Tökéletes almáspite - recept
Nyuszi mindjárt betoppan, és gyanítjuk, hogy édesszájú. A répatorta helyett, mellett biztos örül egy mutatós gyümölcsös pitének, amibe belebújtatunk pár almát.
Nyuszi mindjárt betoppan, és gyanítjuk, hogy édesszájú. A répatorta helyett, mellett biztos örül egy mutatós gyümölcsös pitének, amibe belebújtatunk pár almát.
Pikáns kép, ugye? Szaftos, puha, engedelmes sertésszűz. Omlós-ruganyos húsával felveheti a versenyt a büszke bélszínnel, és megérdemli a pezsgőfürdőt. És mi is megérdemlünk egy ünnepi fogást a hosszú hétvégén.
Egy szigetvári háziorvos volt asszisztense betegek adatait adta ki nyugtatófüggő barátnőjének, hogy a más nevére kiállított receptekkel nyugtatót válthasson ki szigetvári patikákban. Bűnszövetségben elkövetett vesztegetés miatt kell felelniük a Szigetvári Járási Bíróságon – írja a bama.hu.
A sárgarépa a konyhai színművek szereposztásakor valahol hátul állt a sorban. Odahaza legtöbbször csak leveszöldségként szerepelt, a sárgarépa-főzelék pedig mindig is a menzák réme volt. Esetleg nyúlkajaként jöhetett szóba, átvitt értelemben vad fogyókúráknál, igaziból meg a húsvéti nyuszinak. Pedig ennél jóval többre érdemes. Van pár tippünk, hogyan juthat főszerephez.
Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.
Ha unjuk már a burgonya és a rizs édeskettesét, és nem egyszer időszűkében vagyunk, akkor legyen otthon mindig kuszkusz. Az arab konyha mindennapos alapanyaga egyre több helyen kapható itthon, és a bisztrók egyik kedvenc körete is lett. Amellett, hogy gyors , nagyon finom saláta és desszert is készíthető belőle.
Piros színével és a formájával mintha csak Valentin napra teremtődött volna az eper. A palacsintát pedig mindenki szereti. Hát még azt, aki ilyen epres-mascarponés desszerttel lepi meg kedvesét.
A napokban egyre több internetes fórumon és a közösségi oldalon felbukkant a tiszafából, illetve annak gyümölcséből készült teafőzet receptje, annak ígéretével, hogy bárkit gyorsan, végleg megszabadít a télvíz idején kellemetlen köhögéstől. Ám a sokak által „ajánlott” főzet fogyasztása rendkívül veszélyes, esetlenként akár halálos kimenetelű mérgezést is okozhat – hívja föl figyelmet a kockázatokra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
Vannak dolgok, melyeket még a konyhaművészetben jártas férfiak sem nagyon készítenek el otthon, hanem leginkább a piaci büfékben, vagy kora délelőtt nyitó kifőzdékben fogyasztanak el. Ilyen étel a szalontüdő, avagy a pájsli, mely épp úgy a Monarchia konyhájában kezdett el rotyogni, mint annyi más étel, melyet magyarok, osztrákok és csehek egyaránt magukénak vallanak.
Ennek a pogácsának kéksajt folyik az ereiben, na meg rengeteg vaj. Biztos recept a koleszterinszint emeléséhez. Ha nem iszunk hozzá elég vörösbort.
Megvan a dédi tuti receptje, de mégsem akar sikerülni a bejglink? Lehet, hogy elfelejtett leírni egy-két trükköt. Tiszteljük a hagyományt, de már a gondolattól is kiráz a hideg, hogy a tányérunkba dől a diós és mákos bejgli? Akkor töltsük másként.
Bejgli, kocsonya, halászlé, libamáj, töltött káposzta - úgy tűnik, nincs az a gasztroforradalom, ami képes lenne lesöpörni a magyarok asztaláról ezeket az ételeket. Szerencsére. Ráadásul hagyományosan, háziasan, az újragondolást a fine diningra hagyva. Az élmény kedvéért kihörpintjük kupicából a léesszenciákat, kanalazzuk a szigorúan espumának nevezett habokat, de enni jobban szeretünk.