szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem olyan régen lehetett arról olvasni, hogy egy csapat búvár fogyasztható, 200 éves pezsgőt talált a habok alatt. Most egy szlovén vállalkozó direkt hullámpincében érlel, azt mondja, az egyedülálló technika a legjobb érlelést biztosítja - olvasható a Borravaló.hu oldalon.

Ivan Simonic hat hónapig érlelt borokat az Adriai-tengerben, 30 méter mélyen. A szlovén borász szerint a 12-13 fokos hőmérséklet és a körülmények - például a nyomás - a legmegfelelőbbek a borok érlelésére. Ezen kívül az állandó tengeri ringás jót tesz a pezsgőknek, így a szlovén borász szerint nincs szükség a különben szokásos eljárásokra. Mennyibe kerül egy ilyen pezsgő? A Borravaló.hu oldalon megtudhatja.
Varga Márta Gasztro

Champagne körút:a tíz legjobb francia pezsgő

A pezsgő mindig varázslat és ünnep. Ragyogás a szürke hétköznapokban, kivételes hangulat a kivételes alkalmakkor. Most, év vége felé közeledve tartsanak velünk egy Champagne körútra, ahol a nagy pezsgőházak hagyományai és a nemes italokhoz kapcsolódó érdekes történetek egyaránt a varázslat részei.

Megyeri Zsuzsanna: A saját viaskodó énünkkel szemben is türelmesnek kell lennünk

Megyeri Zsuzsanna: A saját viaskodó énünkkel szemben is türelmesnek kell lennünk

Tényleg erre tartanak a magyar bankok?

Tényleg erre tartanak a magyar bankok?

Meghalt Szuzuki Oszamu, aki évtizedekig vezette a japán autóipari vállalatot

Meghalt Szuzuki Oszamu, aki évtizedekig vezette a japán autóipari vállalatot

Magyarország habzsolja az orosz gázt

Magyarország habzsolja az orosz gázt