánatot kért a leegyszerűsítő megfogalmazásért, miután egy lakossági fórumon azt mondta, hogy a közmunka után nem érnek rá lopni a közfoglalkoztatottak. Ki és miért ragadt bele a közmunkába? Találtunk táppénz nélkül maradt daganatos beteget, gyermekes családanyákat és olyan családfőket, akik nem akarnak az ország másik feléből gyereket nevelni. Dél-békési körkép.

T. R. Itthon

Kudarc a közmunka, ha komolyan vesszük az indoklást, amellyel bevezették

Hosszú jelentésben írja le az alapvető jogok biztosa, mit eredményezett a közfoglalkoztatási rendszer kiépítése és fenntartása. A Heves megyei programot vizsgálták, de a jelenség általános. A vizsgálat nem észlelt visszásságokat a megyei közfoglalkoztatási rendszerben, de több általános hibára is rávilágít.

hvg.hu Gazdaság

És akkor már a balatoni hekket is közmunkások süthetik

A CBA úgy vergődik, mint a Balatonra rendelt egyszeri közmunkás a marhapörkölttel, a sukorói vádlottak padján ülők pedig hullámvasútba kerültek. Megnyílik végre az új IKEA, de figyelnie kell, hogy legyen hús a húsgolyóban. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Tech

Digitális közmunkát és e-népszavazást javasol a DK

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy "kapa és lapát helyett" számítógépet kellene adni a közmunkások kezébe, szavazni pedig online kellene.

hvg.hu Itthon

Csaltak a közmunkaprogrammal, 150 milliót követel vissza a BM

Súlyos jogsértéseket tárt fel egy belügyminisztériumi ellenőrzés a közmunkaprogramban – a közmunkásokat máshol dolgoztatták, mint ahol kellett volna, a pénzeket pedig nem forgatták vissza. A BM több mint 150 milliót követel vissza az érintett önkormányzatoktól.

hvg.hu Gazdaság

Gazdasági kérdés, hogy minél több gyerek szülessen

Balog Zoltán miniszter kiterjesztené a családi adókedvezmény mértékét a jelenlegi duplájára 2019-ig. Örül az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésének – bár ennek kritikájával nem foglalkozott –, valamint annak az ötvenezer roma családnak, akiket bevezettek a közmunkába. A legfontosabb célként a minél több gyermek születését jelölte meg, ennek gazdaságpolitikai vonatkozásáról és eszközeiről beszélt egy budapesti demográfiai konferencián.

hvg.hu Itthon

Rendőrt hívtak a közmunkásokra, mert menekültnek nézték őket

Valaki résen volt a paksi lakosságból, és rendőrt hívott a Bőszénfáról kisbuszokkal érkező közmunkás-különítményre. A rendőrök egyből rájöttek, hogy nem menekültekkel van dolguk, de azért igazoltatták a csoportot. "Úgy látszik, olyan időket élünk, hogy mindenki mindenkit feljelent" - állapította meg a bőszénfai polgármester.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk