MTI Gazdaság

Újabb nagy fogása volt a Nébihnek

Több mint 400 tétel (7,5 tonna), évek óta lejárt felhasználhatósági idejű, sérült csomagolású növényvédő szert és termésnövelő anyagot talált és foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Mórahalmon.

MTI/hvg.hu Itthon

Mérgezett paprika: a Nébih igazat adott a Greenpeace-nek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma nem engedélyezett hatóanyagot talált a Greenpeace által kifogásolt étkezési paprikában. A vizsgálati eredmények alapján az érintett tételek forgalomba hozatalát megtiltották, és megindították a hatósági eljárást – közölték pénteken.

MTI Gazdaság

Aggódnak a minisztériumban egy EU-tilalom miatt

Átrajzolhatja a hazai tájképet a neonikotinoid alapú csávázószerek betiltása, a lépés ugyanis más növényi kultúrák felé fordíthatja a gazdákat – írta hétfői számában a Világgazdaság, amelynek Vancsura József, a Gabonatermelők Országos Szövetségének elnöke azt nyilatkozta, hogy 10 százalékkal nőhet a termelők egy hektárra vetített összköltsége.

MTI Itthon

Fontos hír azoknak, akik növényvédő szert használnak

A lejárt felhasználhatósági idejű növényvédő szereket tilos forgalomba hozni, de péntektől a lejárati idő meghosszabbítható – az erről szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI Itthon

Aknázómoly ellen permeteznek a budapesti parkokban

A Főkert Nonprofit Zrt. elkezdi a fővárosi parkok és fasorok fehér virágú vadgesztenyefáinak aknázómoly elleni lemosó permetezését, a környezetbarát növényvédő szer a járművekben nem tesz kárt - tudatta a kertészeti vállalat kedden.

hvg.hu Itthon

A magyar kormány nem áll a méhek pártjára

Egész Európában betiltaná bizonyos, állítólag a méhek pusztulásáért felelőssé tehető növényvédő szerek használatát az EU, de a tagországok nem jutottak dűlőre az ügyben. A hétfői második szavazás előtt az Európai Zöldek aggódnak, hogy mezőgazdasági és a vegyipari lobbi lesöpri a környezetvédelmi érveket.

1 2

A címlapról ajánljuk