#recept


Tökéletes téli menü - recept
 

Tökéletes téli menü - recept

Ami nem arról szól, hogy jó nehéz, „fűtős” kajákkal tömjük tele magunkat, csak azért, mert tél van és hideg. Sőt, inkább egy kis könnyebbséget hoz az évszakos, hétvégi nagy zabálások után, a disznótorok és a farsangi zsírban-olajban dúskálások között.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó



Tökéletes az intelligens krémes - recept
 

Tökéletes az intelligens krémes - recept

Ha kihevertük a karácsonyi süti rohamot, lassan kezdhetjük újra megédesíteni az életet. Pláne, hogy a sütőnél tuti meleg van. Ráadásul ez a krémes lágy, könnyed, vaníliás, réteges, mennyei, gyors és egyszerűen elronthatatlan. Bármely hétköznapi téli estét képes elvarázsolni. Nem is csoda, hogy a ,,magic cake”, vagyis a varázslatos, avagy intelligens nevet kapta.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó


Lens culinaris - a lencse karrierje
 

Lens culinaris - a lencse karrierje

Fényes pályafutása a nincstelenséggel kezdődött. Mert persze, hogy az ősidőktől kezdve a szegények eledele volt a lencse, ami nélkül nem köszönthet be az új esztendő. Legalábbis, ha direkt nem akarjuk kivívni magunk ellen a sorsot.

-gy- -gy-

Mire jó a hajdina? - recept
 

Mire jó a hajdina? - recept

Egyre többen odafigyelnek az egészséges táplálkozásra. Ez így is van rendjén, de a sok külföldi s méregdrága szuperétel, tuti csodaszer mellett elfeledkezünk az egyszerű, olcsó, mégis sokoldalúan elkészíthető, és igencsak egészséges alapanyagokról. Ilyen a hajdina is. Itt az ideje, hogy helyet kapjon az étrendünkben.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

Rendőrt hívtak a patikába, elkapták a recepthamisítót
 

Rendőrt hívtak a patikába, elkapták a recepthamisítót

Egy kecskeméti gyógyszertárban bukott le az a budapesti nő, aki egy szintén budapesti férfival orvosi vényeket hamisított. A patika dolgozóinak gyanús lett a recept, amivel gyógyszert akart kiváltani, és kiderült, hogy a vény hamis volt, ezért rendőrt hívtak.

hvg.hu hvg.hu


Mi az a Flammkuchen? – recept
 

Mi az a Flammkuchen? – recept

Az elzász-lotharingiaiak kedvenc lepénye születésileg úgy 200 évvel beelőzte az olaszok pizzáját. Cserében viszont nem futott be világkarriert, bár újabban egyre-másra tűnik fel a bisztrós, street-foodos kínálatban. Hívjuk meg mi is a konyhánkba, nem fogjuk megbánni. Mi több, könnyen rákaphatunk.

Marton Levente Marton Levente