Így készült régen, és így készül most a pezsgő
Ki tudja, hány pezsgősdugó röppen az ég felé, amikor szilveszter éjjelén éjfélt üt az óra. Ilyenkor pohár nem maradhat szárazon a gyöngyöző bortól. De tudjuk-e, hogy mit iszunk?
Ki tudja, hány pezsgősdugó röppen az ég felé, amikor szilveszter éjjelén éjfélt üt az óra. Ilyenkor pohár nem maradhat szárazon a gyöngyöző bortól. De tudjuk-e, hogy mit iszunk?
Augusztus végén, az első magyarországi Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál hírét még némi szkepticizmussal fogadtuk. Aztán bebizonyosodott, van már létjogosultsága nálunk a minőségi bubis italoknak. Vártuk a folytatást. Íme, itt van.
A pezsgő nem csak kiváló aperitif, de egyike a legsokoldalúbb, étkezések mellé is kínálható nemes italnak. A nagy klasszikus, a kaviár mellett számos egyszerűbb vagy rafináltabb fogást is kísérhet.
Nem olyan régen lehetett arról olvasni, hogy egy csapat búvár fogyasztható, 200 éves pezsgőt talált a habok alatt. Most egy szlovén vállalkozó direkt hullámpincében érlel, azt mondja, az egyedülálló technika a legjobb érlelést biztosítja - olvasható a Borravaló.hu oldalon.
A kétszáz éves pezsgő mellett hasonló korú sörre is bukkantak a Balti-tengeri hullámsírban fekvő hajóroncs rakományában búvárok.
Szabó Bence olimpiai bajnok kardvívó hétfőn délben „lenyakazott” egy palack Chateau Vincent Extra Brut pezsgőt, és ezzel útjára indított egy új internetes játékot: az I. Magyar Pezsgő Kvízt.
Közel 3 millió forint lett a 18. Budapesti Nemzetközi Bor – és Pezsgőfesztivál záróakkordjaként megtartott jótékonysági borárverés bevétele, amelyet a szervezők a korábbi évek hagyományait folytatva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlottak fel.