szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem olyan régen lehetett arról olvasni, hogy egy csapat búvár fogyasztható, 200 éves pezsgőt talált a habok alatt. Most egy szlovén vállalkozó direkt hullámpincében érlel, azt mondja, az egyedülálló technika a legjobb érlelést biztosítja - olvasható a Borravaló.hu oldalon.

Ivan Simonic hat hónapig érlelt borokat az Adriai-tengerben, 30 méter mélyen. A szlovén borász szerint a 12-13 fokos hőmérséklet és a körülmények - például a nyomás - a legmegfelelőbbek a borok érlelésére. Ezen kívül az állandó tengeri ringás jót tesz a pezsgőknek, így a szlovén borász szerint nincs szükség a különben szokásos eljárásokra. Mennyibe kerül egy ilyen pezsgő? A Borravaló.hu oldalon megtudhatja.
Varga Márta Gasztro

Champagne körút:a tíz legjobb francia pezsgő

A pezsgő mindig varázslat és ünnep. Ragyogás a szürke hétköznapokban, kivételes hangulat a kivételes alkalmakkor. Most, év vége felé közeledve tartsanak velünk egy Champagne körútra, ahol a nagy pezsgőházak hagyományai és a nemes italokhoz kapcsolódó érdekes történetek egyaránt a varázslat részei.

Csak a férfimunkanélküliség csökkent, de az eléggé

Csak a férfimunkanélküliség csökkent, de az eléggé

A fociimádó Ferenc pápa a sportban is megtalálta a hit üzenetét

A fociimádó Ferenc pápa a sportban is megtalálta a hit üzenetét

Orbán veje pótolhatatlan, övé lehet a nagy vonatpótlóbiznisz is

Orbán veje pótolhatatlan, övé lehet a nagy vonatpótlóbiznisz is

Gondolkozz velünk: Kávé az asztalon – Szexi a matek 12.

Gondolkozz velünk: Kávé az asztalon – Szexi a matek 12.