hvg.hu Én és a Cégem

Ezért bukják be a magyar cégek a külföldi áfát - kevesebb mint egy hónap maradt a visszaigénylésére

Még mindig ritkán igénylik vissza a másik EU-országban történt tartózkodással kapcsolatos számlák ÁFÁ-ját a hazai cégek, helyette inkább bruttó költséget könyvelnek. A magyar vállalatok többségét elsősorban a vélt adminisztrációs terhek tartják vissza, mivel nincsenek tisztában azzal, hogy a belföldön letelepedett adóalany már több éve a magyar adóhatósághoz egy elektronikusan benyújtott kérelem segítségével, díjmentesen igényelheti vissza ezt az áfát.

Balla Györgyi Gazdaság

Exodus 2018: Magyarország ismét lemondott egy csomó tehetséges fiatalról

Javában érettségiznek, közben azonban már zajlik a tippelés: a most végzők közül hányan maradnak Magyarországon. Lassan ugyanis pontosabb ezt kérdezni, mint azt, mennyien mennének más országba. Van például olyan gimnázium, ahonnan minden harmadik végzős külföldre készül. A legtehetségesebbek és a legambiciózusabbak hagyhatják el az országot.

hvg.hu Világ

21 fokos az Adria

Szinte mindenhol 2-3 fokkal melegebb a tenger az ilyenkor megszokottnál:

hvg.hu Élet+Stílus

Külföldre utazik? Ezen a térképen megnézheti, mennyit jattoljon

Nem biztos benne, mennyi borravalót illik adnia az országban, ahova készül? Egy interaktív térképen megnézheti, hány százalékot várnak el a taxisok, a szállodai dolgozók és a pincérek. Ezenkívül azt is megtanulhatja, hogy köszönje meg az adott országban a szolgáltatást.

Dercsényi Dávid Itthon

Pharaon hagyatéka: a kormány döntene a jövőben abban, ami nélküle is működik

Nemzetbiztonsági hivatkozással tartják majd magyar kézben a bankrendszert? Bár a következtetés egyelőre korai, akár megannyi kétes üzletnek is tárt teret adhat a kormány azon törvénytervezete, amely a BM engedélyéhez kötné az EU-n kívüli külföldiek cégtulajdoni részesedését egyes tevékenységi körökben.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk