#pacal

A szív kényes alapanyag, az agy az egyik legbizarrabb, a here íze, mondhatni, kellemes
 

A szív kényes alapanyag, az agy az egyik legbizarrabb, a here íze, mondhatni, kellemes

A legnagyobb jóindulattal se mondható, hogy a magyarok igazán kedvelnék a belsőségekből készült ételeket, pedig több érv is szól mellettük: remek fehérje- és kollagénforrások, változatosan elkészíthetők, nem túl drágák, és egészen izgalmas ízvariációkat lehet belőlük kihozni. A konyhamészárosként is tevékenykedő Szkladányi András arra tett kísérletet, hogy szakácskönyvével felülírja a pacallal, vesével, velővel és társaikkal kapcsolatos ellenérzéseket, és minden eszközt a kezünkbe ad ahhoz, hogy inspirációs forrásként, és ne zsigeri utálattal tekintsünk rájuk.




Cserna-Szabó: „Most Németh Szilárd ült fel a politikai pacalvonatra”
 

Cserna-Szabó: „Most Németh Szilárd ült fel a politikai pacalvonatra”

Cserna-Szabó András legújabb kötetét a pacalnak,és a pacal kultúrtörténetének szentelte. Mi különbözteti meg a pacalgyűlölőket az elkötelezett pacalistáktól? Mire jó a fine-dining? És mire jó, ha az embernek gimnazistaként pártirodája van a főtéren? Hogyan kerülhetnek a papírra nyomdafestéket nem tűrő szavak? És hányadán állunk a Metallicával?

Kovács Ferenc Dávid Kovács Ferenc Dávid

Erős idegzetűeknek: a pataji pacal - recept
 

Erős idegzetűeknek: a pataji pacal - recept

Háromféle evő létezik. Van, amelyik inkább éhen hal, de nem vesz a szájába belsőséget. Van a látens, aki titokban két fitnesz saláta között befalja, aztán gyónni megy. A harmadik igen bensőséges viszonyt ápol a belsőségekkel. Különösen a pacallal. Ehhez erős gyomor és idegzet kell. Pláne egy fesztiválon.


Mit is mondott Anyuka? – Egy magyar vidéki csoda féltett titkai
 

Mit is mondott Anyuka? – Egy magyar vidéki csoda féltett titkai

Magyarország legjobb pizzája, legjobb hamburgere, legjobb paradicsomos pacalja. Az utóbbi időben elhalmozzák dicséretekkel az ország egyik legkülönlegesebb vidéki éttermét. De mi a legszegényebb megye kellős közepén működő olasz-magyar vendéglő titka, hogyan lett a Sarok Presszóból az olasz séfek által is magasan jegyzett Anyukám Mondta. Hogy mondott-e bármit Anyuka, a cikkből kiderül, a felfedett titokból annyit elárulhatunk, hogy a sikerhez egy testvérpár konok minőségmániája kellett.

M. László Ferenc M. László Ferenc

Evősztrájkkal tiltakoznak a vendégek - végveszélyben Pécs Csillaga
 

Evősztrájkkal tiltakoznak a vendégek - végveszélyben Pécs Csillaga

Éhségsztrájk helyett evősztrájk a tiltakozás új formája Pécsett, ahol a jó ételeket szerető lokálpatrióták így tiltakoznak egy kultikus étterem, a Csillag bezárása ellen. A 116 éve folyamatosan nyitva lévő hely fölött nem egyszerűen eljárt az idő: a Csillag maga az idő.

Stemler Miklós Stemler Miklós