MTI/Magyar Nemzet Itthon

Gulyás: 18 éven aluliak nem választhatnak 2014-ben

Nem csökkenti a korhatárt a választási eljárásról szóló törvényben a Fidesz, és az is kizártnak tekinthető, hogy az előzetesen feliratkozó, de a választástól távol maradó polgárokat eltiltsák a következő voksolástól - mondta a Magyar Nemzetnek a Fidesz szakpolitikusa.

Kósa András Itthon

Ha van fegyvere, lelőheti – Répássy Róbert az új Btk.-ról

A kormány szerint egy lakásba behatoló betörőnek a bűncselekmény minden kockázatával számolnia kell – ez a szemlélet tükröződik többek között az új, hétfőn elfogadott Büntető törvénykönyvön (Btk.), amely jövő nyáron lép hatályba. Az igazságügyi tárca államtitkárával a 12 éves korhatárról, a családon belüli erőszakról, és a drogfogyasztás szankcionálásáról is beszélgettünk.

MTI Kult

Új korhatárkarikákat láthatunk mostantól a mozifilmeken is

Az év elején megváltoztatott filmtörvény alapján korhatár-besorolásra vonatkozó szabályozást dolgozott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A hatóság MTI-hez eljuttatott szombati közleménye szerint a változtatás lényege, hogy a mozifilmek esetében is kötelező lesz a tévé képernyőjéről már ismert korhatárjelzésekhez hasonló karikák használata.

MTI Itthon

MSZP: 2014-ben már 65 év lesz a nyugdíjkorhatár?

Az MSZP üdvözli Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár kijelentését, miszerint a kormány nem tervezi megadóztatni a nyugdíjakat, ugyanakkor a szocialisták arra figyelmeztetnek, hogy a kabinet közvetve számtalan intézkedéssel és adóval csökkenti a "nyugdíjasok létbiztonságát".

MTI Kult

Már 16 évesen is be lehet iratkozni a Széchenyi Könyvtárba

Tizennyolcról tizenhat évre szállította le a beiratkozás korhatárát az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), a módosítást Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter jelentette be pénteken a Széchényi Emléknapon, a könyvtár nyílt napján.

MTI Világ

Később lesznek felnőttek a fiatalok Ciszjordániában

Tizenötről tizennyolc évre emelte a nagykorúság törvényi korhatárát az izraeli hadsereg szerdán Ciszjordániában. Jogvédő csoportok régóta követelték ezt. Az intézkedés lényege, hogy immár nemcsak a 15 év alatti, hanem a 15-18 év közötti palesztinokra is vonatkoznak a fiatalkorúakat védő garanciális büntető-eljárási és büntetés-végrehajtási szabályok.

MTI Autó

Háromszáz mentőautó marad forgalomban a korhatár-emelés miatt

Ha nem módosítottak volna a jogszabályon, amely szerint tovább használhatják a tízévesnél öregebb mentőautókat, több mint háromszáz kocsit kellene leállítani - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője. Szerdán a Magyar Nemzet írt arról, hogy egy rendeletmódosítás az eddigi 10 év helyett 13 évben maximálta a mentésben használható gépkocsik korát.

MTI Itthon

Megszavazta a Parlament: megszüntethető a korkedvezményes nyugdíj

Csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, ha pedig az igénybe vevő munkaképes, megszüntethető az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátás - döntött az Országgyűlés hétfőn, elfogadva a Fidesz által kezdeményezett alkotmánymódosítást.

MTI Itthon

Producerek: indokolt a Tanár úr kérem korhatár-besorolása

A a T.Ú.K. Tanár úr kérem című film a művészi koncepciónak köszönhetően olyan részleteket is tartalmaz, mint például egy agyműtét stilizált jelenete. Ezért "a korhatár-besorolást sem a rendező, sem a film producerei nem vitatta".

hirado.hu Karrier

Pokorni: nem lenne szerencsés a tankötelezettség korhatárának leszállítása

A Fidesz alelnöke szerint egy problémát akart kezelni a 15 éves korhatár, mégpedig a rossz, bukdácsoló, alulszocializált diákok helyzetét. A kérdés az, adunk-e esélyt arra, hogy ha benő a fejük lágya, szakmát szerezzenek, amire csak akkor van esély, ha befejezték az általános iskolát - vélte Pokorni.

hvg.hu Vállalkozás

Kik jogosultak öregségi nyugdíjra 2010-ben?

Emelkedik a nyugdíjkorhatár és változik a jogosultak köre. Milyen változásokra kell még 2010-től számítanunk? Részleteket Futó Gábor tb-szakértő és Molnár László nyugdíjszakértő hallhat az Adózóna és Saldo közös konferenciáján.

MTI Itthon

Nyugdíjkorhatár: kiknek lesz sokkal nehezebb?

A kormány által a nyugdíjrendszerben javasolt változásokat a nyugdíjas szervezetek képviselői értik, tudomásul veszik, de további egyeztetést tartanak szükségesnek, azonban egyes szakértők szerint a korhatáremelés nem nyújt megoldást a munkaerő-piac gondjaira, míg Nyugdíj és időskor kerekasztal elnöke szerint a korhatár emelése lehetne gyorsabb is.

1 2
Váratlan, de igaz: az Apple új töltője más mobilokkal is működik

Váratlan, de igaz: az Apple új töltője más mobilokkal is működik

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

3 hengeres motorok a megújult Jaguar E-Pace-ben

3 hengeres motorok a megújult Jaguar E-Pace-ben

Szupergyors holland sportkocsi tűnt fel a színen

Szupergyors holland sportkocsi tűnt fel a színen

Betétdíjas csomagolást tesztel a Burger King

Betétdíjas csomagolást tesztel a Burger King

Matolcsy: "Az emberiség történetében új korszak, Eurázsia kora következik"

Matolcsy: "Az emberiség történetében új korszak, Eurázsia kora következik"

600 képernyőn látszik az a reptéri rendszer, amit most lecserélt a Budapest Airport

600 képernyőn látszik az a reptéri rendszer, amit most lecserélt a Budapest Airport

Láncra kötve vonszoltak egy félholt kutyát Apcon, a postás mentette meg

Láncra kötve vonszoltak egy félholt kutyát Apcon, a postás mentette meg

A címlapról ajánljuk