#környezetvédelem

Autógyártás és fenntarthatóság - Az élhető környezetért
 

Autógyártás és fenntarthatóság - Az élhető környezetért

Megújuló energiatermelés, újrahasznosítás, körforgásos gazdaság. A BMW autógyár szakemberei az alábbiakban megfogalmazzák, miért tartják szükségesnek, hogy cégük támogassa a TEDxBudapest Jövőteremtők című előadássorozatát. Cégük példájával elmagyarázzák, milyen lépéseket tehet egy autógyár a fenntarthatóságért.

HVG Konferencia HVG Konferencia





Jane Goodall: Ha a fiatalok fásultak, akkor halálra vagyunk ítélve mint emberi faj
 

Jane Goodall: Ha a fiatalok fásultak, akkor halálra vagyunk ítélve mint emberi faj

A reményről írt könyvet a világhírű főemlőskutató és antropológus, Jane Goodall és társszerzője, Douglas Abrams. A már itthon is olvasható kötet apropóján Goodall interjút adott lapunknak. Van-e okunk az optimizmusra, hogyan kell úrrá lenni a reménytelenségen, mi tartja őt 88 évesen is aktívan, mit tanítottak meg nekünk, embereknek a csimpánzok, és melyik nagysikerű filmhez kért tőle alternatív befejezési ötletet a Netflix?


Bevetik a „félelem szagát”
 

Bevetik a „félelem szagát”

Míg egyfelől vitathatatlanul hasznosak a növényvédőszerek, másfelől sajnos hozzájárulnak az egyre ellenállóbb kártevők megjelenéséhez. Más módszerre lenne szükség a növények védelme érdekében, és amerikai kutatók találtak is egy ígéretes eljárást. A neve mindenesetre hatásos.

hvg.hu hvg.hu




Illés Zoltán a vízhiányról: Környezetvédelem helyett szabadrablás van
 

Illés Zoltán a vízhiányról: Környezetvédelem helyett szabadrablás van

A volt államtitkár szerint állami szinten nincs környezetügy, mert még nem alakult ki az a kormányközeli érdekkör, amelyik elég pénzt tudna kipréselni a zöld beruházásokból. Állami és egyéni szinten is a pénz és kényelem diktál, a gazdák is inkább beáldoznak egy évet, mint hogy területet adjanak át a vízgazdálkodás céljára.

Szlavkovits Rita Szlavkovits Rita


Klímabarát étkezés: a növekvő árak és étkezési szokásaink írják felül a környezetvédelmi szempontokat
 

Klímabarát étkezés: a növekvő árak és étkezési szokásaink írják felül a környezetvédelmi szempontokat

A globális élelmiszer-kereskedelemnek köszönhetően ma már szinte azt ehetünk, amit csak akarunk, és akkor, amikor csak akarjuk – a legkevésbé sem kímélve ezzel a környezetünket. A tudósok szerint az embereknek jóval kevesebbet kellene fogyasztania, de készek leszünk áldozatot hozni vagy maradunk rabjai az étkezési szokásainknak? A Deutsche Welle riportja.

Deutsche Welle Deutsche Welle