MTI Itthon

Fontos határidő jár le ma a pártoknak

Kedden 16 óráig lehet bejelenteni az országos listákat az áprilisi országgyűlési választásra. Eddig három pártlistát vettek nyilvántartásba, és további 11-et jelentettek be a Nemzeti Választási Bizottságnál.

hvg.hu Itthon

Utoljára, együtt is Orbánt okolták a baloldali összefogás tagjai

Nehezített pálya volt, ezért csak elfogadni lehet az eredményt, de a győzelemhez gratulálni nem - erre jutottak az együtt felsorakozott baloldali összefogás tagjai, akik esküdöztek, hogy nem fogják egymást hibáztatni. Gyurcsány már egy előrehozott választásról vizionált - összefoglaló az MSZP székházból.

Gergely Zsófia Itthon

"Inkább rajzolok egy p....t a szavazólapra" – Hányan vannak a Senki Földjén?

Hányan ikszelnék be az „egyik sem” verziót április 6-án, ha a konkrét jelöltek mellett lenne ilyen opció is a választáson? A hvg.hu által kitalált Senki Földjén tanyázók biztosan. Csakhogy ilyen választási lehetőség nincs, marad a „legkevésbé szörnyű” elve alapján hozott döntés, a dacos érvénytelen voksolás, esetleg a duzzogva távolmaradás. Mit mondanak a felsorakozott kínálatból választani képtelen csoport tagjai, és mit gondol róluk a társadalomkutató?

MTI Itthon

Dankó Béla nyert Szarvas térségében

A Fidesz-KDNP színeiben induló Dankó Béla nyerte meg az időközi országgyűlési választásokat Békés megye ötös számú, szarvasi központú választókerületében vasárnap.

MTI Itthon

Csak a választás után döntenek a posztokról a Fideszben

Személyi döntések, kinevezések csak azután lehetnek, hogy az országgyűlési választás véget ér, "vagyis a legtávolabbi település legutolsó választópolgára is leadta a szavazatát" - így kommentálta a Fidesz szóvivője a leendő kormány összetételével kapcsolatos, a sajtóban megjelent személyi találgatásokat csütörtökön.

MTI Itthon

E-dokumentumok országgyűlési választáshoz

Az áprilisi országgyűlési választás dokumentumait elektronikusan is ki lehet tölteni az OVI weboldalán. A választópolgár igazolást kérhet a neten, ha nem a lakóhelyén kíván szavazni, a külképviseleti névjegyzékbe való felvételét is intézheti online.


A címlapról ajánljuk