Pluszfeladat elé állíthatja az időseket az e-recept
Novembertől már arra írják fel a gyógyszereket az orvosok, ám a medicinák gyógyszertári kiváltása gondot okozhat azoknak az időseknek, akiknek memóriachip nélküli személyi igazolványa van.
Novembertől már arra írják fel a gyógyszereket az orvosok, ám a medicinák gyógyszertári kiváltása gondot okozhat azoknak az időseknek, akiknek memóriachip nélküli személyi igazolványa van.
Tisri hónap első napján megszólalnak a sófárok, és beköszönt az új esztendő. A zsidóság a lunáris zsinagógai naptár szerint most ünnepli a világ s az ember teremtésének 5778. évfordulóját. S hogy mi kerül az ünnepi asztalra? A lehető legegyszerűbb.
Suszter nem maradt a kaptafánál. Így esett meg, hogy az egyik az ollót fakanálra cserélte, míg a másik az utóbbi helyett mikrofont ragadott. S megszületett a Hajas-féle Dauer Dog, Wossala Rozina meg dalban mondta el, milyen a Felfedezés íze.
Az éden édes gyümölcse, Kleopátra egyik kedvenc szépítőszere, és persze hogy afrodiziákum is a füge, ami most szeptemberben jelenik meg a piacokon.
Ez az, amiből a kedvenc mártogatósunk, kenegetősünk készül minden bisztróban, kocsmában, kerti partin, grillezős bulin. Szezonja van a padlizsánnak.
A zöldbab, még ha éppen sárga is, az egyik legszuperebb nyári alapanyag. Ahogy trendi dietetikusok mondani szokták:”törődik a vonalainkkal”. S különösebb vajákolás nélkül könnyen, gyorsan összedobható belőle vacsora, ebéd.
Huszonkét gyógyszertárral elindult a digitális receptek próbaüzeme, két év múlva pedig már csak külön kérésre fognak papírreceptet kiadni.
A kicsi szép. Így foodpornózás, vagyis eszeveszett ételfotózás helyett akár alternatíva is lehet kevésbé fanatikus gasztronautáknak, ha inkább bélyegeken viszik haza a más nációknál megismert új ételek emlékét.
Van az úgy, hogy az ember otthon nyaral. S végre van egy kis ideje rendet rakni a könyvszekrényében, jó ideje félretett köteteket lapozgatni, aztán ráérősen főzni, sütni. Így került le a gasztrokönyvespolcról három régebbi, de ugyancsak kurrens kötet. Nagyon megérte fellapozni őket.
Novembertől csak az kap hagyományos, papír alapú receptet az orvosától, aki kéri. Egyébként elektronikusat állítanak majd ki.
Sok mindenre, ha egyáltalán tudjuk, mi ez. Nos, nem más, mint szelídebben szólítva a dallamos nevű rebarbara. Tökéletes alapanyag lehet a nyári konyhában.
Élénkzöld, ovális levelek, bébi változatban is – melyik zöldség ez? Gyengébbek kedvéért felemlegethetjük Popeye-t, és hozzátehetjük, hogy sokak gyerekkorának egyik legpfújosabb főzeléke készült belőle. Felnőttként viszont sokan megszerették.
Miközben éppen kitört a gourmet láz a Millenárison, mi a szomszédos piacon tettünk a kosarunkba pár csokornyi pirosló, gömbölyded retket. Régebben csak a párizsis zsömlébe és a vajas kenyérre karikáztuk. Aztán már salátákba is kevertük, ma meg étlapokról választjuk sütve, párolva, marinálva. Rákattantunk, van néhány tippünk.
Kiszivároghatott a KFC sült csirkéihez használt eredeti recept, amelyet mindeddig nagy titokban tartott az étteremlánc.
Tennessee állam egyik barátságos kis városa, Lynchburg két dologról vált világhírűvé: a Jack Daniel’s whiskeyről és Mary Bobo vendégházáról. Az előbbit nem kell bemutatni, utóbbi pedig az a közkedvelt hely, ahol Jack bácsi ükunokahúgának, Lynne Tolley-nak a sült csirkéjét és citrusos cider puncsát lehet megkóstolni. Azért egy kis desszert is kerül az asztalra.
Elsősorban arra, hogy tudjuk, biztosan itt a tavasz. A medvehagymaszezon azonban sajnos csak pár hétig tart. Nem csoda, hogy sokan falják ilyentájt az ízes, és naná, hogy egészséges leveleket.
Mobilon egy recept keresése, a link kimásolása és beillesztése miközben nagyban dumálunk valakivel, persze éppen a főzésről, nem lehetetlen, de nem is kicsit macerás feladat.
Ha létezik borok királya, meg királynők bora, akkor miért ne létezhetne a „baromfik királynője” is - gondolhatta Brillat-Savarin, amikor ezzel a jelzővel illette a bresse-i csirkéket.
Van az úgy, hogy az ember csak egy tányér kiadós levesre vágyik. Pláne, ha van mit felszívnia a bendőnek, ami így a farsangkor könnyen előfordulhat, de elég egy péntek esti, hét végi kiadós bulizás is, hogy másnap egy tál pikáns, tartalmas kanalazni valóra vágyjunk.
”Jáj, jáj kocsmárosné, annak a kocsonyának szeme is van, csak úgy hunyorgat felim!” Ha igaz, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, akkor eláruljuk, így született a mondás, miszerint pislog, mint miskolci kocsonyában a béka.